Iranski posel je očitno slovenski, toda kako naj se izkaže resnica? Naj državni zbor celo toži tožilstvo?!

Objavil/a Forum !, dne 2020-05-23 ob 07:12:43

"Jaz sem dokumente videl, jaz vem, kakšna je resnica."

Piše: Rado Pezdir

Primer Farrokh oziroma iranski posel v NLB dobiva vse bolj neobičajne razsežnosti, ki grozijo, da bodo prerasle v resen medinstitucionalni konflikt, pospremljen s pravo politično vojno. Povedano drugače, vse bolj očitno je, da prihaja do prikrivanja resnice pred slovensko javnostjo. Ravno zaradi tega je iz dokumentacije treba nemudoma odstraniti vse klasifikacije zaupnosti in jo dati v vpogled javnosti. To je edino zagotovilo, ne samo da se primer izkaže v svoji resnični naravi, ampak da vsi skupaj začnemo z javnim premislekom, kaj se dejansko dogaja s slovenskimi institucijami in katerim interesom služijo. V nadaljevanju vam bom poskušal pojasniti, zakaj menim, da je razkritje dokumentacije o iranskem poslu v domeni javnega interesa.

Prvič, državno tožilstvo in po njem Nacionalni preiskovalni urad (NPU) trdita ravno nasprotno, kot sta ugotovili kar dve preiskovalni komisiji državnega zbora in komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb v prejšnjem mandatu (Knovs). Še več, ker so obe poročili potrdili tudi poslanke in poslanci (brez glasu proti), je očitno nastopil problem verodostojnosti. Ta problem je posebno očiten v primeru vprašanja, ali je obstajala fiktivna poslovna dokumentacija, na podlagi katere je bil legaliziran iranski posel po NLB. Vse tri komisije ter poslanke in poslanci (spomnimo, da imajo poslanke in poslanci pravico do vpogleda v poročilo pred njegovim sprejemanjem na zasedanju državnega zbora) trdijo, da obstaja, NPU in tožilstvo pa, da ne obstaja. Tako je nastal resen konflikt o interpretaciji realnosti med zakonodajno oblastjo na eni strani in sodno oblastjo na drugi. Če k temu dodamo, da je bila Möderndorferjeva komisija ustanovljena na pobudo tedanje vladne koalicije, je posredno sodna oblast postavila diametralno nasprotno pozicijo tudi do izvršne veje oblasti. Realnost je zato takšna, da javnost ne more ugotoviti prave narave primera in da je zaradi tega prišlo do praktično nerešljivega konflikta na najvišji institucionalni ravni države. In ne pozabimo, letos je bil sklican tudi odbor za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo, ki je znova zavzel enako, torej diametralno nasprotno pozicijo od NPU in tožilstva.

V takšni konstelaciji je možno samo dvoje: ali so vse tri komisije delovale napačno ter s svojim delovanjem pristransko vodile preiskave in zapeljale poslanke in poslance državnega zbora k sprejetju lažnih poročil ali pa sta tožilstvo in NPU delovala napačno ter pristransko in z zavrženjem nadaljnje preiskave prikrile kriminalno dejavnost. Strinjali se boste, da je možno samo eno ali drugo. Dokumenti namreč obstajajo ali pa ne obstajajo, vmesne poti ni in tudi ne more držati, da bi istočasno po mnenju državnega zbora obstajali, po mnenju NPU in tožilstva pa ne.

Vse to je mogoče ugotoviti zgolj tako, da vlada umakne klasifikacijo bančne tajnosti in oznako "interno zaupno" ter naredi te dokumente javne. Ko bo enolično določena in javno predstavljena resnica, bo prišlo do pomembnega premika. Ta premik bo postavil vprašanje kredibilnosti dela preiskovalnih komisij in Knovsa ter v tej relaciji državnega zbora, s čimer se bo na novo postavila regulacija tega procesa, ali pa se bomo vprašali o kredibilnosti dela tožilstva in NPU. Ker je oboje v interesu javnosti, ki po definiciji pričakuje stabilne, transparentne in nepristranske institucije, je takšno umikanje zaupnosti dejansko nujno. Saj, še enkrat, ne moremo imeti dveh diametralnih nasprotnih pozicij o tako fundamentalni resnici, kot je obstoj dokumentacije.

Ne glede na to, kaj si mislite o iranskem primeru, se enostavno morate strinjati, da je resnica imperativ in da vprašanje resnice ne more biti temelj institucionalnega konflikta, do katerega je prišlo na relaciji med sodno ter zakonodajno in izvršilno oblastjo.

Kako naj se sicer izkaže resnica?

Naj državni zbor zaradi pristranskega podajanja dejstev toži tožilstvo? Naj državnemu zboru ostane institucionalna klofuta tožilstva in NPU?

Oprostite, ampak to je zadnja faza pred razpadom institucionalne ureditve. Razrešitev institucionalnega spora je zato v interesu javnosti, interes javnosti pa bo zagotovljen samo tako, da bo vlada odklenila omenjene dokumente.

Drugič, nedavno je bil ovaden Anže Logar, zunanji minister in hkrati eden od dveh predsednikov komisij, ki sta delali na primeru Farrokh. Iz ovadbe, kot je bila predstavljena v javnosti, sledi, da je tožilstvo zavrnilo Logarjeve trditve, da bi v primeru Farrokh šlo za karkoli drugega kot običajne poslovne transakcije, saj da fiktivne poslovne dokumentacije ni. To pomeni, da je pozicija tožilstva v tem smislu postala prevladujoča dikcija, ki lahko vzpostavlja pravni element ovadbe. Toda ker o tem ni konsenza in ker je, kot je pojasnjeno že zgoraj, pozicija diametralno nasprotna, se vzpostavljajo nestabilni elementi pravnega sistema, ki pa so paradoksalno kljub očitnim nasprotjem v interpretaciji postali celo norma za ovadbe. To pa je že resna deviacija pravne države, ki posega v preostale institucije. V Logarjevem primeru izvršilne oblasti. Takšna situacija je dejansko nevzdržna in je zato ustvarjen še en razlog več, da vlada v imenu nepristranskosti zagotovi javni interes do dostopa dokumentacije, ki nedvoumno razkriva resnico.

Razkritje dokumentacije tudi ne bi bilo precedenčne narave, saj je Pahorjeva vlada že razkrila dokumentacijo o trgovini z orožjem v obdobju nastanka slovenske države, osamosvojitvene vojne in vojne na Hrvaškem ali BiH. Torej praksa obstaja.

Rad bi vam povedal sledeče: glede na to, da sem tudi sam sodeloval pri delu obeh komisij v zadevi Farrokh, sem prvi, ki brez strahu zahteva in pričakuje, da se razkrije resnica, takšna, kot je, brez aberativnih posredniških interpretacij, ki zdaj ustvarjajo politični konflikt. Jaz sem dokumente videl, jaz vem, kakšna je resnica, in nikjer ne piše, da sem lahko nosilec resnice, ki mora biti prikrita. Javnost je zato do resnice upravičena in javnost mora dobiti pojasnilo, zakaj je prišlo do takšnega razhajanja v podajanju resnice.

Vse to pa je lahko dobra osnova za premislek, kaj se v naših institucijah dejansko dogaja. Iranski posel je očitno slovenski.

(Rado Pezdir je magister ekonomije, profesor, publicist in komentator oddaje Faktor na TV3)

Kolumne izražajo stališča avtorja in ne nujno ustanovitelja spletnega portala Požareport.

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Istok Potočnik
0
pred 4 dnevi
Moje ime je moja stvar.
In iz česa sklepaš, da sem ponosen na ime?
#36
anki polajnko
0
pred 4 dnevi
Ni mi sicer jasno, zakaj je Slovenec ponosen, da ima slovensko ime napisano v srbščini.
Dobro, tudi to je mogoče, a je nenavadno.
Sedaj pa k resnejšim temam.
Vlda ima več kot odlično podporo.če pomislimo, koliko inštitucij jo namenoma rušij in za to ne izbirajo sredstev.
Prednjači sicer državna RTV, ki jo moram plačevati, da mi laže in da želi maniulirati z menoj. No z nekim Iztokom, oprosti Istokom, pa lahko.
Uspešnost vlade se kaže z zmago v prvi bkti s koronavirusom. Nesporno je Slovenija ena najuspešnejših držav.
Ko gledamo, kako umirajo Brazilci smo lahko veslei, da smo jo tako pceni odnesli.
Prav gotovo ima pri tem velike zalsuge vlada.
Tudi druge države imajo vlade, pa kljub vsemu niso bile tako uspešne.
Nihče se namreč ne vpraša, koliko naporov je vlada posvetila reševanju krize. Se je kateri kritik, tudi Istok ti, vprašal, kaj vse je vlada počela, da je zajezila krizo? Si se vprašal, ali se upaš vprašati, kaj so počeli ministri? koliko noči so prebedeli, da je bila kriza ukročena?
Seveda je kritizirati lahko. Še lažje je pozvati vlado, da ostopi. Pred vsem na kolesu in se zabavati ter vpiti na ves glas.
Kdo pa naj prevzame vlado?
Tisti, ki je zelo glasen, je odstopil.
Ali tisti, ki ščuajo kolesarje naj uganjajo kraval?
Vladati ni enostavno.
Najglasnejši so poslanci Levice. Imeli so možnost vstopiti v vlado, pa si niso upali prevzeti odgovornosti.
Lahko je bevskati iz varnega zavetja, težko pa prevzeti odgovornost.
Rezultat je jasen in mednarodno primerljiv. O njem nima smisla razpravljati. Sedaj, ko nasprotnikom vlade zmanjkuje argumentov, pa se sklicujejo, da so ljudje rešili krizo. Zakaj pa potem vlado napadajo?
Malo se strezni in premisli, pa boš videl da bevskaš.ker so ti pač tako naročili. Na kolesu pač ne moreš vladati.
O zaščitni opremi še noben kompetentni organ ni rekel nič.
Če pa je Erika takšna kapaciteta, da lahko preiskuje sodi in obtoži, se je pa potrebno resno vprašati, kdo vlada v Sloveniji?
Ko bodo preiskave končane, bo marsikomu postalo vroče. Ne mislim, da se bo opravičil prizadetim, vroče jim bo, ker bodo izgubili službo. Med temi bo prav gotovo Erika, ki jo čakajo težki dnevi. Pojasniti bo morala, kdo ji je napisal scenarij za nadaljevako, kdo ji je priskrbel sumljive priče, kdo je avtor pamfleta. Preveč prizadetih je pi tem pamfletu, da bi požrli žaljitvje. Tožbe sledijo in sledila bo temeljita preiskava, kdo je pripravil državni udar. Neosnovane obtožbe so namreč tako žaljive, da terjajo razjasnitev.
Ko bo resnica prišla na dan, bo tudi tebi nerodno, pa ali si Iztok, ali Istok!
#35
Zim Zelen
1
pred 5 dnevi
Istok P.
Zdravstvo samo od sebe nebi nič ukrepalo to se je kasneje tudi izkazalo ko so izdajali nasprotujoča navodila vsem prizadetim na terenu.

Politika je stvari vzela pod komando in usmerjala ravnanja v eno smer pri tem se je res panično naročalo vse kar je bilo sploh mogoče na trgu dobiti.
Do drugega vala, ki se pričakuje bodo verjetno pregledali kaj je od materialnih sredstev uporabno in kaj je odveč.(če ne bodo odšli na dopust po naporih dveh mesecev:)

Cela Afrika nima 50 (malce pretiravam:) in bi bila hvaležna za kakšnega od 500, ki so v SLO v skladišču in bodo s časoma zaradi dotrajanosti materialov ne uporabni!

Res je, da se je v ihti marsikaj dogajalo a kakšnega množičnega umiranja ni bilo.

(zdaj je pa čas revizij in realnih pogledov kaj je bilo narobe ko se ničesar ni dobilo po rednih poteh)

Biciklisti bi pa itak samo rušili in nimajo cilja niti kadrov, ki bi prevzeli vodenje države. Menim celo, da niso v stanju organizirati piknika za 90 ljudi plus nekaj svetovalcev, ki jih hujskajo.Lp
#34
Istok Potočnik
1
pred 5 dnevi
Polajnko, vso pravico imaš meniti, da je vlada uspešna. Sicer tu polemiziraš z nekim IZtokom, ki ga jaz ne poznam, bi se pa malo vmešal, če dovoliš.
Več kot polovica ljudstva meni, da vlada ni uspešna. Njen predsednik je po priljubljenosti neuspešen. Ampak tudi ta podpora vladi ni tako slaba, je kar solidna. Trend je pa nekoliko slabši.
Moje mnenje je, da je bila vlada uspešno pomagala zajeziti virus. Uspeli smo vsi skupaj, ker smo spoštovali ukrepe vlade in priporočila stroke. Uspeli smo, ker imamo zelo dobro zdravstvo, zelo dobro civilno zaščito, zelo dobro policijo. Rečt, da nas je virusa rešila vlada, iz obzirnosti pa še malo pohvalit zdravstvo, cz in policijo je bahaštvo in bla bla.
Z ukrepi po ukinitvi pandemije so nezadovoljni skoraj vsi. Malo spremljaj dogajanje okoli sebe.
Zakonodaja za po virusu se bo še morala izkazati. Za zdaj se še ni in zadovoljstva z njo ni.
To je šele golob na strehi.

Tvoj sklep o uspešnosti je bolj ali manj ceneno agitatorstvo.

O zaščitni opremi čivkajo že vrabci. Vlada je ob tem napolnila blagajne skoraj vsem, ki so sodelovali. Tudi požar je tule izračunaval, koliko je oprema navrgla Pečečniku. Potem je sicer nehal z izračunavanjem, ker ni šlo v dobro vlade, ampak pustimo Požara. Kruhoborec pač.
Oprema je v prevelikem obsegu slaba, neuporabna v kleteh, zdravstvo jo vrača, ker ne ščiti osebja. Ni ustrezna, razumeš?
Hvalabogu je bila vmes tudi dobra oprema, tako da smo zvozili. Zdaj bo treba to vse pregledat, vrnit kar je zanič in popolnit, kar je potrebno.
Kar se tiče delitve miljard, so že razdeljene. Kdor bo vladal v prihodnosti bo moral te miljarde vračati. Delit ni več kaj. Tako da si tudi tu povsem falil.
Fprašuješ, kdo je tu nor. Ne gre za norost pri tvojih napačnih zaključkih. To je težka beseda.
Gre preprosto za napačne ocene v želji agitirati za svojega vodjo.
Ali bo opeharjen IZtok, ki ga omenjaš, ne vem, ker ga ne poznam.
Za sebe vem, da ne bom. Ne zanimajo me dobički, blagostanje, stanje na računu, materialne dobrine. Zdaj me zadovoljujejo povsem druge stvari. Tako da, jaz ne bom opeharjen.
Je pa ta vlada v kratkem času opeharila mnoge. Ampak glede teh reči so si vlade zelo podobne.
Polajnko, ljudje na protestih točno vedo kaj hočejo in še bolj, česa nočejo. Niso zaslepljeni. Tebe pa nekaj močno slepi. A tudi tebi sosed pošilja kako čudno svetlobo? Ker mafija je očitno povsod.
#33
anki polajnko
4
pred 5 dnevi
Pustimo nevšečno razsvetljevanje splanice in se posvetimo vladi.
Imamo uspešne in neuspešne vlade.
Vlada, ki jo je sestavil Janez Janša je uspešna. V dveh mesecij je preskrbela manjkajočo zaščitno opremo in organiziral državo, da je uspešno prebrodila coronakrizo. Slovenija je ena najuspešnejših držav, o tem ni dvoma.
Hkrati z reševanjem krize je vlada pripravila zakonodajo, ki rešuje in bo reševala gospodarsko in finančno krizo. Glede na sprejeto zakonodajo je pričakovati, da bo tudi na tem področju Slovenija med najuspešnejšimo državami.
Vlada je uspešna.
Kritiki vlade pa si prizadevajo, da bi uspehe čim bolj minimalizirali, celo več, želijo prikazati, da je vlada neuspešna zato, da bi se sami polastili oblasti, pred vsem pa denarja, ki ga vlada namenja sanaciji krize.
Tukaj je pravzaprav vzrok za silne napade in zahteva, po zamenjavi vlade.
Važno je , kdo bo delil milijarde.
Nasprotniki, med katerimi je očitno tudi IZtok Potočnik, si prizadevajo da vlada pade. Med nasprotniki je večina ovc, ki ne vedo, zakaj so jih zvabili na kolesa, zakaj protestirjo. Ne vedo, da če vlada pade, se bo silnih milijard polastila mafija, ki bo odnesla dobršen del pomoči namenjane za odpravo krize in lajšanje težav prebivalcem., tudi večini kolesarejev.
Prav neverjetno je, kako propaganda deluje. Ljudje, ki jih želi mafija opehariti protestirajo v njeno korist, protestirajo zato, da se mafija dokoplje do oblasti in jih opehari.
Prvič je mafija množice opeharila, ko jim je privatizirala tovarne in jih vrgla na cesto. Ja Drnovšek je vodil mafijo.
Drugič je mafija opeharila ljudstvo takrat, ko je izpraznila banke in najela drage kredite , da je zapolnila bančno luknjo. Takrat je vladala Alenka Bratušek, ki je ponosna na to, da je mafija okradla ljudstvo.
Sedaj mafija želi vreči vlado,da se polasti denarja namenjenega za lajšanje krize.
In če zmaga, bo opeharjen tudi IZtok Potočnik. Prav želi si, da mu mafija izprazni žepe.
Kdo je tukaj nor?.
#32
Andre H
1
pred 5 dnevi
Eno veliko ogledalo ali refleksno steklo pa mu prascu nazaj poslji svetlobo .
#31
Zim Zelen
0
pred 5 dnevi
#26
"...sosed začel nadlegovati s svetenjem svoje luči v naše spalnične prostore."

Nič lažjega kot si omisliti senčilo, oziroma uporabiti ga, če je že nameščeno :-) Zakaj bi to delal Šarec ali pa Janša :-o ?

Nadlegovanje omenjenih institucij je res ne potrebno!
#30
Zim Zelen
0
pred 5 dnevi
In kaj bi z resnico?
Vse je bilo zaman, če ni bilo zaslužka kar je bistvo socialne države v kapitalizmu :-))
#29
Viktor hajsinger
2
pred 5 dnevi
Silva Sebeic
....rešitev, na dvorišče mu vrzite dimno bombico...
#28
Istok Potočnik
0
pred 6 dnevi
Če je mafija to, kar si predstavlja pod tem pojmom Silvia, potem seveda v slo imamo mafijo.
#27
Silva Sebeic
1
pred 6 dnevi
Že od prvega dne Šarčeve vlade, me je sosed začel nadlegovati s svetenjem svoje luči v naše spalnične prostore. Pritožila sem se štirikrat na policijo, v glavno pisarno MNZ, inšpektorju za okolje in prostor, ministru za okolje in prostor, v parlament in celo na Inšpektorat za javni sektor pod Ministrstvom za javno upravo. Pa ni bilo nobenega efekta.
Pod Janševo vlado sem se pritožila že dvakrat, pa prav tako ni bilo nobenega efekta. Mafijcu je dovoljeno nadlegovanje še naprej.
Kar pove, da je naša država od Šarčeve vlade dalje razpadla v določenih segmentih in služi v korist mafije.
Prejšnja vlada je na mojo prvo pritožbo reagirala v enem dnevu. Ker mafijec pod vsako vlado začne z nadlegovanjem in svetenjem v naše stanovanjske prostore. Mafijec na inšpektorskem položaju pa je celo napisal v prvi odločbi, da je moje stanovanje poslovni prostor,
Kar pove, da je poslovanje odvisno od kvalitete ljudi, ki so zaposleni na mestih, kjer predstavljajo državo.
Očitno so se nekateri nekaznovano odločili, da bodo z državo upravljali mimo zakonov, ker jih mafija na oblasti ščiti.
#26
Istok Potočnik
1
pred 6 dnevi
Sploh ne ščitim levih. Nasprotno. Leve vlado nosijo velik del odgovornosti za slab položaj delavcev. V bistvu jih sploh ni skrbelo za delavce, solidno pa so poskrbeli za srednji sloj.
Sicer so poskrbele, sprejele solidjo zakonodajo na tem področju, nikoli pa niso poskrbele za izvajanje, nadzor. Ker so bile preveč povezane s kapitalom. In zdaj gre delavstvo po poti italjanskega delavstva, izkoriščanja in brezpravnosti.
To seveda ni za ščitit, ampak brezpogojno šibat. Zato mi gre na živce en debeli Židan, ki so ga polna usta delavskih pravic, stori pa zanje manj kot nič.
Glede tega, koga se bo blatilo, koga povzdigalo, pa so si levi in desni povsem enaki.
Za te reči moraš imeti svoje ljudi na ključnih mestih. In to zdaj počnejo desni. V glavnem so že uredili, he,he.
Ko se bo vlada zamenjala, bo šel proces v obratno smer.
V tem je problem. Nobeni na ključnih mestih ne marajo neodvisnih. Hočejo svoje.
In še vedno nas delijo na partizane in domobrance. Poglej ljudi na protestih. Kakšni partizani
Lepo te prosim. Ampak desni rdečo zvezdo razumejo samo na en način in dobijo ošpice, ko jo vidijo.
Smrt janšizmu razlagajo, kot poziv k umoru, kar je bedarija. Seveda boš našel kakšnega bedaka na levi, ki to misli, ampak bedaki so bili in bodo. Veliki večini pa to pomeni nestrinjanje s tem, kar ta politika počne. In samo to. Potem pa policija zasega take plakate in majice, Šiškovi pa nekaznovano lomastijo v nekih uniformah po policijski postaji in policiste učijo, kaj smejo in kaj ne. To iritira ljudi.
Odkar se pajdašimo z madžari nas Avstrijci ne šlivijo več.ljudstvo pa ne mara da klečeplazimo
Za tistimi, ki bi radi veliko Madžarsko, ki bi popapala male sosede.
Ah brez veze. Samo sem ti hotel povedat, da nikogar ne ščitim. Ščitit je treba pravice, ne pa naših, vaših, ker so naši, vaši. Ampak tebi to dopovedat je........
#25
Andre H
3
pred 6 dnevi
Istok, če te moti izraz mafija, kako pa potem poimenuješ to tvojo kontinuitetno ščitenje in priviligiranje kvazi levičarske skup-držimo in samo mi pravi- napredni, družbe na čelu z Kučanom, Golobičem, forumi 21 , ki usmerjajo kdo bo kaj vodil, koga se bo blatilo(jj), koga povzdigovalo (Jankovič, Cerar, Sarec ,....)javno mnenje in polivajo gnojnico po desnici in zavijajo v celofan levico?
#24
Viktor hajsinger
0
pred 6 dnevi
Tule so lepo pojasnili nekatere pojme kriminala:

https://www.finance.si/274317/Public-enemy-Agent-Zemljaric-od-Kocbeka-do-Mercatorja
#23
Istok Potočnik
1
pred 6 dnevi
Bujna domišlija Polajnko. In strah da bi padla ta vlada. In tvoj strah je upravičen.
Zdaj več ne bosta toliko kriva Kučan in Zemljarič, ker sta zdaj pa res že starca, ki se jih dedci kot si ti, res več nebi smeli bat. Ni dostojno. In tega seveda nihče več ne verjame.

Zdaj bo za vaše neuspehe kriva mafija. Ta vedno pride prav. Nima obrazov, ne vidiš je, ampak ždi nekje v kanalizaciji Ljubljane in vleče poteze. Še superpolicaj Travner ji ne more do živega.
Ker nima njihove telefonske številke, da bi jih razgnal kar po telefonu. Tako kot je po telefonu v petih minutah ugotovil, da je na blagovnih rezervah vse v redu.
Polajnko, mafije v slo ni. Imamo kriminalne združbe, ki klasični kriminal kar dobro obvladujejo. S tem bi se moral ukvarjati Travner. Ampak se bojim, da on ni nivo, ki bi jim lahko pariral. Če si gledal tisti klavrni intervju Še bolj klavrnega Pirkoviča z njim, potem ti je najbrž to jasno.
Mafija je drugačna organizacija, drugače deluje v drugačnih okoljih. Če pa bereš kaj okoli razlaga Snežič, od kod kanalizira denar v sds, potem pa smo blizu tega, da bo kaj takega začelo nastajati.
Travneru se dogaja, da Šiškovi pijančki delajo red na Policijski postaji on pa nič. Ko mu Hojs reče pusti jih, naj se fantje malo igrajo, mogoče jih bomo rabili, si on vlije dva viskija in jih pač pusti. Potem pa pri Pirkoviču z gotovostjo napove drugi val korone, ki nas gotovo čaka. Ko sem to slišal iz njegovih ust me je pa malo zaskrbelo. Prvi policaj straši ljudi z napovedjo nove epidemije. Kot da je on glavni državni epidemiolog. Kruci gate.
Torej, mafijo pozabi, na njo se ne boste mogli izgovarjati. Mimogrede, mafijski nastavki se delajo, ko državni policijski sekretar gre fehtat čebulo k trgovci z bananami, ki med bananami občasno pripelje tudi kako kilo kokaina. Na te stvari bodi pozoren v svojih analjizah.

Kaj vas bo v resnici odneslo?
Treniranje strogoče. Hojs se preveč vmešuje v nepolicijske sfere. Sds jurišniki se posmehujejo iz ljudstva. Drhal, zombiji, potomci krvnikov, ma ogabno, ne bom našteval, kakšnih etiket se spomnijo. A se zavedaš kaj to povzroča pri ljudeh, katerim je to namenjeno? Predsednik vlade je predsednik vseh. On se pa iz dneva v dan posmehuje iz zelo velike mase ljudi.
Slovenec nima rad takega odnosa. In se mu upre. In to sedaj dela. Malo po malo, pa bo razmajal to bogo koalicijo.
To vas bo odneslo. Mafijo pa kar pozabi. Zaenkrat.

Včeraj sem gledal, da bodo Avstrijci odprli vse meje, samo z nami ne. In sem se spomnil na jajotov telefonski seznam, kjer so menda številke vseh svetovno pomembnih ljudi. Kje je zdaj ta seznam, da ni Kurzove številke?
Verjetno se zanašamo na Madžarske turiste, ki bodo reševali naš turizem. Orbanovo številko gotovo ima.
Žalost vse skupaj.
#22
anki polajnko
9
pred 6 dnevi
Koalicija, pravzaprav bolj SDS, ima več orožij v talonu, ki jih lahko začne aktivirati in spravljati mafijo v obup.
Kar nekaj afer je bilo v zadnjih letih pometenih pod preprogo in niso doživele epiloga.
Do epiloga ni prišlo zato, ker ni blo politične volje.
Če opoziciji ne bo uspelo zrušiti vlade, se bo vsaj nekaj afer začelo razkrivati in bodo doživele epilog.
Kako napeto postaja nam kažejo znaki. Streljajo že vsi topovi.
Že navzven se vidi, da v boj ni vpletena le politika, temveč tudi mafija.
Na TV postajah se vrstijo režirani skeči in nadaljevanke, ki rušijo kolaicijo.
Skeči niso samo delo opozicijske politike, temveč delo mafije.
Mafija očitno kupuje poslance koalicije.
Opozicija si nakupa ne more privoščiti, zato je pač mafija tista , ki je zainteresirana. Zaveda se, da ji gori pod petami in so njene poteze obrambnega značaja. Hkrati pa jo neskončno vabi razkošni proračun s sanacijskimi sedstvi, ki se jih da na zelo enostaven način skanalizirati v privatne žepe.
In končno, v boj so se vključile tajne službe.
Te sicer nikoli niso bile povsem enobravne, zato curljajo podatli na vse strani.
Vprašanje pa je, ali ima kolaicija že premoč, ali pa je še vedno prešibka za frontalni napad.
Spopad traja praktično že od Depale vasi naprej. Zaenkrat trenutne kolaicijske sile še niso doživele uspeha.
Do kam lahko gre spopad?
Žrtve niso izključene. Gre za milijarde, zato je cena zalo visoka in nekja postrelejnih ni nič nenavadnega.
Za to ni potrebno poznati kriminalk. Potrebno se je seznaniti z resničnimi spospadi od spopada v Chicgu, pa do mafijskih spopadov v Črni Gori.
Žal, tudi atentati niso izključeni in transparenti, ki pretijo janšizmu niso iz trte izviti.
To, da jih tožilstvo pocenjuje je povedna gesta.
Ali ni Mahnič izjavil: mafija ščiti mafijo!!!
#21
Rudi Damijan
8
pred 6 dnevi
Papirje na mizo druge NI
#20
borut rojc
17
pred 6 dnevi
Imam cel kup argumentov, lahko zatrdim, da je Slovenija kriminalna država. Meje med državnimi institucijami in kriminalnim podzemljem, so pogosto zabrisane. Takšen primer je tudi iranski denar ; vsi so vpleteni,slovenski bankirji, sodstvo, policija, Jaka Racman in zadnji Alahov bojevnik, ki je v Parizu, Berlinu in Londonu, metal bombe med ljudi. Zato nas že Avstrijci ne zaznajo več kot sosedov. Zanje smo le balkanski cigani. V tem pogledu nas je Slovence, Hitler nekoliko bolj cenil in vsaj ločil od plemen še malo južneje...Motijo dvojna merila v državi, ki ni normalna. Abotno in slaboumno nabijanje o preplačilu zaščitne opreme, s katero se je reševalo življenja in molk o pranju denarja v državi banki. Rubež hiš ljudem za dvesto eurov dolga s strani sodnic črnograditeljic in odpis večstomilijonskega dolga kriminalcem, kot darilo teh istih sodišč. Nihče od odfukanih kolesarjev protestnikov, pa se niti po naključju ne zapelje mimo magistrata, kjer izginevajo milijoni in milijarde in tam tuli, piska ali tepec, vsaj ploska...Drhal, ki nasprotuje demokratično izvoljeni vladi, noče izgubiti svojih, z ničemer prisluženih privilegijev. Tega se niti ne trudijo več skrivati. Precej slabše jim gre, ko skušajo razložiti, zakaj protestirajo. Moti jih sovražni govor, zato bi kar ubijali. Zlatko, nekdanji prestopnik in kriminalec je naglasnejši. Ko le ne bi izgledal tako zahojeno čefursko. Kot tisti cigan na Sparovem plakatu.
#19
Andre H
3
pred 6 dnevi
Oprosti Istok res sem se malce zmotil izmisljeni poslovni in ne transakcijski dokument, kot pise Rado..Moraš pa natancno citat. Bistvo je pa isto a je nakaznica poslovni ali transakcijski dokument. Napisi mi racun pa ti fiktivno nakazem da bos imel za narocnino.
#18
Branko Gaber
9
pred 6 dnevi
Komentar dr. Jožeta Duhovnika še kako drži! Če sedanja oblast ne razkrije dokumentov, bom začel verjeti, da so bili tudi oni soudeleženi.
#17
Pokaži več komentarjev
Forum !
Forum ! je objavil/a na zid osebe Požareport
Objavil/a 2020-05-23 07:12:43 (May 23, 2020)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Židana odnesel puč ali - dokumenti?! Prvi nastop ponosne princeske Tanje Fajon: Več govori o Orbanu kot pa o Sloveniji.
Ekskluzivno - že druga ovadba Tonina?! Ko direktor NPU naroči izbrani kriminalistki: Začnite vse, kar se da, proti vladi
Mariborski kolesarji med protesti, ampak iz drugega kota: Bicikl-revolucija in gnoj, baraba ter Janšev plačanec!
Šarčev direktor Sove po novem na policiji, datumi pa se ujemajo z izdajo Franca Breznika. A zdaj bi šel v Grčijo?!
Zamolčani manevri zlagane humanitarke časopisa Večer: Lažne ovadbe, izsiljevanja in poneverbe gospe Nataše Žvikart
Počivalšek proti Janši: Boj na požiralniku! A dokler je alternativa Šarec, naj kar še naprej vlada Janša.
GoOpti: Nova pisma, nove obtožbe. Denarja ne vračajo, na mejle ne odgovarjajo, direktor pa grozi: Stečaj?!
GoOpti, pismo zaposlenih: Piramidna shema, odpuščanja, dolgovi, porabljena predplačila strank in napoved prevare?!
Han, Gregor Židan, Odlazek, Črnčec, laži in sprenevedanja: Pismo Socialnih demokratov, ki ga ne bi bilo treba objaviti
Iranski posel je očitno slovenski, toda kako naj se izkaže resnica? Naj državni zbor celo toži tožilstvo?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(291)
desus
(121)
sds
(98)
Vlada
(72)
LDS
(69)
sova
(68)
pop tv
(67)
Zares
(49)
večer
(45)
sdh
(44)
DUTB
(38)
levica
(37)
KNOVS
(30)
Petrol
(28)
LMŠ
(25)
nsi
(25)
OVS
(23)
furs
(20)
npu
(19)
DZS
(17)
2tir
(17)
SRIPT
(15)
Siol
(14)
kpk
(13)
Odmevi
(13)
btc
(13)
2 tir
(12)
AKOS
(12)
hse
(12)
NH
(11)
nlb
(11)
Tarča
(11)
delo
(11)
Eles
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
dars
(10)
SNS
(9)
krka
(8)
sls
(8)
KKR
(7)
Hit
(7)
Erar
(7)
ACH
(6)
SODO
(6)
šoa
(6)
Lek
(6)
udba
(6)
NATO
(6)
TGZS
(5)
arso
(5)
sd
(5)
CME
(5)
Sava
(5)
IDS
(4)
Tv3
(4)
Ptuj
(4)
DRI
(4)
AMZS
(4)
NKBM
(4)
GENI
(3)
bmz
(3)
SIJ
(3)
FDV
(3)
OKS
(3)
Lady
(3)
CIA
(3)
OVSE
(3)
Jana
(3)
PSS
(3)
Riko
(3)
uefa
(3)
AUKN
(2)
E3
(2)
zdus
(2)
ibm
(2)
Zdru
(2)
osa
(2)
IGLU
(2)
lnbp
(2)
trs
(2)
SPS
(2)
sdv
(2)
ALDE
(2)
DKOM
(2)
24ur
(2)
nba
(2)
bbc
(2)
NEK2
(2)
kpl
(2)
cnn
(1)
nvo
(1)
Koks
(1)
York
(1)
g20
(1)
5G
(1)
SPSS
(1)
JLA
(1)
SCT
(1)
BHP
(1)
N1
(1)
2tdk
(1)
Irak
(1)
uber
(1)
sta
(1)
Koto
(1)
ICIJ
(1)
eu
(1)
lidl
(1)
zae
(1)
laž
(1)
HSBC
(1)
jbtz
(1)
IMI
(1)
sdp
(1)
bmw
(1)
vis
(1)
Imos
(1)
ww3
(1)
Lent
(1)
sto
(1)
SAB
(1)
Atim
(1)
CGP
(1)
sfrj
(1)
SID
(1)
Tito
(1)
Set
(1)
Zug
(1)
UJP
(1)
ZZB
(1)
a1
(1)
HEP
(1)
DVK
(1)
soz
(1)
sviz
(1)
AVK
(1)
Nyon
(1)