Članek
V IVANČNI GORICI ODPRLI VARUHOV KOTIČEK
Objavljeno Jun 18, 2024

V ponedeljek, 17. junija je Varuh človekovih pravic Republike Slovenije Peter Svetina obiskal Občino Ivančna Gorica, kjer se je srečal z županom Dušanom Strnadom, s katerim sta v prostorih občinske stavbe odprla Varuhov kotiček.

Z odpiranjem kotičkov so začeli pred dvema letoma, v Ivančni Gorici pa je to že 82 Varuhov kotiček v Sloveniji. Gre za stojalo v preddverju Občine Ivančna Gorica, na katerem so občankam in občanom na voljo zloženke in brošure o koristnih informacijah o delu Varuha in tudi obrazec za vložitev pobud. Varuh je izpostavil, da je namen Varuhovih kotičkov pomagati prebivalkam in prebivalcem v lokalnem okolju, če se bodo znašli v stiski ali pa bodo imeli težave pri iskanju odgovorov oziroma pojasnil različnih institucij ali organov.


»Močno upam, da bo ta kotiček koristil našim občankam in občanom ter se bo kakšen problem ali izziv premaknil na bolje«, je ob odprtju povedal župan Strnad ter dodal, da se moramo zavedati, da človek v življenju nima samo pravic, ampak tudi dolžnosti.

Več o Varuhovem kotičku: https://www.ivancna-gorica.si/objava/942608

#IvančnaGorica #IvancnaGorica #aktualno #VaruhClovekovihPravic #PeterSvetina #ObcinaIvancnaGorica #DusanStrnad #VaruhovKoticek #Zlozenke #Brošure #Pobude #LokalnoOkolje #ObčinaIvančnaGorica