Članek
UČENCI ŠENTVIŠKE ŠOLE Z MUZIKALOM UJEMI SVOJE SANJE POPELJALI PUBLIKO V SVET SPOMINOV IN GLASBE
Objavljeno May 16, 2024

V četrtek 16. maja je v dvorani kulturnega doma v Šentvidu pri Stični potekala premiera muzikala Ujemi svoje sanje v izvedbi učenk in učencev OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični. Mladostniška energija in znani ritmi skupine Abba so na oder prinesli pravi »evrovizijski« spektakel.

Premierno izvedbo novega glasbenega projekta je več kot petdeset nastopajočih namenilo staršem in njihovim družinskim članom, že v petek 17. maja in v torek 21. maja pa sledita ponovitvi za širšo javnost. Obe predstavi bosta ob 19. uri v kulturnem domu Šentvid pri Stični.

Filmsko zgodbo Mamme mie je za najstniški svet priredila učiteljica Nejka Omahen Šikonja, na oder pa postavile učiteljice Jelka Rojec, Simona Zvonar in Nika Gjerek. Skupina igralcev, plesalcev in mladinski pevski zbor šentviške šole so z zimzeleno glasbo večno popularne skupine Abba in z dinamičnimi koreografijami popelji gledalce v svet svojih sanj in mladostne iskrivosti.

Ob koncu predstave se je mentoricam, sodelujočim sodelavcem in nastopajočim zahvalila ravnateljica Angelca Mohorič, v imenu staršev pa predsednik sveta staršev Robert Koritnik. Kot je dejala Rojčeva, mladi znajo pokazati česa so sposobni, le priložnost morajo dobiti.

Tekst in Foto: Matej Šteh

#16MAJA #ABBA #aktualno #EVROVIZIJSKI #FERDAVESELA #IvančnaGorica #IvancnaGorica #kultura #KULTURNIDOM #NEJKASIKONJA #ObčinaIvančnaGorica #ŠENTVID #ŠENTVID #UJEMISVOJESANJE #VČETRTEK