Članek
ZAKLJUČEK KOŠARKARSKEGA KLUBA IVANČNA GORICA: NEPOZABNO POPOLDNE IN VEČER V NOVEM ŠPORTNEM PARKU
Objavljeno Jun 20, 2024

V petek, 10. junija, je Košarkarski klub Ivančna Gorica organiziral zaključni dogodek sezone, ki je potekal v čudovitem novem športnem parku v Ivančni Gorici. Prireditev je privabila večino igralcev, ki trenirajo v klubu, njihove starše in prijatelje, ki so skupaj preživeli nepozabno popoldne in večer, poln košarke, dobre hrane in zadovoljstva.

Novo prizorišče, ki je popolno za izvedbo takšnega dogodka, je gostilo vrsto košarkarskih tekem, na katerih so se pomerili igralci različnih starostnih kategorij. Mlajši košarkarji so pokazali kaj so se naučili in kako so napredovali v zadnjem letu dni ter navduševali z borbenostjo in energijo, medtem ko so se kadeti in mladinci dokazovali s svojo tehnično in taktično dovršenostjo. Tekme so bile polne navdušenja, športnega duha in dobre volje, kar je prispevalo k odličnemu vzdušju med obiskovalci. Popoldne se je začelo z nizom košarkarskih tekem, kjer so naši mladi igralci, ki so pridno trenirali skozi celo sezono, pokazali svoj napredek pri obvladovanju košarkarske žoge. Njihova energija in predanost sta navdušili vse prisotne, ki so jih spodbujali z glasnimi aplavzi in navijanjem. Po končanem tekmovanju mlajših selekcij je predsednik kluba Simon Kastelic vsem nastopajočim razdelil klubske kape, naredili smo še skupinsko fotografijo in nadaljevali z aktivnostmi v prostranem športnem parku.


Vrhunec dogajanja je bila gotovo večerna tekma mešanih ekip mladincev, članov in staršev. V Ivančni Gorici se je prvič v zgodovini zgodilo, da sta košarkarski ekipi med prisotnimi igralci in starši izbrali in vodili ženski. Mateji in Veroniki vse čestitke za pogum. Ko je sodnik s piskom odprl tekmo je igrišče oživelo s smehom in navdušenimi vzkliki. Hitro je bili jasno, da tekma ne bo le športni dogodek, ampak tudi priložnost za zabavo. Mladinci so se izkazali s tehničnim znanjem, člani z izkušnjami, starši so presenečali z borbenostjo, odločnostjo in natančnimi meti na koš, obe »trenerki«

Poleg košarke je dogodek ponujal tudi bogato kulinarično izkušnjo. Organizatorji so poskrbeli za raznovrstno ponudbo hrane in pijače, ki je zadovoljila vse okuse. Obiskovalci so uživali v zanimivih in slastnih kulinaričnih mojstrovinah mojstra Anžeta, sveže pečenem pecivu in osvežilnih napitkih, kar je še dodatno popestrilo prijetno druženje.


Prireditev, ki se je je udeležil tudi podžupan Tomaž Smole, prvi predsednik in trener kluba in komisar članskih tekmovanj na Košarkarski zvezi Slovenije Gorazd Trontelj, je bila tudi odlična priložnost za povezovanje med igralci, starši in trenerji. Pogovori o uspehih in izzivih pretekle sezone, načrti za prihodnost ter preprosto druženje v sproščenem okolju so ustvarili močne vezi in okrepili občutek skupnosti znotraj kluba. Zaključek košarkarske sezone je bil več kot le športni dogodek; bil je praznik prijateljev košarke, kjer so se spletale nove vezi in utrjevale stare. Vzdušje na dogodku je bilo veselo in polno pozitivne energije in je odražalo uspeh kluba ter trdo delo klubskih delavcev. Vodstvo kluba se zahvaljuje vsem, ki so pripomogli k organizaciji tega čudovitega dogodka, ter se veseli novih športnih izzivov in uspehov v prihodnji sezoni. Mladi igralci so pokazali, da je prihodnost kluba svetla, starši pa so dokazali, da je podpora in sodelovanje ključno za uspeh in zadovoljstvo celotne skupnosti.

Košarkarski Klub Ivančna Gorica je s tem dogodkom ponovno dokazal, da je več kot le športni klub – je skupnost, kjer vladata prijateljstvo in ljubezen do košarke. Hvala vsem, ki ste bili del te čudovite zgodbe.


Zapisal: Jože Ulčar, Košarkarski klub Ivančna Gorica

#aktualno #IvančnaGorica #IvancnaGorica #KošarkarskiKlub #ZaključniDogodek #NovPrizorišče #KošarkarskeTekme #SimonKastelic #MešaneEkipe #KulinaričnaIzkušnja #TomažSmole #GorazdTrontelj #ObčinaIvančnaGorica #ŠportniPark