Članek
FOTO: ZBOROVSKO PETJE V ŠENTVIDU SKOZI FOTOGRAFSKO OKO
Objavljeno Jun 17, 2024

V soboto in nedeljo je v Šentvidu pri Stični potekal že 53. Tabor slovenskih pevskih zborov. Tudi letos se je ta največja zborovska prireditev v Sloveniji, pod osrednjim geslom »Ta šmentana ljubezen«, začela s sobotnim koncertom slovenskih zborov iz zamejstva in tujine ter se nadaljevala z nedeljski skupnim koncertom s televizijskim prenosom. Slavnostni govornik na nedeljski prireditvi je bil nekdanji predsednik Republike Slovenije, Borut Pahor. Pevce sta pozdravila tudi predsednik tabora Matej Šteh in župan Dušan Strnad.

Na športnem igrišču OŠ Ferda Vesela je nastopilo okrog sto zborov, med njimi tudi otroški in mladinski zbori iz Šentvida, Ivančne Gorice in Dobrepolja, v programu pa so sodelovali še Policijski orkester, Folklorna skupina Vidovo in recitatorji Srednje šole Josipa Jurčiča Ivančna Gorica.

Pester program je obiskovalce spremljal že v dopoldanskih urah, ko je na ulicah Šentvida potekal Vid Art sejem domače obrti in umetnosti, na stojnicah pa so svoje dejavnosti predstavila številna domača društva in lokalni ponudniki domačih dobrot. Za zabavo so skrbeli tudi številni glasbeniki.

Več o dogajanju v Šentvidu pri Stični si oglejte v spodnjih galeriji.

#IvančnaGorica #IvancnaGorica #aktualno #Šentvidu #Stični #Sloveniji #PevskihZborov #BorutPahor #MatejŠteh #DušanStrnad #FerdaVesela #JosipaJurčiča #VidArtSejem #ObčinaIvančnaGorica #Kultura