Članek
»ZRCALCE, ZRCALCE NA STENI POVEJ….«
Objavljeno Dec 21, 2015

Nisem se sicer želel vpletati v rezultat referenduma, ampak enostavno morem nekaj napisat! Po vsakem porazu je namreč v tej prelepi državi navada, da se krivda zvali na nekoga drugega. Pa poglejmo…trenutni dežurni krivec (vsaj po zapisih na socialnih medijih) je RKC in njihove ovce. Pa so res oni krivi? Ja? Zakaj, če smem vprašat?

Pa pojdimo od začetka, najprej se bom opredelil kot podpornik zakona, ki je hkrati po vašem mnenju ovca. Zakaj? Pač sem bil vzgojen v krščanskem duhu ob vsem tem pa moram priznati, da nisem najbolj zgleden kristjan, ne hodim v cerkev in pri spovedi nisem bil že mnogo, mnogo let. Pa vseeno, obtožujete RKC, ker so se vključili v kampanjo proti, pa bi vas motilo, če bi se vključili v kampanjo za? Po mojem mnenju ne.

Pa se dotaknimo še obeh predvolilnih kampanj…naj prej zloglasno koalicijo (pa saj veste o kom govorim), zavajali so ljudi in uspeli v njih prebuditi strah do nečesa, kar bi moralo biti samoumevno. Škoda besed za takšno koalicijo. Moramo pa jim priznati, da so s svojim sloganom zelo dobro znali pritegniti pozornost množic pa čeprav omenjeni v sloganu z kampanjo niso imeli praktično nič. Potem pa poglejmo še v drug tabor, eno vprašanje za vodjo najbolj glasne slovenske politične stranke, ki je bila ZA: kam se Vam je mudilo, da ste na vso silo brez javne razprave želeli vsiliti nek zakon? Koliko je meni znano so našemu predsedniku vlade evropski liberalci ob sprejemu postavili pogoj, da se to uredi (no morda pa se motim). Niste mogli počakat »še malo« ampak ste šli na silo nekaj vsiljevat slovenskemu narodu? Po mojem mnenju ste za nabiranje političnih točk tvegali usode ljudi, pri tem pa dosegli popolnoma drugačen učinek. Glede Vaše tako samo imenovane najlepše in najbolj kulturne kampanje pa ste posneli video odsluženega glasbenika, ki v prostem času pretepa košarkarske sodnike, in pa gospo, ki ima tako rada vse ljudi, hkrati pa si želi, da bi nekateri bili splavljeni? Res lepa kampanja!

Zame NAJLEPŠO kampanjo sta vodili gospe, gospodični (ne vem kakšen je pravi izraz po zdajšnjem zakonu) Andreja in Jedrt. TO JE LEPA KAMPANJA!

Pa se vrnimo k obtoževanju in valjenju krivde na druge. Včeraj se je iz sosednjega prostora slišalo celo »preklete cerkvene miši«, o ja zelo zrelo. Prav tako se na družabnih omrežjih vali krivda na vso RKC in te cerkvene miši, pošilja se jih ne vem kam…zelo zrelo od ljudi, ki mislijo, da so cvet slovenske inteligence. Pa vam bom povedal kdo je kriv. Krivih je 1 300 000 (približno) volilnih upravičencev, ki se jim v nedeljo ni dalo dvignit svoje lene riti in it obkrožit! Pa čeprav se je ne petkovi zabavi po kakšnem litru (je pač veseli december) ugotavljalo, malodane to, da bi nasprotnike morali na grmadi zakurit. Ampak, ko je prišla nedelja in dan odločitve pa se jim ni dalo dvignit in it na volišče. BRAVO! Čestitam ovcam in cerkvenim mišim, ki so se šli borit za to v kar verjamejo (pa čeprav po mojem mnenju verjamejo v napačno stvar, ampak kdo sem jaz da bom sodil?) in izborili so si to. In pa vsa graja tistim lenuhom, ki so niso odšli na volišča in se niso šli borit za to v kar verjamejo, sedaj pa so glasni po socialnih omrežjih kakšna država smo. Slovenja poglej se v OGLDALO!

»…KDO ZARES KRIV V DEŽELI JE TEJ?«

Ja, to naj bi imelo zvezo s tem, kar je dobro za vse ljudi!

strašno dosti levičarjev in ateistov je glasovali proti zakonu, ki z cerkvijo nimajo nič

Morda pa niso šli volit tisti, ki jim je vseeno? Torej tisti ne bi prevagali v nič ... Hm? Sama sem glasovala "proti", ampak nikakor apriori, pač pa, ko sem skušala slediti objavam in še čemu na vseh straneh. Mislim, da ni prav, da nas "oblast" tako malo "šmergla". Referendum sploh ne bi bil potreben, če bi resno jemali vse to, kar se dogaja. Sem močno proti zatežencem na katerikoli strani.