Članek
SLAVNOSTNI KONCERT OB 50. OBLETNICI GLASBENE ŠOLE GROSUPLJE
Objavljeno May 18, 2024

Podžupan Tomaž Smole se je sinoči udeležil slavnostnega koncerta ob 50. obletnici delovanja Glasbene šole Grosuplje. V bogatem glasbenem programu v Športni dvorani Brinje so se obiskovalcem predstavili orkestri in zbori glasbene šole, ob zaključku pa se jim je pridružila izjemna vokalistka Nina Strnad.

Glasbena šola Grosuplje se je v pol stoletja delovanja iz dveh oddelkov in le nekaj deset učencev razvila v raznoliko glasbeno skupnost z več kot 650 učenci, številnimi komornimi skupinami, štirimi orkestri in pevskim zborom. Danes je Glasbena šola Grosuplje javni vzgojno-izobraževalni zavod z matično šolo v Grosupljem in tremi podružnicami: v Ivančni Gorici z dislocirano enoto Zagradec, v Dobrepolju in v Škofljici. Po besedah ravnatelja Deana Teliča Zavašnika so pol stoletja dolgo glasbeno dediščino zaznamovali predvsem nadarjeni učenci, izjemni glasbeni talenti in predani pedagogi. V vseh teh letih je šola ves čas rasla in se razvijala. Tu gre velika zahvala tudi njegovim trem predhodnikom, ki so ustanovili glasbeno šolo.

V nadaljevanju sta prisotne nagovorila še župan Grosuplja dr. Peter Verlič in državna sekretarka na Ministrstvu za vzgojo in izobraževanje, Janja Zupančič. »S ponosom lahko rečem, da je delovanje Glasbene šole Grosuplje zgodba o uspehu. Zgodba, ki temelji na harmoniji in sodelovanju mnogih,« je uvodoma povedala Zupančičeva in v nadaljevanju izpostavila: »Med njimi pomembno vlogo igrajo župani štirih občin ustanoviteljic - Grosuplja, Ivančne Gorice, Dobrepolja in Škofljice, ki skrbite za prostore, opremo in investicije ter tako omogočate, da se lahko otroci, mladostniki in tudi odrasli v lokalnem okolju glasbeno izobražujejo in kakovostno preživljajo svoj prosti čas.« Zahvalo je izrekla tudi ravnatelju šole, ki šoli vdihne dušo, ter seveda glasbenim pedagogom, ki iz učenk in učencev naredijo glasbene virtuoze in s tem bogatijo kulturno življenje lokalnih skupnosti.

Izsek voščila župana Dušana Strnada v biltenu ob 50. obletnici Glasbene šole:

»V Občini Ivančna Gorica smo ponosni na svoje glasbene sestave in glasbenike, ki so bodisi predani ljubiteljskemu glasbenemu ustvarjanju ali pa so v glasbi našli svoj poklic. Vsakoletni kulturni program v naši občini ne mine brez prireditev in nastopov naše godbe, godalnega orkestra, pevskih zborov in drugih glasbenih zasedb. Vse to se odraža v številnih kulturnih dosežkih in prireditvah tudi na širšem, nacionalnem nivoju. Zavedamo se, da vsega tega ne bi bilo brez dolgoletnega, kontinuiranega in kakovostnega dela Glasbene šole Grosuplje in njenih podružnic.

Ob praznovanju okrogle obletnice uspešnega delovanja iskreno čestitam vodstvu in zaposlenim, vsem učencem in staršem. Hvala, ker s svojo predanostjo, trudom in strastjo ustvarjate izjemno glasbeno dediščino in bogatite kulturno življenje naše občine. Vaša ustvarjalnost in ljubezen do glasbe sta navdih tudi za nas.

Iskrene čestitke!«

Tekst in Foto: Gašper Stopar

#IvančnaGorica #IvancnaGorica #aktualno #GlasbenaŠolaGrosuplje #NinaStrnad #DeanTeličZavašnik #PeterVerlič #JanjaZupančič #DušanStrnad #Dobrepolje #Škofljica #ObčinaIvančnaGorica #kultura