Iranski posel je očitno slovenski, toda kako naj se izkaže resnica? Naj državni zbor celo toži tožilstvo?!

Objavil/a Forum !, dne 2020-05-23 ob 07:12:43

"Jaz sem dokumente videl, jaz vem, kakšna je resnica."

Piše: Rado Pezdir

Primer Farrokh oziroma iranski posel v NLB dobiva vse bolj neobičajne razsežnosti, ki grozijo, da bodo prerasle v resen medinstitucionalni konflikt, pospremljen s pravo politično vojno. Povedano drugače, vse bolj očitno je, da prihaja do prikrivanja resnice pred slovensko javnostjo. Ravno zaradi tega je iz dokumentacije treba nemudoma odstraniti vse klasifikacije zaupnosti in jo dati v vpogled javnosti. To je edino zagotovilo, ne samo da se primer izkaže v svoji resnični naravi, ampak da vsi skupaj začnemo z javnim premislekom, kaj se dejansko dogaja s slovenskimi institucijami in katerim interesom služijo. V nadaljevanju vam bom poskušal pojasniti, zakaj menim, da je razkritje dokumentacije o iranskem poslu v domeni javnega interesa.

Prvič, državno tožilstvo in po njem Nacionalni preiskovalni urad (NPU) trdita ravno nasprotno, kot sta ugotovili kar dve preiskovalni komisiji državnega zbora in komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb v prejšnjem mandatu (Knovs). Še več, ker so obe poročili potrdili tudi poslanke in poslanci (brez glasu proti), je očitno nastopil problem verodostojnosti. Ta problem je posebno očiten v primeru vprašanja, ali je obstajala fiktivna poslovna dokumentacija, na podlagi katere je bil legaliziran iranski posel po NLB. Vse tri komisije ter poslanke in poslanci (spomnimo, da imajo poslanke in poslanci pravico do vpogleda v poročilo pred njegovim sprejemanjem na zasedanju državnega zbora) trdijo, da obstaja, NPU in tožilstvo pa, da ne obstaja. Tako je nastal resen konflikt o interpretaciji realnosti med zakonodajno oblastjo na eni strani in sodno oblastjo na drugi. Če k temu dodamo, da je bila Möderndorferjeva komisija ustanovljena na pobudo tedanje vladne koalicije, je posredno sodna oblast postavila diametralno nasprotno pozicijo tudi do izvršne veje oblasti. Realnost je zato takšna, da javnost ne more ugotoviti prave narave primera in da je zaradi tega prišlo do praktično nerešljivega konflikta na najvišji institucionalni ravni države. In ne pozabimo, letos je bil sklican tudi odbor za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo, ki je znova zavzel enako, torej diametralno nasprotno pozicijo od NPU in tožilstva.

V takšni konstelaciji je možno samo dvoje: ali so vse tri komisije delovale napačno ter s svojim delovanjem pristransko vodile preiskave in zapeljale poslanke in poslance državnega zbora k sprejetju lažnih poročil ali pa sta tožilstvo in NPU delovala napačno ter pristransko in z zavrženjem nadaljnje preiskave prikrile kriminalno dejavnost. Strinjali se boste, da je možno samo eno ali drugo. Dokumenti namreč obstajajo ali pa ne obstajajo, vmesne poti ni in tudi ne more držati, da bi istočasno po mnenju državnega zbora obstajali, po mnenju NPU in tožilstva pa ne.

Vse to je mogoče ugotoviti zgolj tako, da vlada umakne klasifikacijo bančne tajnosti in oznako "interno zaupno" ter naredi te dokumente javne. Ko bo enolično določena in javno predstavljena resnica, bo prišlo do pomembnega premika. Ta premik bo postavil vprašanje kredibilnosti dela preiskovalnih komisij in Knovsa ter v tej relaciji državnega zbora, s čimer se bo na novo postavila regulacija tega procesa, ali pa se bomo vprašali o kredibilnosti dela tožilstva in NPU. Ker je oboje v interesu javnosti, ki po definiciji pričakuje stabilne, transparentne in nepristranske institucije, je takšno umikanje zaupnosti dejansko nujno. Saj, še enkrat, ne moremo imeti dveh diametralnih nasprotnih pozicij o tako fundamentalni resnici, kot je obstoj dokumentacije.

Ne glede na to, kaj si mislite o iranskem primeru, se enostavno morate strinjati, da je resnica imperativ in da vprašanje resnice ne more biti temelj institucionalnega konflikta, do katerega je prišlo na relaciji med sodno ter zakonodajno in izvršilno oblastjo.

Kako naj se sicer izkaže resnica?

Naj državni zbor zaradi pristranskega podajanja dejstev toži tožilstvo? Naj državnemu zboru ostane institucionalna klofuta tožilstva in NPU?

Oprostite, ampak to je zadnja faza pred razpadom institucionalne ureditve. Razrešitev institucionalnega spora je zato v interesu javnosti, interes javnosti pa bo zagotovljen samo tako, da bo vlada odklenila omenjene dokumente.

Drugič, nedavno je bil ovaden Anže Logar, zunanji minister in hkrati eden od dveh predsednikov komisij, ki sta delali na primeru Farrokh. Iz ovadbe, kot je bila predstavljena v javnosti, sledi, da je tožilstvo zavrnilo Logarjeve trditve, da bi v primeru Farrokh šlo za karkoli drugega kot običajne poslovne transakcije, saj da fiktivne poslovne dokumentacije ni. To pomeni, da je pozicija tožilstva v tem smislu postala prevladujoča dikcija, ki lahko vzpostavlja pravni element ovadbe. Toda ker o tem ni konsenza in ker je, kot je pojasnjeno že zgoraj, pozicija diametralno nasprotna, se vzpostavljajo nestabilni elementi pravnega sistema, ki pa so paradoksalno kljub očitnim nasprotjem v interpretaciji postali celo norma za ovadbe. To pa je že resna deviacija pravne države, ki posega v preostale institucije. V Logarjevem primeru izvršilne oblasti. Takšna situacija je dejansko nevzdržna in je zato ustvarjen še en razlog več, da vlada v imenu nepristranskosti zagotovi javni interes do dostopa dokumentacije, ki nedvoumno razkriva resnico.

Razkritje dokumentacije tudi ne bi bilo precedenčne narave, saj je Pahorjeva vlada že razkrila dokumentacijo o trgovini z orožjem v obdobju nastanka slovenske države, osamosvojitvene vojne in vojne na Hrvaškem ali BiH. Torej praksa obstaja.

Rad bi vam povedal sledeče: glede na to, da sem tudi sam sodeloval pri delu obeh komisij v zadevi Farrokh, sem prvi, ki brez strahu zahteva in pričakuje, da se razkrije resnica, takšna, kot je, brez aberativnih posredniških interpretacij, ki zdaj ustvarjajo politični konflikt. Jaz sem dokumente videl, jaz vem, kakšna je resnica, in nikjer ne piše, da sem lahko nosilec resnice, ki mora biti prikrita. Javnost je zato do resnice upravičena in javnost mora dobiti pojasnilo, zakaj je prišlo do takšnega razhajanja v podajanju resnice.

Vse to pa je lahko dobra osnova za premislek, kaj se v naših institucijah dejansko dogaja. Iranski posel je očitno slovenski.

(Rado Pezdir je magister ekonomije, profesor, publicist in komentator oddaje Faktor na TV3)

Kolumne izražajo stališča avtorja in ne nujno ustanovitelja spletnega portala Požareport.

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Viktor hajsinger
1
Jun 20, 2020
Istok,
strinjam se v celoti.
Da pa ne bom krivil novinarjev, "ulice", se v zadnjem mesecu, dveh , sklicujem na parlamentarce, njihova zmerjanja, laži, ki jih - do danes še ni obsodil noben novinar, nihče iz levice, ne intelektualci, akademiki ect.
Ne vem, a res ne dojamete, kaj se dogaja zadnjih 100 dni?
#42
Istok Potočnik
0
Jun 20, 2020
Viktor, mislim, da pri nas ni niti skrajne desnice, niti skrajne levice. Tudi diktature pri nas ni.
Je pa res da Slovenec hitro zavoha poskuse v tej smeri in hitro reagira. Kar je dobro. Posledica so protesti, reakcija želje po ,,enotnosti,, enoumju, diktaturi, pa so prepovedi, zapiranje javnih prostorov, pisanje kazni zaradi pisanja s kredo po asfaltu, in podobne cvetke Hojsa.

Večkrat sem napisal, da sem proti ,,smrt janšizmu,,. Čeprav to ne pomeni smrt jajotu. Pač, vse prav pride.
Torej, nobenemu desničarju, tudi skrajnemu, nikoli ne bom želel smrti.
#41
Viktor hajsinger
0
Jun 20, 2020
No, spošt. Istok Potočnik, z vprašanjem na vaše vprašanje. Kdo so skrajni desničarji, ki uvajajo diktaturo, enoumje, sovraštvo.
Da, prav zato, ker eni vpijejo "smrt janšizmu", vi pa na to niste reagirali, niste obsodili, sem napisal kar sem..In glej ga zlomka, to pa ste opazili in obsodili..
#40
Istok Potočnik
0
Jun 20, 2020
Kdo so skrajni levičarji Viktor. Da bomo vedeli, komu želiš smrt.
Obsojaš napise, vzklikanje smrt janšizmu, sam vzklikaš smrt skrajnim levičarjem. V čem si ti boljši od onih drugih?
#39
Viktor hajsinger
1
Jun 20, 2020
Mrhar Marijan,

Strinjam se, to je najina pobožna želja, ki ne bo uslišana.
Skrajno levičarska golazen je tako zaščitena, da ji še bog ne pride do živega, kaj šele aktualna vlada.. Morili, ropali, kradli, goljufali so in to počenjajo še sedaj.

Smrt skrajnim levičarjem, svoboda Slovencem!
#38
Mrhar Marijan
1
Jun 20, 2020
Vsa dokumentacija preiskovalke naj se objavi na internetu!!! Vse ki so bili kakor koli v mešani se upokoji takoj, nato pa se proti njim uvede kazenske postopke od Kučana navzod!!!
#37
Istok Potočnik
0
May 25, 2020
Moje ime je moja stvar.
In iz česa sklepaš, da sem ponosen na ime?
#36
anki polajnko
3
May 25, 2020
Ni mi sicer jasno, zakaj je Slovenec ponosen, da ima slovensko ime napisano v srbščini.
Dobro, tudi to je mogoče, a je nenavadno.
Sedaj pa k resnejšim temam.
Vlda ima več kot odlično podporo.če pomislimo, koliko inštitucij jo namenoma rušij in za to ne izbirajo sredstev.
Prednjači sicer državna RTV, ki jo moram plačevati, da mi laže in da želi maniulirati z menoj. No z nekim Iztokom, oprosti Istokom, pa lahko.
Uspešnost vlade se kaže z zmago v prvi bkti s koronavirusom. Nesporno je Slovenija ena najuspešnejših držav.
Ko gledamo, kako umirajo Brazilci smo lahko veslei, da smo jo tako pceni odnesli.
Prav gotovo ima pri tem velike zalsuge vlada.
Tudi druge države imajo vlade, pa kljub vsemu niso bile tako uspešne.
Nihče se namreč ne vpraša, koliko naporov je vlada posvetila reševanju krize. Se je kateri kritik, tudi Istok ti, vprašal, kaj vse je vlada počela, da je zajezila krizo? Si se vprašal, ali se upaš vprašati, kaj so počeli ministri? koliko noči so prebedeli, da je bila kriza ukročena?
Seveda je kritizirati lahko. Še lažje je pozvati vlado, da ostopi. Pred vsem na kolesu in se zabavati ter vpiti na ves glas.
Kdo pa naj prevzame vlado?
Tisti, ki je zelo glasen, je odstopil.
Ali tisti, ki ščuajo kolesarje naj uganjajo kraval?
Vladati ni enostavno.
Najglasnejši so poslanci Levice. Imeli so možnost vstopiti v vlado, pa si niso upali prevzeti odgovornosti.
Lahko je bevskati iz varnega zavetja, težko pa prevzeti odgovornost.
Rezultat je jasen in mednarodno primerljiv. O njem nima smisla razpravljati. Sedaj, ko nasprotnikom vlade zmanjkuje argumentov, pa se sklicujejo, da so ljudje rešili krizo. Zakaj pa potem vlado napadajo?
Malo se strezni in premisli, pa boš videl da bevskaš.ker so ti pač tako naročili. Na kolesu pač ne moreš vladati.
O zaščitni opremi še noben kompetentni organ ni rekel nič.
Če pa je Erika takšna kapaciteta, da lahko preiskuje sodi in obtoži, se je pa potrebno resno vprašati, kdo vlada v Sloveniji?
Ko bodo preiskave končane, bo marsikomu postalo vroče. Ne mislim, da se bo opravičil prizadetim, vroče jim bo, ker bodo izgubili službo. Med temi bo prav gotovo Erika, ki jo čakajo težki dnevi. Pojasniti bo morala, kdo ji je napisal scenarij za nadaljevako, kdo ji je priskrbel sumljive priče, kdo je avtor pamfleta. Preveč prizadetih je pi tem pamfletu, da bi požrli žaljitvje. Tožbe sledijo in sledila bo temeljita preiskava, kdo je pripravil državni udar. Neosnovane obtožbe so namreč tako žaljive, da terjajo razjasnitev.
Ko bo resnica prišla na dan, bo tudi tebi nerodno, pa ali si Iztok, ali Istok!
#35
Zim Zelen
2
May 25, 2020
Istok P.
Zdravstvo samo od sebe nebi nič ukrepalo to se je kasneje tudi izkazalo ko so izdajali nasprotujoča navodila vsem prizadetim na terenu.

Politika je stvari vzela pod komando in usmerjala ravnanja v eno smer pri tem se je res panično naročalo vse kar je bilo sploh mogoče na trgu dobiti.
Do drugega vala, ki se pričakuje bodo verjetno pregledali kaj je od materialnih sredstev uporabno in kaj je odveč.(če ne bodo odšli na dopust po naporih dveh mesecev:)

Cela Afrika nima 50 (malce pretiravam:) in bi bila hvaležna za kakšnega od 500, ki so v SLO v skladišču in bodo s časoma zaradi dotrajanosti materialov ne uporabni!

Res je, da se je v ihti marsikaj dogajalo a kakšnega množičnega umiranja ni bilo.

(zdaj je pa čas revizij in realnih pogledov kaj je bilo narobe ko se ničesar ni dobilo po rednih poteh)

Biciklisti bi pa itak samo rušili in nimajo cilja niti kadrov, ki bi prevzeli vodenje države. Menim celo, da niso v stanju organizirati piknika za 90 ljudi plus nekaj svetovalcev, ki jih hujskajo.Lp
#34
Istok Potočnik
1
May 25, 2020
Polajnko, vso pravico imaš meniti, da je vlada uspešna. Sicer tu polemiziraš z nekim IZtokom, ki ga jaz ne poznam, bi se pa malo vmešal, če dovoliš.
Več kot polovica ljudstva meni, da vlada ni uspešna. Njen predsednik je po priljubljenosti neuspešen. Ampak tudi ta podpora vladi ni tako slaba, je kar solidna. Trend je pa nekoliko slabši.
Moje mnenje je, da je bila vlada uspešno pomagala zajeziti virus. Uspeli smo vsi skupaj, ker smo spoštovali ukrepe vlade in priporočila stroke. Uspeli smo, ker imamo zelo dobro zdravstvo, zelo dobro civilno zaščito, zelo dobro policijo. Rečt, da nas je virusa rešila vlada, iz obzirnosti pa še malo pohvalit zdravstvo, cz in policijo je bahaštvo in bla bla.
Z ukrepi po ukinitvi pandemije so nezadovoljni skoraj vsi. Malo spremljaj dogajanje okoli sebe.
Zakonodaja za po virusu se bo še morala izkazati. Za zdaj se še ni in zadovoljstva z njo ni.
To je šele golob na strehi.

Tvoj sklep o uspešnosti je bolj ali manj ceneno agitatorstvo.

O zaščitni opremi čivkajo že vrabci. Vlada je ob tem napolnila blagajne skoraj vsem, ki so sodelovali. Tudi požar je tule izračunaval, koliko je oprema navrgla Pečečniku. Potem je sicer nehal z izračunavanjem, ker ni šlo v dobro vlade, ampak pustimo Požara. Kruhoborec pač.
Oprema je v prevelikem obsegu slaba, neuporabna v kleteh, zdravstvo jo vrača, ker ne ščiti osebja. Ni ustrezna, razumeš?
Hvalabogu je bila vmes tudi dobra oprema, tako da smo zvozili. Zdaj bo treba to vse pregledat, vrnit kar je zanič in popolnit, kar je potrebno.
Kar se tiče delitve miljard, so že razdeljene. Kdor bo vladal v prihodnosti bo moral te miljarde vračati. Delit ni več kaj. Tako da si tudi tu povsem falil.
Fprašuješ, kdo je tu nor. Ne gre za norost pri tvojih napačnih zaključkih. To je težka beseda.
Gre preprosto za napačne ocene v želji agitirati za svojega vodjo.
Ali bo opeharjen IZtok, ki ga omenjaš, ne vem, ker ga ne poznam.
Za sebe vem, da ne bom. Ne zanimajo me dobički, blagostanje, stanje na računu, materialne dobrine. Zdaj me zadovoljujejo povsem druge stvari. Tako da, jaz ne bom opeharjen.
Je pa ta vlada v kratkem času opeharila mnoge. Ampak glede teh reči so si vlade zelo podobne.
Polajnko, ljudje na protestih točno vedo kaj hočejo in še bolj, česa nočejo. Niso zaslepljeni. Tebe pa nekaj močno slepi. A tudi tebi sosed pošilja kako čudno svetlobo? Ker mafija je očitno povsod.
#33
anki polajnko
7
May 25, 2020
Pustimo nevšečno razsvetljevanje splanice in se posvetimo vladi.
Imamo uspešne in neuspešne vlade.
Vlada, ki jo je sestavil Janez Janša je uspešna. V dveh mesecij je preskrbela manjkajočo zaščitno opremo in organiziral državo, da je uspešno prebrodila coronakrizo. Slovenija je ena najuspešnejših držav, o tem ni dvoma.
Hkrati z reševanjem krize je vlada pripravila zakonodajo, ki rešuje in bo reševala gospodarsko in finančno krizo. Glede na sprejeto zakonodajo je pričakovati, da bo tudi na tem področju Slovenija med najuspešnejšimo državami.
Vlada je uspešna.
Kritiki vlade pa si prizadevajo, da bi uspehe čim bolj minimalizirali, celo več, želijo prikazati, da je vlada neuspešna zato, da bi se sami polastili oblasti, pred vsem pa denarja, ki ga vlada namenja sanaciji krize.
Tukaj je pravzaprav vzrok za silne napade in zahteva, po zamenjavi vlade.
Važno je , kdo bo delil milijarde.
Nasprotniki, med katerimi je očitno tudi IZtok Potočnik, si prizadevajo da vlada pade. Med nasprotniki je večina ovc, ki ne vedo, zakaj so jih zvabili na kolesa, zakaj protestirjo. Ne vedo, da če vlada pade, se bo silnih milijard polastila mafija, ki bo odnesla dobršen del pomoči namenjane za odpravo krize in lajšanje težav prebivalcem., tudi večini kolesarejev.
Prav neverjetno je, kako propaganda deluje. Ljudje, ki jih želi mafija opehariti protestirajo v njeno korist, protestirajo zato, da se mafija dokoplje do oblasti in jih opehari.
Prvič je mafija množice opeharila, ko jim je privatizirala tovarne in jih vrgla na cesto. Ja Drnovšek je vodil mafijo.
Drugič je mafija opeharila ljudstvo takrat, ko je izpraznila banke in najela drage kredite , da je zapolnila bančno luknjo. Takrat je vladala Alenka Bratušek, ki je ponosna na to, da je mafija okradla ljudstvo.
Sedaj mafija želi vreči vlado,da se polasti denarja namenjenega za lajšanje krize.
In če zmaga, bo opeharjen tudi IZtok Potočnik. Prav želi si, da mu mafija izprazni žepe.
Kdo je tukaj nor?.
#32
Andre H
1
May 24, 2020
Eno veliko ogledalo ali refleksno steklo pa mu prascu nazaj poslji svetlobo .
#31
Zim Zelen
1
May 24, 2020
#26
"...sosed začel nadlegovati s svetenjem svoje luči v naše spalnične prostore."

Nič lažjega kot si omisliti senčilo, oziroma uporabiti ga, če je že nameščeno :-) Zakaj bi to delal Šarec ali pa Janša :-o ?

Nadlegovanje omenjenih institucij je res ne potrebno!
#30
Zim Zelen
0
May 24, 2020
In kaj bi z resnico?
Vse je bilo zaman, če ni bilo zaslužka kar je bistvo socialne države v kapitalizmu :-))
#29
Viktor hajsinger
2
May 24, 2020
Silva Sebeic
....rešitev, na dvorišče mu vrzite dimno bombico...
#28
Istok Potočnik
0
May 24, 2020
Če je mafija to, kar si predstavlja pod tem pojmom Silvia, potem seveda v slo imamo mafijo.
#27
Silva Sebeic
1
May 24, 2020
Že od prvega dne Šarčeve vlade, me je sosed začel nadlegovati s svetenjem svoje luči v naše spalnične prostore. Pritožila sem se štirikrat na policijo, v glavno pisarno MNZ, inšpektorju za okolje in prostor, ministru za okolje in prostor, v parlament in celo na Inšpektorat za javni sektor pod Ministrstvom za javno upravo. Pa ni bilo nobenega efekta.
Pod Janševo vlado sem se pritožila že dvakrat, pa prav tako ni bilo nobenega efekta. Mafijcu je dovoljeno nadlegovanje še naprej.
Kar pove, da je naša država od Šarčeve vlade dalje razpadla v določenih segmentih in služi v korist mafije.
Prejšnja vlada je na mojo prvo pritožbo reagirala v enem dnevu. Ker mafijec pod vsako vlado začne z nadlegovanjem in svetenjem v naše stanovanjske prostore. Mafijec na inšpektorskem položaju pa je celo napisal v prvi odločbi, da je moje stanovanje poslovni prostor,
Kar pove, da je poslovanje odvisno od kvalitete ljudi, ki so zaposleni na mestih, kjer predstavljajo državo.
Očitno so se nekateri nekaznovano odločili, da bodo z državo upravljali mimo zakonov, ker jih mafija na oblasti ščiti.
#26
Istok Potočnik
1
May 24, 2020
Sploh ne ščitim levih. Nasprotno. Leve vlado nosijo velik del odgovornosti za slab položaj delavcev. V bistvu jih sploh ni skrbelo za delavce, solidno pa so poskrbeli za srednji sloj.
Sicer so poskrbele, sprejele solidjo zakonodajo na tem področju, nikoli pa niso poskrbele za izvajanje, nadzor. Ker so bile preveč povezane s kapitalom. In zdaj gre delavstvo po poti italjanskega delavstva, izkoriščanja in brezpravnosti.
To seveda ni za ščitit, ampak brezpogojno šibat. Zato mi gre na živce en debeli Židan, ki so ga polna usta delavskih pravic, stori pa zanje manj kot nič.
Glede tega, koga se bo blatilo, koga povzdigalo, pa so si levi in desni povsem enaki.
Za te reči moraš imeti svoje ljudi na ključnih mestih. In to zdaj počnejo desni. V glavnem so že uredili, he,he.
Ko se bo vlada zamenjala, bo šel proces v obratno smer.
V tem je problem. Nobeni na ključnih mestih ne marajo neodvisnih. Hočejo svoje.
In še vedno nas delijo na partizane in domobrance. Poglej ljudi na protestih. Kakšni partizani
Lepo te prosim. Ampak desni rdečo zvezdo razumejo samo na en način in dobijo ošpice, ko jo vidijo.
Smrt janšizmu razlagajo, kot poziv k umoru, kar je bedarija. Seveda boš našel kakšnega bedaka na levi, ki to misli, ampak bedaki so bili in bodo. Veliki večini pa to pomeni nestrinjanje s tem, kar ta politika počne. In samo to. Potem pa policija zasega take plakate in majice, Šiškovi pa nekaznovano lomastijo v nekih uniformah po policijski postaji in policiste učijo, kaj smejo in kaj ne. To iritira ljudi.
Odkar se pajdašimo z madžari nas Avstrijci ne šlivijo več.ljudstvo pa ne mara da klečeplazimo
Za tistimi, ki bi radi veliko Madžarsko, ki bi popapala male sosede.
Ah brez veze. Samo sem ti hotel povedat, da nikogar ne ščitim. Ščitit je treba pravice, ne pa naših, vaših, ker so naši, vaši. Ampak tebi to dopovedat je........
#25
Andre H
5
May 24, 2020
Istok, če te moti izraz mafija, kako pa potem poimenuješ to tvojo kontinuitetno ščitenje in priviligiranje kvazi levičarske skup-držimo in samo mi pravi- napredni, družbe na čelu z Kučanom, Golobičem, forumi 21 , ki usmerjajo kdo bo kaj vodil, koga se bo blatilo(jj), koga povzdigovalo (Jankovič, Cerar, Sarec ,....)javno mnenje in polivajo gnojnico po desnici in zavijajo v celofan levico?
#24
Viktor hajsinger
0
May 24, 2020
Tule so lepo pojasnili nekatere pojme kriminala:

https://www.finance.si/274317/Public-enemy-Agent-Zemljaric-od-Kocbeka-do-Mercatorja
#23
Pokaži več komentarjev
Forum !
Forum ! je objavil/a na zid osebe Požareport
Objavil/a 2020-05-23 07:12:43 (May 23, 2020)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Avstrijci glede Karla Erjavca uradno molčijo, a sprašujejo, kaj za vraga se dogaja - da s(m)o v medijih
Elektronska sporočila nedvoumno dokazujejo: novinarji so (medijski kartel) na daljinsko upravljanje
Primer uslužbenca Jarkoviča: ko se med Janjo Sluga in Janijem Möderndorferjem razkrijejo speče (Golobičeve) celice
Spet se vrača Karl Erjavec, a tokrat na strani SD. Kaj on ponuja stranki Tanje Fajon in kaj zahteva zase?!
Ko se šefi enih pošt vedejo kot politkomisarji, globoka občina pa je še bolj globoka od globoke države
Razkrivamo drugo etapo stranke Tomaža Vesela, prve prestopnike in kam se želi umakniti Šarec
Če bo Tomaž Vesel res alternativa Janezu Janši, potem bo vsaj Igor Šoltes pred hudo dilemo - koga voliti
Vesel kot novi obraz na daljinsko upravljanje: spodleteli nonpaper šefa računskega sodišča in blamaža STA
Aleksander Čeferin dosegel svoje, Golobič popustil, odločitev padla: kandelaber tranzicijske levice bo Tomaž Vesel
Kaj pove piknik Roberta Ilca in zakaj naj bi milijonar Južna naročil članek proti NSi in "prestolonasledniku Janše"
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(359)
desus
(210)
sds
(137)
pop tv
(93)
LDS
(86)
sova
(81)
Vlada
(72)
LMŠ
(63)
Zares
(62)
levica
(55)
večer
(47)
nsi
(46)
sdh
(44)
DUTB
(42)
Petrol
(42)
KNOVS
(33)
OVS
(25)
uefa
(23)
furs
(22)
npu
(20)
DZS
(18)
SRIPT
(18)
2tir
(17)
btc
(16)
Siol
(16)
hse
(15)
SNS
(15)
fifa
(14)
AKOS
(14)
Eles
(14)
Odmevi
(14)
dars
(14)
2 tir
(13)
kpk
(13)
Tarča
(12)
nlb
(11)
Ultra
(11)
delo
(11)
NH
(11)
krka
(10)
teš 6
(10)
borzen
(10)
sls
(9)
KKR
(8)
Erar
(8)
NATO
(8)
Hit
(7)
GENI
(7)
šoa
(7)
sd
(7)
udba
(7)
Sava
(7)
SODO
(7)
ACH
(6)
SAB
(6)
Ptuj
(6)
Lek
(6)
Tv3
(6)
CME
(6)
arso
(5)
ALDE
(5)
24ur
(5)
TGZS
(5)
zdus
(4)
IDS
(4)
uber
(4)
AVK
(4)
CIA
(4)
Riko
(4)
AMZS
(4)
DRI
(4)
sdv
(3)
AUKN
(3)
NKBM
(3)
osa
(3)
bmz
(3)
E3
(3)
sta
(3)
SIJ
(3)
Gen
(3)
OKS
(3)
nijz
(3)
OVSE
(3)
DKOM
(3)
FDV
(3)
PSS
(3)
Lady
(3)
Jana
(3)
ATVP
(3)
cnn
(3)
Zdru
(2)
nzs
(2)
IGLU
(2)
ibm
(2)
SPS
(2)
CGP
(2)
lnbp
(2)
Fiho
(2)
trs
(2)
TV2
(2)
sviz
(2)
bbc
(2)
NEK2
(2)
UKOM
(2)
nba
(2)
kpl
(2)
VTB
(1)
2tdk
(1)
ARRS
(1)
ICIJ
(1)
Linz
(1)
zae
(1)
g20
(1)
sdp
(1)
vis
(1)
Imos
(1)
JLA
(1)
SCT
(1)
Nep
(1)
ZDA
(1)
sto
(1)
Koto
(1)
Irak
(1)
laž
(1)
eu
(1)
Atim
(1)
NZTS
(1)
lidl
(1)
UJP
(1)
ww3
(1)
IMI
(1)
Set
(1)
Zug
(1)
bmw
(1)
HEP
(1)
HSBC
(1)
MDS
(1)
ZDEJ
(1)
Lent
(1)
kul
(1)
Knin
(1)
haag
(1)
sfrj
(1)