Enkrat malo bolj osebno: Za las izpadel iz igre za svet RTVS, namesto mene izbran lokalni politik Cerarjeve stranke SMC

Objavil/a Bojan Požar, dne 2017-10-13 ob 07:00:00
Že takoj na začetku razkritje (disclaimer): ta članek je malo bolj osebne narave, čeprav gre za javne zadeve oziroma za javno funkcijo, kandidaturo za člana programskega sveta RTV Slovenija, in napisan v prvi osebi ednine.
Povedal bom zelo na kratko, jedrnato, brez kakšnih posebnih pridevnikov, kaj šele tako imenovanih vrednostnih sodb. Znašel sem se torej med kandidati za člana programskega sveta RTV Slovenija. Spomnimo, gre za dve izpraznjeni mesti, namesto "razvpitega" Domna Saviča, samooklicanega poznavalca družabnih omrežij in spleta, ter bivšega predsednika programskega sveta, režiserja Mirana Zupaniča, ki sta nedavno odstopila, potem ko svet - na predlog generalnega direktorja RTVS Igorja Kadunca - ni razrešil Ljerke Bizilj, direktorice TV Slovenija. Verjetno ni treba posebej poudarjati, da imam za člana sveta vse potrebne "medijske reference", konec koncev nisem kandidiral za Svet guvernerjev Banke Slovenije.
Iz igre pa me je včeraj dopoldne, ravno ko sem se z Ryanair - praktično nemočen na karkoli vplivati - vračal iz tujine (prebral pa sem na blogu novinarja Petra Jančiča), vrgla mandatno-volilna komisija državnega zbora, kjer o članih programskega sveta RTVS, pozor, direktno odloča visoka strankarska politika. Izločitev resda še ni čisto dokončna, saj mora oba predlagana kandidata za člana sveta RTVS zdaj z glasovanjem potrditi še državni zbor, vendar poslanci v takšnih in podobnih primerih običajno glasujejo tako, kot predlaga omenjena komisija.

DORA IN WEISSENBACH

Od 13 kandidatov je 19-članska mandatno-volilna komisija, ki jo z 10 poslanci obvladuje vladna koalicija, z glasovanjem določila naslednja dva kandidata: znanega prekmurskega novinarja Marjana Doro, nazadnje urednika lokalne televizijske postaje iz Murske Sobote TV Idea, ki jo pod vodstvom direktorja Mitje Podgajskega uvrščajo v medijski krog nekdanjega predsednika države Milana Kučana in poslovneža Janeza Škrabca, ter širši javnosti neznanega Mateja Weissenbacha, ki z mediji nima prav nobene zveze, je torej brez strokovnih referenc, je pa lokalni ljubljanski politik SMC. Medtem ko je bil Dora izvoljen že v prvem krogu, dobil je namreč 12 glasov, je bil Weissenbach izbran šele v drugem krogu. Po prvem krogu, ko je bilo glasovanje tajno, je namreč dobil 7 glasov, moja malenkost pa 6, enako kot Žiga Kušar, nekdanji član programskega sveta RTVS, zato so člani mandatno-volilne komisije o Weissenbachu glasovali še enkrat, tokrat samo o njem. In dobil je minimalno potrebno večino - 10 glasov. Vsi ostali kandidati so dobili bistveno manj glasov, znani gejevski aktivist Mitja Blažič, denimo, dva glasova, pravkar upokojeni režiser na TV Slovenija Petar Radović, pa samo 1 glas.
No, po številu glasov bi morda lahko tudi rekli, da je šlo pri meni za las?!
Če je šlo pri meni za las, pa je pri kandidaturi Mateja Weissenbacha šlo tudi za pravo politično prevaro. Wiessenbach je namreč formalno kandidiral na predlog gledalcev in poslušalcev RTV Slovenija, torej "civilne" družbe, dejansko pa je bil kandidat stranke SMC. Tako je SMC izigrala Zakon o RTV Slovenija ter na listi civilne družbe v programski svet RTVS pripeljala strankarskega politika in člana SMC.

PODPORA DVEH STRANK, DEL RTVS PROTI

Z mojo kandidaturo se lobistično nisem posebej ukvarjal razen tega, da sem po telefonu poklical nekaj poslancev iz različnih strank in jih prijazno spomnil, da kandidiram. Dve parlamentarni stranki (žal pa ne največji - Cerarjeva SMC in Janševa SDS) sta mi neuradno vnaprej "obljubili podporo". Kako so na koncu v resnici glasovali poslanci teh dveh (manjših) strank, ki sta mi obljubil podporo, pa je drugo vprašanje.
Sem pa slišal, da so številne in številni na RTV Slovenija na veliko lobirali proti moji izvolitvi. Ujel sem, da naj bi bile med njimi tiste tri urednice in novinarke, ki iz ozadja dejansko obvladujejo informativni program TVS, Mojca Pašek Šetinc, Jelena Aščić in že precej kompromitirana Eugenija Carl, pa Igor E. Bergant in menda celo Kadunc ter prejšnji generalni direktor RTV Slovenija Marko Filli. No, verjetno že imajo svoje razloge (o vseh teh javnih osebah sem kot novinar že večkrat pisal in bom pisal tudi v prihodnje). Na družabnih omrežjih pa so se proti moji kandidaturi precej angažirali Domen Savič, odvetnica in nesojena generalna direktorica RTVS Nataša Pirc Musar (oba omenjena sta na veliko "tvitala" enega od členov Zakona o RTVS, ki naj bi mi preprečeval kandidaturo, čeprav sta precej dobro vedela, da temu ni tako). Med člani vlade pa naj bi nad mojo kandidaturo "znorel" minister za gospodarstvo in vidni član SMC Zdravko Počivalšek. Faktor Magna pač!
Morda še ta opomba: predsednik mandatno-volilne komisije je Mitja Horvat, poslanec SMC in profesor na ljubljanski Pravni fakulteti. Kot predsednik te komisije slovi po tem, da je ta komisija pod njegovim vodstvom neustavno odvzela poslanski mandat liderju SDS Janezu Janši (med sojenjem zaradi afere Patria), ki mu ga je ustavno sodišče potem seveda vrnilo, kot profesor pa je znan kot strokovni mentor preplonkane magistrske naloge medijsko znanega nekdanjega davčnega inšpektorja Đorđeja Perića, ki mu je taista pravna fakulteta pred nekaj tedni magisterij, tudi uradno označen za plagiat, in magistrski naslov odvzela (vir).
In ker se je vse to dogajalo ravno včeraj dopoldne, po aferi s Tanjo Gobec, "nesrečno" voditeljico oddaje Odmevi, je bil moj zapis na Twitterju povsem logičen:
"Pred oddajo (#VVFaktor.com na TV3) ne pijem, trenutno nisem v osebni stiski, stres premagujem z maratoni, zato sem odpadel kot kandidat za člana PS RTV Slovenija."

NOVA KANDIDATURA?!

Ker je mandatno-volilna komisija hkrati objavila razpis za kar osem novih članov programskega sveta in ker sem po značaju res precej vztrajen, resno računam na novo kandidaturo.
Videoposnetek seje mandatno-volilne komisije si lahko ogledate tukaj.
Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Viktor hajsinger
1
Jun 15, 2021
..in še vedno je tako kot je bilo
#12
Viktorh
1
Oct 13, 2017
Žal, ne bo šlo.

Iščejo ljudi z upogljivimi hrbti.
#11
pravnik bavcon
1
Oct 13, 2017
Ta zadrogirani pijani bordel, ki strktno dela po navodilih komunista kućana, ne da ga je treba ugasniti, treba ga je porušiti z vso to zblojeno posadko vred! Ne zastopim, kako je lahko človek tak revše, kot jih vidim na tem sr-anju od RTV!
#10
gorenc
1
Oct 13, 2017
Problem nastane, ker je Pozar za vec razredov boljsi od teh RTV sramotnih novinarjev, urednikov...itd

Preposten pac ne prides v pokvarjeno zdruzbo, obenem pa se ga bojijo saj je vsem jasno da mu vsi skupaj ne sezejo do kolen..... in bog ne daj, da bi jim Pozar zmesal strene in popeljal stvari na pravo pot.

...podobno kot pri Jansi (vsi skupaj mu ne sezejo do kolen pa jim ostane samo to, da se zaletavajo vanj kot eni cmrlji )
#9
Programski svet RTV SLO?
0
Oct 13, 2017
Za člana programskega sveta RTV Slovenije je bil izvoljeni Matej Weissenbach l.1983 vrtnarski tehnik, trgovec, brat Matej Weissenbach z osnovnošolsko izobrazbo oba nastopata, kot, da sta samostojna samostojna podjetnika - malo preverite poslovne izkaze in prihodke, če jih ne bodo že prej umaknili in poskrili svoje FB profile itd,..
#8
Grabenjašek
0
Oct 13, 2017
Matej Weissenbach poplavna varnost ali poplavna nevarnost niko i ništa od njega.
#7
Pehtija.M
0
Oct 13, 2017
Matej Weissenbach in njegov brat Boštjan Weissenbach sta lokalna luzerja in okoriščevalca, ki bi na lahek način z lažnim gobezdanjem prišla na neke funkcije a prav nobenih res nobenih dosežkov ne poščata brata za seboj.Vendar se je statutarno pravni komisiji vodji Mitju Horvatu težkemu doktorju znanosti to zdelo sprejemljivo ali ba je butnglavec zaveden, ko Ložarjeva slačičarka priklečeplazi in non stop prosjači za funkcije tako svoje, kot prijateljev iz ene stranke v drugo - levoručna raja sedaj sedi v pisarni na vladi.
#6
Aleš
0
Oct 13, 2017
,.javnosti neznanega Mateja Weissenbacha,ki ni nikoli nič delal nima nobenih referenc in ne kompetenc je pa sosed razupite Petre Ložar in se je po srečnem naključlju tako on, kot njegov brat znašel na listi za četrenega svetnika Stranke supermodernega centre v kraju,kjer biva v Ljublani.Ko je bil predlagan za svet RTV pod njegov opis dosežkov niso imeli kaj zapisati ali izpostaviti izključno samo to, da je aktiven v civilni iniciativi za poplavno varnost na lokalnem področju. Civilna iniciativa pa je bila narejena in ustanovljena v domači delavnici gostilne Pečarič - Ložar Petre, v ozadju, kjer se tudi zbirajo.Po naivnosti, ker nisem vedel kdo je zadaj sem celo za to iniciativno sem se še sam, kot krajan podpisal.Jasno ta civilna je bila kasneje preko Ložar Petre in njenega moža,ki je zaposlen na RTV Slovenija tudi ustrezno spromovirana in je Weissenbach nastopal v vseh mogočih kadrih.. Zgodba je bila ustrezno zrežirana katero je kasneje poslanec Matić Draganče tržil, kot svoj pilotni projekt. Tako se je sedaj gmad luzerjev še prevalila na RTV SLO to imamo.
#5
Pamet je ločena od države
1
Oct 13, 2017
Ne razumem, zakaj tako razburjenje zaradi izvolitve kandidata SMC za člana programskega sveta HANZI TV.

V SMC se je nabral cvet slovenskih bumbarjev, runklov in cepcev, ki imajo tudi pravico do življenja in uveljavljanja.

Kakršno programasko politiko ima HANZI TV, so zanjo najbolj prikladni potrjeni SMC- jevci, ki so tudi garant, da ne bo šlo na bolje, ampak na slabše.

Sicer pa HANZI TV gledajo le še zdolgočasene ostarele gospodinje, ki nimajo kam s svojim časom, in ki kupijo vse, kar razprodaja ta režimska TV.

Upamo, da je novi član vsaj sumljive spolne usmerjenosti ali odvisen od alkohola in drog, sicer bo njegovo imenovanje strel v prazno, ker ne bo kompatibilen z obstoječo kadrovsko zasedbo vsem nam drage in nepogrešljive režimske radiotelevizije.

Govoril sem, howgh!
#4
mrki
1
Oct 13, 2017
Požar - si prenevaren za to kamarilo.
#3
torpedo
0
Oct 13, 2017
S tem,ko te niso izvolili so samo potrdili,da si dober.Sicer pa ne sodiš v družbo plastičnih kurb, klasičnih pijancev,buzerantov in udbomafijskih kimavcev.Od tebe pričakujem propagiranje kampanje proti prisilnemu plačevanju tega tv sekreta.
#2
Petekje
0
Oct 13, 2017
Tako so talali magisterije in dodatke, Perić je samo eden, spomnimo se Bratovškove. Samo ali bo Perić vrnil vse dodatke, ki jih je prejel na račun magisterija? In ne samo to, ko ti svojim nekaj daš, magisterij, doktorat, službo, potem nastane zgoraj opisana ŠTALA. Ta štala pa ni samo na RTV zažrla se je v vse možne pore:

http://www.politikis.si/?p=195950&cpage=1#comment-3187524

#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2017-10-13 07:00:00 (Oct 13, 2017)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Skuril milijone Factor banke, bil sredi osebnega stečaja, zdaj mu pa mogotec stranke SD zaupa restavracijo Podvin
Kongres Igorja Zorčiča kot partijske Čebine, s popravki: trije podpredsedniki in ena nadpredsednica - Zorčičeva žena
LDS čisto resno verjame, da jih je hotel prevzeti Janša, in to z denarjem, ki bi ga posodil Bratuškovi
Golob zavajal (lagal) tudi glede ponudbe Evropske banke za obnovo in razvoj, ker je nikoli ni bilo?!
Tožilka Blanka Žgajnar in politik Janković, dokumentirano: ko vse poti vodijo v eno vilo za Bežigradom
Tako končuje DeSUS: Jasnič in izbranci se rinejo h Golobu, Bratuškova nokautirana, Pivčeva prevzema
Isti kriminalist, ki naj bi kupil stanovanje od Kavaškega klana, zaradi Katarine Kresal nadlegoval Bojana Požarja
Molčijo o zneskih in odgovarjajo politično. A Golob naj bi enkrat pokasiral celo že dva milijona evrov.
Dražgoše: Roberta Goloba sicer ni bilo, bil je pa njegov človek Andrej Ribič
Neuradno: Golobu za lansko leto v državnem Gen-I še dodatnih 800 tisoč evrov posebne nagrade?
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(377)
desus
(229)
sds
(169)
LDS
(103)
pop tv
(103)
sova
(84)
Zares
(72)
Vlada
(72)
LMŠ
(68)
levica
(64)
nsi
(60)
Petrol
(53)
večer
(47)
DUTB
(47)
sdh
(44)
KNOVS
(33)
uefa
(28)
GENI
(27)
OVS
(27)
furs
(24)
DZS
(22)
npu
(20)
btc
(18)
Odmevi
(18)
SRIPT
(18)
Siol
(17)
2tir
(17)
hse
(17)
Eles
(17)
SNS
(15)
AKOS
(14)
fifa
(14)
dars
(14)
kpk
(13)
2 tir
(13)
Tarča
(12)
krka
(12)
Ultra
(11)
NH
(11)
delo
(11)
nlb
(11)
teš 6
(10)
borzen
(10)
sls
(10)
Erar
(9)
udba
(9)
KKR
(8)
NATO
(8)
Gen
(7)
Sava
(7)
SODO
(7)
Hit
(7)
šoa
(7)
sd
(7)
ACH
(6)
CME
(6)
SAB
(6)
Lek
(6)
Ptuj
(6)
Tv3
(6)
ALDE
(6)
24ur
(5)
TGZS
(5)
arso
(5)
OKS
(5)
Riko
(4)
uber
(4)
AMZS
(4)
AUKN
(4)
zdus
(4)
IDS
(4)
AVK
(4)
DRI
(4)
sdv
(4)
NKBM
(4)
CIA
(4)
LIDE
(3)
ZDEJ
(3)
nijz
(3)
cnn
(3)
ATVP
(3)
FDV
(3)
osa
(3)
Lady
(3)
SIJ
(3)
bmz
(3)
E3
(3)
sta
(3)
Jana
(3)
OVSE
(3)
DKOM
(3)
PSS
(3)
GAS
(3)
sviz
(3)
kras
(3)
bbc
(2)
NEK2
(2)
Knin
(2)
Fiho
(2)
UKOM
(2)
nba
(2)
TV2
(2)
kpl
(2)
N1
(2)
Zdru
(2)
IGLU
(2)
KPMG
(2)
ibm
(2)
SPS
(2)
CGP
(2)
lnbp
(2)
Nep
(2)
Dea
(2)
trs
(2)
nzs
(2)
Hvar
(1)
Sato
(1)
SKEI
(1)
Piaf
(1)
(1)
OTP
(1)
osho
(1)
MDS
(1)
Ihta
(1)
UBS
(1)
kul
(1)
Iran
(1)
FAM
(1)
UMAR
(1)
SPIZ
(1)
trst
(1)
ddv
(1)
Tam
(1)
vomo
(1)
grki
(1)
MS
(1)
gdpr
(1)
ZaAB
(1)
nvo
(1)
FIS
(1)
FIBA
(1)
York
(1)
Neum
(1)
Jož
(1)
5G
(1)
durs
(1)
geto
(1)
SPSS
(1)
HSBC
(1)
DVK
(1)
Bož
(1)
BHP
(1)
Koks
(1)
ACCI
(1)
2tdk
(1)
psg
(1)