objavi na
pozareport.si
Mediji

Sreda, 4. December 2019 ob 06:46

Pojasnilo, opravičilo in hvala za res izjemno zaupanje: uvedba plačljivega zidu presegla vsa naša pričakovanja.
Še 1-krat. Se opravičujemo za morebitne nevšečnosti, toda mi smo Požareport, ne jamramo, iščemo rešitve. Odziv pa je tudi prepričal, da Slovenija JE pripravljena finančno podpreti neodvisne raziskovalne novinarske projekte. Se beremo še naprej ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

... Vse to nam črno na belem potrjuje, kakšno veliko zaupanje med slovensko javnostjo uživa spletni medij Požareport.

Praktično takoj po včerajšnjem startu "nove dobe" spletnega portala Požareport (Novinarstvo je časten poklic, če ga opravljaš dobro!) z uvedbo plačevanja vsebin oziroma plačljivega zidu (paywall), ob 7.00, sta se plačilna sistema Braintree in PayPal ob sedmi uri in 23 minut - prekinila ter ustavila. To se je zgodilo zato, ker smo v pripravah na uvedbo plačilnega sistema, očitno zaradi komunikacijskega šuma, mimogrede pozabili dostaviti del dokumentacije, ki zadeva registracijo založnika spletnega portala, in to ne da bi se tega zavedali, zato sta Braintree in PayPal po prekoračitvi limita prometa, ki velja tudi brez omenjene dokumentacije, plačevanje seveda ustavila.

Ker smo, potem ko smo uvideli našo napako, manjkajočo dokumentacijo dopolnili in posredovali tekom dneva, še vedno čakamo na zeleno luč nadaljevanja plačilnega sistema, kar smo sicer pričakovali že včeraj, v poznih urah po srednjeevropskem času, vendar se to žal še ni zgodilo, zato pričujoče pojasnilo šele danes zjutraj. In v tem trenutku tudi žal še ne vemo natančno, kdaj bomo plačljivi zid lahko nadaljevali. Predvidoma sicer jutri zjutraj, ko naj bi vklopili tudi sistem plačevanja z domačo Moneto. Do takrat pa so aktualni članki na voljo - brezplačno, vse javne kritike na naš račun pa vzamemo v zakup.

NA VOLJO TUDI STARE DOBRE POLOŽNICE

Hkrati vas prijazno obveščamo in mnoge tudi potolažimo, da smo se - na podlagi številnih sporočil in telefonskih klicev, ki smo jih prav tako prejeli tekom včerajšnjega dne - odločili uvesti še način plačevanja naročnine prek dobrih starih navadnih položnic.

VEČ KOT 400 LETNIH NAROČNIN!

Kljub naštetim neprijetnostim, saj kdor dela, dela tudi napake, pa smo bili vsi, ki ustvarjamo ta spletni portal, ne glede na opisane porodne tehnične težave, ki se bodo seveda itak kmalu uredile, prijetno presenečeni nad izjemnim odzivom cenjenih obiskovalk in obiskovalcev Požareporta, takoj pripravljenih na plačevanje naših novinarskih vsebin. Saj smo kmalu, v pičlih nekaj urah, zabeležili približno 400 poskusov plačil (nekaj uvodnih se je sicer tudi uspešno izšlo), in to celoletnih naročnin, kar je preseglo naša pričakovanja. Vse to nam črno na belem potrjuje, kakšno veliko zaupanje med slovensko javnostjo uživa spletni medij Požareport. Čeprav, to že moram javno dodati, sam nisem in ne dvomim o tem, da Slovenija JE pripravljena tudi na plačevanje kakovostnih spletnih vsebin in na to, da finančno podpre tudi neodvisne raziskovalne novinarske projekte.

Torej še 1-krat. Se opravičujemo za vse morebitne nevšečnosti, toda mi smo Požareport, zato ne jamramo, ampak iščemo rešitve. In se beremo še naprej ...

Bojan Požar, ustanovitelj spletnega portala Požareport

 

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3: 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Požareport

objavi na pozareport.si

NAJBOLJ OBISKANO

Pojasnilo, opravičilo in hvala za res izjemno zaupanje: uvedba plačljivega zidu presegla vsa naša pričakovanja.