Članek
Odgrnili smo tančico s petega zbornika Zaris v čas
Objavljeno Feb 24, 2014


Literaturi posvečeni prostori Mestne knjižnice Idrija so letos že četrtič prijazno odprli vrata literatom Literarnega društva Ris, ki smo bralcem pripravili predstavitev že petega zbornika Zaris v čas.

Po scenariju, ki je delo Dareta Likarja je prireditev ponovno povezovala dominantna Sanja Rejc.
Svoja dela so prebirali člani in članice društva: Sabina Eržen, Slavica Uršič, Anka Vončina, Dare Likar, Kristina Neli Lampe, Ivana Gantar, Ana Balantič in Vladimir Kržišnik. Anka Vončina je poslušalcem za pokušino prebrala še sonet članic Alenke Mihorič in kratko zgodbico Dragice Čuk Novak. Občinstvo je z navdušenjem pozdravilo Ceneta Skrta, zmagovalca natečaja Moja družina, ki ga je društvo razpisalo lansko leto.
S svojo harmoniko in prisotnostjo je večer polepšal odličen glasbenik Jernej Štremfelj, predstavitev pa je otvorila Danaja Lampe, ki  si znanje igranja klarineta nabira v Glasbeni šoli Idrija.
Ob pogostitvi Gostilne Kos Idrija, se je po končanem programu v pritličnih prostorih Mestne knjižnice Idrija razvil prijeten klepet.  Zadovoljni obiskovalci niso skoparili s pohvalami prireditve, scenarija in zbornika v celoti.

Idrija, 18.2.2014

Zapisala: Ivana Gantar
Fotografije: Vladimir Kržišnik