Članek
MEDGENERACIJSKO SREČANJE V VRTCU VIDEK
Objavljeno Apr 24, 2024

V telovadnici vrtca Videk v Šentvidu pri Stični je v torek, 23. aprila 2024, potekal glasbeni dogodek, ki je združil mlado in staro. Prireditev je pripravila umetniška skupina Vrtca Ivančna Gorica ob zaključku celoletnega medgeneracijskega povezovanja otrok, zaposlenih ter drugih soustvarjalcev ivanškega vrtca.

Na prireditvi so zbrane starše otrok, dedke in babice, nekdanje zaposlene vrtca in goste nagovorili ravnateljica Vrtca Ivančna Gorica Branka Kovaček, predsednica Sveta za starosti prijazno občino Milena Vrenčur in župan Dušan Strnad. V nagovorih so poudarili pomen medgeneracijskega povezovanja in njegov vpliv na skupnost. Posebej so izpostavili, kako pomembno je, da otroci preživljajo kakovosten čas s starejšimi, saj se tako učijo spoštovanja in razumevanja različnih generacij.


V kulturnem programu so nastopili najmlajši iz Vrtca Videk, ki so s svojo igrivostjo in energijo napolnili prireditveni prostor s smehom in aplavzom. S ljudskim petjem so se v nadaljevanju predstavili pevci in godci ljudskih pesmi Studenček iz Ivančne Gorice, svoje pevske sposobnosti pa je na prireditvi pokazala tudi umetniška skupina vzgojiteljic Vrtca Ivančna Gorica.

V Vrtcu Ivančna Gorica se že veselijo nadaljnjih skupnih srečanj in sodelovanja z generacijami vseh starostnih obdobij.

#aktualno #BrankaKovaček #DušanStrnad #IvančnaGorica #IvancnaGorica #KakovostenČas #LjudskoPetje #MedgeneracijskoPovezovanje #MilenaVrenčur #novice #ObčinaIvančnaGorica #Šentvid #Stična #Videk