Članek
V KNJIŽNICI IVANČNA GORICA DO KONCA AVGUSTA RAZSTAVLJA JELKA KASTELIC
Objavljeno Jul 11, 2024

V Knjižnici Ivančna Gorica so v sredo, 10. julija 2024, odprli razstavo z naslovom Moje likovno potovanje, na kateri se prvič samostojno predstavlja Jelka Kastelic, članica Kulturnega društva likovnikov Ferdo Vesel iz Šentvida pri Stični. Slike bodo na ogled do 31. avgusta 2024. Dogodek so prijetno popestrile članice omenjenega društva, ki so obudile več spominov na spoznavanje in sodelovanje z avtorico, ena od njih je prebrala celo pesem. V glasbenem programu je nastopila simpatična citrarka Sara Koleša iz Glasbene šole Grosuplje, njena mentorica je Pavlina Šifrar.

Jelka Kastelic je rojena v Ljubljani, kjer je preživela večji del svojega življenja. Zadnjih 19 let živi v Malih Češnjicah, od koder izhaja njen mož. Zanimivo je, da ima tudi ona dolenjske korenine, saj starša izhajata iz Šentvida pri Stični. Jelka je mama, babica in tudi že prababica.


Po srednji šoli se je zaposlila v Pletenini. Najprej je delala kot šivilja, kasneje v skladišču, potem je zaposlitev našla v administraciji Komunalnega podjetja Ljubljana. Leta 2006 se je upokojila in se najprej pridružila Društvu upokojencev Šentvid pri Stični, kjer poje v mešanem pevskem zboru Sončni žarek ter opravlja tajniška dela, na UTŽO Ivančna Gorica se uči tudi angleškega jezika.

Leta 2009 je vstopila v Kulturno društvo likovnikov Ferdo Vesel Šentvid pri Stični, s katerim je doslej sodelovala na številnih skupinskih razstavah; razstava v Knjižnici Ivančna Gorica je njena prva samostojna. Njeni prvi motivi so bile rože, kasneje se je lotevala tudi portretov in narave; najraje slika breze. Vse razstavljene slike so izdelane v tehniki olje na platno.

Na dogodku je avtorica zaupala, da ima celo svojo spletno stran (https://jelka.miamit.si/), kjer si lahko ogledamo vse njene slike.

#IvančnaGorica #IvancnaGorica #aktualno #JelkaKastelic #Razstava #LikovnoPotovanje #FerdoVesel #ŠentvidPriStični #SaraKoleša #GlasbenaŠola #PavlinaŠifrar #OljeNaPlatno #ObčinaIvančnaGorica #KnjižnicaIvančnaGorica