Zdaj se predvaja
povezimoslovenijo
Izberi seznam predvajanja:
Galerija slik
Povežimo Slovenijo tik za LMŠ in pred petimi parlamentarnimi strankami Po zadnji javnomnenjski raziskavi agencije Parsifal bi na volitvah, če bi bile to nedeljo, prepričljivo zmagala SDS, sledila bi napovedana stranka Roberta Goloba.

V parlament bi se uvrstile še stranke Levica, SD, LMŠ, lista gibanja Povežimo Slovenijo (POS), stranka NSI in SAB.
 
Ob upoštevanju, da bo na listi Povežimo Slovenijo nastopila tudi stranka Konkretno (prištetje odstotkov ne vključuje sinergije skupnega nastopa niti tveganja, da bi kdo od volilcev strank POS zavrnil razširitev skupne liste POS), ter ob preračunih odstotkov v število poslancev, upoštevaje Dhontov sistem, bi po tej javnomnenjski raziskavi SDS dobila 31 poslancev, Golobova stranka 16, Levica 10, SD 10, LMŠ 7, POS 6, NSI 4 in SAB 4 poslance. Po tej anketi so daleč od možnosti vstopa v parlament DeSUS, Pirati, Naša dežela Aleksandre Pivec, Vesna, Dobra država in Zdej, pa tudi Konkretno, če bi šla samostojno na volitve. 

Zanimivo je, da so 100 dni pred volitvami rezultati javnomnenjskih raziskav za nekatere stranke popolnoma različni v odvisnosti od agencije, ki opravlja javnomnenjske raziskave. Tako npr. Naša dežela Aleksandre Pivec v tej anketi dobiva 1,4% med opredeljenimi volilci, v nekaterih drugih raziskavah pa bistveno več. Podobno velja tudi za stranko Zdej, pa tudi za napovedano stranko Roberta Goloba.

Slike članka

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to access array offset on value of type null

Filename: views/view_likeShare.php

Line Number: 335

">
publishwall share

|

|

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to access array offset on value of type null

Filename: views/view_likeShare.php

Line Number: 502

Komentiranje na objavi onemogočeno

Najbolj obiskano
1
BORUT ROJC
2
DARIJA JAMNIK
3
OSKAR BIRSA
4
Plečnikovo leto: V gibanju Povežimo Slovenijo ohranjamo spomin na velikega slovenskega aritekta
5
»Povežimo Slovenijo« – zdaj ali nikoli!