Članek
INFORMACIJA O JAVNEM RAZPISU O SOFINANCIRANJU UKREPOV OHRANJANJA IN SPODBUJANJA RAZVOJA KMETIJSTVA, GOZDARSTVA IN PODEŽELJA
Objavljeno pred 6 dnevi

Na podlagi sprejetja nove Uredbe Komisije (EU) 2022/2472, z dne 14. december 2022, o razglasitvi nekaterih vrst pomoči v kmetijstvu in gozdarskem sektorju ter na podeželju in sprejete nove Uredbe Komisije (EU) 2023/2831, z dne 13. decembra 2023, o pomoči de minimis, mora Občina sprejeti nov Pravilnik o ohranjanju in spodbujanju razvoja kmetijstva in podeželja za skupinske izjeme in pomoči de minimis, ki je podlaga za pripravo Javnega razpisa o sofinanciranju ukrepov ohranjanja in spodbujanja razvoja kmetijstva, gozdarstva in podeželja. Pravilnik mora biti potrjen s strani Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstva za finance ter Občinskega sveta občine Ivančna Gorica.

Zaradi dolgotrajnih postopkov in uskladitev med Občino in pristojnima ministrstvoma obstaja možnost, da postopek potrditve Pravilnika ne bo zaključen pravočasno, kar pomeni, da ne bo mogoče v letu 2024 izvesti javnega razpisa za kmetijstvo v celotnem predvidenem obsegu.

Prednostno bosta objavljena razpisa za:

  • Sofinanciranje dejavnosti društev na področju kmetijstva in razvoja podeželja in

  • Enkratne občinske pomoči za dijake

O objavi javnih razpisov za področje kmetijstva boste pravočasno obveščeni preko časopisa Klasje in občinske spletne strani.

Hvala za razumevanje.

#IvančnaGorica #IvancnaGorica #aktualno #ObčinaIvančnaGorica #JavniRazpis #Kmetijstvo #Gozdarstvo #Podeželje #Društva #Klasje