Članek
DRUŠTVO UNIVERZA ZA TRETJE ŽIVLJENJSKO OBDOBJE IVANČNA GORICA IMA 20 LET
Objavljeno May 28, 2024

To pomembno okroglo obletnico so člani društva in gostje proslavili s prireditvijo 21. maja dopoldne v stiškem kulturnem domu. Pisanemu prepletu plesa, glasbe, spomina, zahval in humorja je prisluhnil tudi podžupan Tomaž Smole. Društvu UTŽO je izročil županov spominski kovanec in s tem poudaril, da so pomembni tudi za občino. Pohvalil jih je, da je v občini sicer veliko mladih, da pa se tudi starejši lepo starajo. K temu pripomorejo društva, kot je Univerza za tretje življenjsko obdobje, saj starejše povezuje in jim omogoča kakovostno preživljati čas ob učenju, spoznavanju novih stvari in v druženju. Zahvalil se je društvu za preteklo in za bodočo dejavnost.

V kulturnem programu so najprej občudovali spretnost štirih plesnih parov iz Srednje šole Josipa Jurčiča, ki so se odvrteli v jive-u in dunajskem valčku. Ženski pevski zbor Harmonija je zapel dve ljudski in dve Avsenikovi pesmi, Stičanka Eva Kovačič, sicer študentka viole in vsestranska glasbenica, pa je obiskovalce razveselila z zimzelenima Lastovko in Poletno nočjo, dodala pa je še evrovizijsko Prisluhni mi in svojo avtorsko Papir.

Vmes sta načrte za prihodnost in pogled nazaj predstavili Metka Krajnc, nova predsednica društva, in Jožica Lampret, ki je društvo ustanovila in mu tudi 10 let predsedovala. Zahvale so prejeli člani, ki s svojim delovanjem pripomorejo k uspešni dejavnosti društva, na koncu pa so nastopili še člani krožka Umetnost branja in pripovedovanja. Odigrali so skeč Medicinske kolobocije in z njim dobro nasmejali prisotne. Tako so startali v naslednjih 20 let.


Joža Železnikar

#IvančnaGorica #IvancnaGorica #aktualno #DruštvoUtžo #UniverzaZaTretjeŽivljenjskoObdobje #StičankaEvaKovačič #ŽenskiPevskiZbor #MetkaKrajnc #JožicaLampret #UmetnostBranja #MedicinskeKolobocije #SrednjaŠolaJosipaJurčiča #JožaŽeleznikar