Članek
V VIŠNJI GORI JE POTEKALA OBMOČNA REVIJA PEVSKIH ZBOROV
Objavljeno May 14, 2024

Minuli petek je v avli Podružnične šole Višnja Gora potekal drugi večer Območne revije odraslih pevskih zborov in malih pevskih skupin občin Ivančna Gorica, Grosuplje in Dobrepolje. Prireditev je potekala v organizaciji Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti Območna izpostava Ivančna Gorica, Zveze kulturnih društev občine Ivančna Gorica in PŠ Višnja Gora, OŠ Stična.

Pozdravni nagovor na prireditvi je sodelujočim pevskim zasedbam izrekel župan Dušan Strnad, ki je poudaril pomen in zgodovino petja v naši občini. Vsem pevskim zasedbam je zaželel čim boljši nastop ter jih povabil na največjo zborovsko prireditev pri nas – Tabor slovenskih pevskih zborov, ki bo že tradicionalno potekal tretjo nedeljo v juniju v Šentvid pri Stični.

V nadaljevanju so se ob strokovnem spremljanju Fernanda Meijasa v avli šole predstavile naslednje pevske zasedbe: Ženski pevski zbor Biser, Mešani pevski zbor DCAdur, Ženski pevski zbor Harmonija, Mešani pevski zbor Zagradec, Ženski pevski zbor Lastovke, Mešani pevski zbor Kopanj, Moški sekstet Kulturnega društva Polica, Mešani mladinski pevski zbor Srednje šole Josipa Jurčiča Ivančna Gorica in Stiški kvartet.

Na prvem delu območne pevske revije v Grosuplju se je predstavil Moški pevski zbor Dob, na tretjem delu, ki bo potekal v soboto, 18. maja v Dobrepolju, pa bodo nastopili še naslednji pevski zbori iz naše občine: MePZ Zborallica, MoPZ Vidovo, MePZ Vidovo, MoPZ Ambrus, ŽePZ Vidovo, Vokalna skupina Šentviški slavčki in Oktet fantov Stična.

Foto: Klemen Ceglar in Gašper Stopar

#aktualno #Dobrepolje #DušanStrnad #FernandoMeijas #Grosuplje #IvančnaGorica #IvancnaGorica #KlemenCeglar #kultura #ObčinaIvančnaGorica #ObmočnaRevija #PevskiZbori #TaborSlovenskihPevskihZborov #VišnjaGora