Rado Pezdir: Superman je novinar Pop TV, gre za urednika Jureta Tepino

Objavil/a Forum !, dne 2021-02-22 ob 06:00:00

Piše: Rado Pezdir

Po včerajšnji objavi članka "Kako se je novinar Tepina ujel v lastno zanko ali dokazi o kriminalistih, ki prek medijev prikrivajo kriminal v svojih vrstah", je Nika Kunaver, novinarka Pop TV, lastnica čuvaja/watchdog 2016, torej članica eminentnega kluba top shit pripadnikov slovenskega novinarstva, kot opombo na moj članek in zagovor njihovega poročanja objavila sledeče:

 Vir: Twitter Vir: Twitter

S tem me je seveda razkrinkala in pokazala, kdo je v tej sagi, v kateri urednik portala 24ur.com Jure Tepina dokazuje moje orbanovsko-fašistično angažiranje pri pregonu policije in tožilstva, tisti, ki izkrivlja resnico. To sem seveda jaz. Iz njenega sporočila jasno kaže, da so jih o zavrnitvi kazenske ovadbe, ki sem jo podal zoper kriminaliste nacionalnega preiskovalnega urada v zadevi Farrokh, obvestili s tožilstva. Posledično ne drži moja trditev, da tožilstvo o tem ni nikogar obveščalo, torej tudi ne drži, da bi Tepina informacijo lahko dobil samo pri policiji, kar končno pomeni, da Tepina pri policiji nima nikakršnih virov, še najmanj takšnih, kot jih opisuje avtor tega članka.

Ampak veste, kaj je še bolj zanimivo? Jaz nisem nikoli oddal kazenske ovadbe.

Kazenska ovadba, za katero Pop TV ve, da je bila zavrnjena, ne obstaja! Vprašanje za milijardo evrov je, kako je lahko tožilstvo zavrnilo kazensko ovadbo, ki sploh ne obstaja? Obstaja seveda sum naznanila kaznivega dejanja, ampak verjeti, da na tožilstvu ne poznajo razlike med kazensko ovadbo in naznanilom suma kaznivega dejanja, je pa kar huda. Tudi če bi Pop TV želel, da takšno fantazijo umestite v domeno realnosti. Za sprejetje domneve urednika Tepine morate namreč ponotranjiti, da lahko posredujete tožilstvu naznanilo suma kaznivega dejanja, tožilstvo pa potem zavrne kazensko ovadbo. Tukaj nekaj ne gre skupaj, kajne? In tukaj ne gre skupaj še nekaj. Spodaj je namreč odgovor, vezan na naznanilo suma kaznivega dejanja, ki ga je spletnemu mediju, ki ga ravnokar berete, posredovalo tožilstvo:

Vir: Požareport Vir: Požareport

Zanimivo, kajne? Tožilstvo ne omenja ovadbe, ampak sum, torej sum naznanila kaznivega dejanja. Za vas ne vem, ampak jaz dvomim, da tožilstvo ne ve, na kaj odgovarja, hkrati pa menim, da Tepina točno ve, kaj želi povedati. In če berete dalje, tožilstvo odgovori, da v zvezi s tem ni bilo nobene komunikacije z nikomer. Ni bilo niti obrazložitve zavrnitve suma, kar je še posebno zanimivo glede na to, da ste si 15. 2. na 24ur.com izpod peresa Tepine prebrali ravno obrazložitev, ki se je končala s tem, da so po tej zavrnitvi končani vsi politični pritiski na policijo. Če navržem tudi, da me tožilstvo ni obvestilo, kaj se je zgodilo z naznanilom suma kaznivega dejanja, Pop TV pa naj bil obveščen, potem lahko razumete, kako smešen poskus spina se odvija na Pop TV. Povedano drugače, meni bi tožilstvo moralo sporočiti, ali drži, da pada dež, Pop TV pa sporoča, da je tožilstvo zavrnilo moje navedbe, da je rojstni dan novinarja Tepine praznik mednarodne smučarske zveze. To seveda pomeni, da je Rado Pezdir madžarski fašist, hortyjevec in orbanovec.

In 24ur.com vas prepričuje tudi, da ni neobičajno, da tožilstvo najprej sporoči njihovi redakciji, kako se je končal neki postopek, šele potem pa obvesti vpletene strani, ki imajo v zadevi pravni interes (mene in kriminaliste nacionalnega preiskovalnega urada).

Da pa članek ne bo samo tehnične narave ali pa da ne bo izpadlo kot spopad dveh medijev, mi dovolite, da nadaljujem z nekaj zanimivimi elementi preiskave o iranski pralnici. Zdaj ko je namreč dokazano, da so bile vse iranske transakcije poslovne narave, se moramo vprašati, kaj se je pravzaprav dogajalo. Prepričan sem, da bomo v naslednjih dneh imeli odgovore, saj so vprašanja, ki jih bomo odprli, mala malica za urednika Tepino.

V prejšnjem članku smo pokazali, da je Ana Karenina dobila nakazilo Iraja Farrokhzadeha v višini 40.000 dolarjev. Ker je ta transakcija, kot trdi Tepina, navadna poslovna transakcija, je na mestu vprašanje, za kaj je Ana Karenina ta sredstva dobila? Da bi to ugotovil, sem šel še enkrat brati roman Leva Nikolajeviča Tolstoja. Žal nikjer ne nakazuje, za kaj bi Ana Karenina potrebovala ta sredstva. Mislil sem sicer povprašati tožilstvo, ampak se mi je zdelo, da pravega odgovora ne bo in da to lahko prepustim spletni strani 24ur.com. Kakorkoli že, vseeno sem se potrudil. Tole so moje trenutne delovne teze in prav zanima me, kako jih bo ocenil Tepina in kaj bo o tem rekel nekdanji državni tožilec Jaka Brezigar: prvič, Ana Karenina in Aleksej Voronin jih potrebujeta kot vložek v kriptovalute, drugič, Ana Karenina potrebuje novo pohištvo in pa tretjič, Ana Karenina si želi ta sredstva donirati skladu žrtev Pezdirjevih žaljivih napadov na policijo in tožilstvo.

Trši oreh je vprašanje, kaj bo naredil Superman s štirimi milijoni, ki mu jih je v običajni in zakoniti poslovni transakciji nakazal prej omenjeni Iranec. S tem vprašanjem sem se ukvarjal nekoliko bolj poglobljeno in moram priznati, da pravega odgovora nimam. Ena možnost je, da je Superman vložil 4 milijone evrov v Teslo, ker mu je Elon Musk obljubil razvoj zaščite proti kriptonitu.

Ampak priznam, ne gre, ne najdem odgovora. Toda v resnici se ne bojim, da bi ostali brez odgovora. Zakaj? Če še niste pozabili, ima Superman, poslovni partner Iraja Farrokhzadeha, svoj skrivni alias kot Clark Kent. Zakaj je to pomembno? Ker je Superman v svoji človeški obliki dejansko novinarski kolega urednika Tepine! Ali razumete, kako blizu smo končni rešitvi problema? Še nikoli nismo bili bližje! Tepina in njegovi watchdogi lahko pokličejo Clarka Kenta, ta jim da na telefon Supermana, ki pa na koncu pojasni, za kaj je potreboval od Iranca 4 milijone dolarjev in kam jih namerava vložiti! Seveda upam, da bo nekdanji tožilec Brezigar ta članek prebral, saj zagotovo tudi njega zanima Supermanova potrditev, da je Iranec vendarle povsem zakonito posloval s Supermanom.

Moram pa biti pošten in priznati, da obstaja še ena možnost, kako priti do konca primera. Poslanec Socialnih demokratov Matjaž Nemec lahko skliče komisijo za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) in tam zasliši tako Ano Karenino (morda tudi Alekseja Voronina) kot Supermana (in seveda Clarka Kenta) ter od njiju zahteva odgovore. Naj Superman in Ana Karenina pojasnita Nemcu to, kar Brezigar in Tepina že vesta - da je bilo vse zakonito. S tem bi Knovs lahko prišel do zadnjega manjkajočega koščka, ki ga v decembrskem finišu preiskave ni zmogel pridobiti, in bi dokazal zlorabo Sove v primeru Farrokh.

Ljudje, ne skrbite, ugotovitev Knovsa vas bo čakala na Nemčevem twitterju, ravno tako, kot vas je prejšnji teden dočakal njegov tvit s člankom Jureta Tepine in komentarjem, da zdaj pa imamo dokaz, kako sem jaz sodeloval pri zlorabi Sove.

(Rado Pezdir je profesor ekonomije, publicist in stalni komentator oddaje Faktor)

Kolumne izražajo stališča avtorja in ne nujno ustanovitelja spletnega portala Požareport.

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Miran Kovač
3
pred 3 dnevi
Kapo dol Rado!
#9
Hugo Flander
0
pred 3 dnevi
Pa ja, @Natalija... Če tega našega Super Sherlock Holmesa s tvitom sesuje neka nepomembna vreščeča novičarka s POP TV, potlej že ne more biti naša referenca strokovnjakom iz tujine.
#8
Natalija Chvatal
2
pred 3 dnevi
Zakaj se ne zaprosi Bruslja, da pošlje pomoč strokovnjaka našim preiskovalnim organom, ki tako velikemu kriminalu pač niso kos? Z veseljem bodo to storili, saj gre za spoštovanje prava, kajne gospa Fajon? Bi morda pri tej prošnji pomagali spoštovani akademiki, nagrajeni raziskovalni novinar Zgaga in še mnogi, ki imajo tako odlične zveze po svetu?
Naš Super Sherlock Holmes jim bo lahko za začetek dal veliko materiala, ki ga je zbral v svojem prostem času! Bravo Rado!
#7
Viktor Hribar
4
pred 3 dnevi
Pri tej raboti namreč pri pranju iranskega denarja so bili ključni akterji iz ponosne naslednice komunistične partije YU, torej SD.
To je jasno, torej je jasno, da kdor od tega spoznanja dalje voli SD je podpornik mednarodnega terorizma, predvsem pa so to vsi sedanji in bodoči vodje SD-ja in njihovi poslanci in poslanke.

Kaj je pred kratkim nekdo omenil naj se zgodi z ministrom Hojsom in to menda ni kaznivo?

Samo vprašam!
#6
Andre H
4
pred 4 dnevi
Jerca Korče sigurno ve kateri je Ana Karenina, ji je mami povedala.
Po dolgem času se strinjam z Borutom, čeprav sem malo naglušen imajo res kričeč glas Kosove delavke na poptv.
#5
Roman Bajuk
2
pred 4 dnevi
Superman je preverljivo G.G
#4
borut rojc
7
pred 4 dnevi
Ob vseh neumnostih, ki jih stresajo vladni govorci in tzv. covid strokovnjaki, bi vladi predlagal, da na to mesto postavijo gdč. Kunaver. Ima tako zoprn, vreščeč glas, da česa tako odbijajočega še nisem slišal, preden sem zaslišal njo. Ne da se je poslušati in je ne bi bilo potrebno utišati kot ostale. Kakšne glasove mora šele dajati od sebe, ko jo nekdo poriva?
Čeprav g. Pezdirju ne morem soliti pameti, bi moral vedeti, da so v tej državi ljudje, ki jih niti policisti ne smejo zaustaviti na cesti, kaj šele, da bi jih kazensko ovajali. Nek policist je enkrat ob šanku dejal, da jih imajo samo v Domžalah dvesto takšnih, nedotakljivih...
Novinarski tepčki so pa itak vseskozi na trgu v iskanju nove službe. Takšne, ki si niti sproti ne brišejo sperme okrog ust, Permanova, Matejčičeva in zgoraj omenjena Kunaverjeva, so v prednosti.
#3
Frane Praprotnik
19
pred 4 dnevi
...Kot svetovalec Logarjeve komisije DZ v primeru pranja Iranskega denarja, je Rado podrobno proučil vso dokumentacijo in prišel do zaključka, ki "našim" ne da spati........Zaključka, da je dejansko šlo za kaznivo dejanje pranja denarja, ki je bil namenjen za financiranje treorizma itd......kot vse kaže prejkone ne bo......Žal pa je Rado zavezan k molčečnosti in ne sme obelodaniti nespornih dejstev. NPU in specializirano tožilstvo pa morata gledati vstran, kljub temu, da je v njihovih omarah gore dokumentacije in dokaznega gradiva......Mafija ima državo...a, ne....
#2
hribuc hribuc
27
pred 4 dnevi
G. Rado, odlično !!!
#1
Forum !
Forum ! je objavil/a na zid osebe Požareport
Objavil/a 2021-02-22 06:00:00 (pred 4 dnevi)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Kako je Tomaž Vesel prek razpisa za svetovalce vrhovnega revizorja zaposlil dva novinarja njemu prijaznih RTV in Pop TV
Zgodbe stranke DeSUS. Nina Stankovič zanika vse: od rušenja Pivčeve so sestankov na Iskratelu in igre na srečo.
Kaj je rešilo Erjavca? Sentimentalnost poslancev Desusa do stranke in njegov umik. A zdaj Erjavec ne odloča o ničemer več.
Tako je klet Alenke Bratušek astroturfingirala Bojana Požarja in pri tem zlorabila celo pokojnega poslanca Kramarja
Zakaj je spregovoril Han? Ker se je Golobič strgal s ketne, Kučan pa ga brez Kocijančiča ne more obvladati.
Viri: Jure Leben zeleno dojema po barvi denarja. Ozadje pa: Boštjančič, Narat, Jamnik, celo Pečečnik?!
Rado Pezdir: Superman je novinar Pop TV, gre za urednika Jureta Tepino
Kako se je novinar Tepina ujel v lastno zanko ali dokazi o kriminalistih, ki prek medijev prikrivajo kriminal v svojih vrstah
Antolič kot črn madež na Poklukarju: kako je obsojeni ortoped potem odstopil in kakšni so njegovi načrti?!
Erjavec vsem lagal tudi glede Ficka. A zdaj razkrivamo še to: kako so se on, Golobič in Stankovičeva dobivali na Iskratelu.
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(339)
desus
(194)
sds
(121)
pop tv
(89)
LDS
(82)
sova
(79)
Vlada
(72)
Zares
(56)
LMŠ
(50)
levica
(49)
večer
(47)
sdh
(44)
DUTB
(41)
Petrol
(39)
nsi
(34)
KNOVS
(32)
OVS
(23)
furs
(21)
npu
(19)
DZS
(18)
SRIPT
(18)
2tir
(17)
Siol
(15)
btc
(14)
hse
(14)
kpk
(13)
Odmevi
(13)
2 tir
(13)
AKOS
(13)
uefa
(13)
Tarča
(12)
dars
(12)
Eles
(12)
SNS
(12)
delo
(11)
NH
(11)
nlb
(11)
Ultra
(10)
borzen
(10)
krka
(10)
teš 6
(10)
fifa
(9)
Erar
(8)
KKR
(8)
sls
(8)
udba
(7)
Hit
(7)
Sava
(7)
NATO
(7)
šoa
(7)
CME
(6)
SODO
(6)
sd
(6)
Lek
(6)
ACH
(6)
Tv3
(6)
TGZS
(5)
SAB
(5)
Ptuj
(5)
arso
(5)
24ur
(5)
DRI
(4)
AMZS
(4)
GENI
(4)
zdus
(4)
IDS
(4)
AVK
(4)
CIA
(4)
Jana
(3)
Riko
(3)
FDV
(3)
nijz
(3)
sdv
(3)
NKBM
(3)
osa
(3)
SIJ
(3)
bmz
(3)
OKS
(3)
E3
(3)
OVSE
(3)
DKOM
(3)
PSS
(3)
Lady
(3)
ALDE
(3)
ATVP
(3)
Gen
(3)
NEK2
(2)
nba
(2)
TV2
(2)
cnn
(2)
kpl
(2)
AUKN
(2)
nzs
(2)
Zdru
(2)
IGLU
(2)
sta
(2)
ibm
(2)
SPS
(2)
lnbp
(2)
trs
(2)
bbc
(2)
Tam
(1)
kul
(1)
MDS
(1)
Ihta
(1)
UBS
(1)
Knin
(1)
Iran
(1)
trst
(1)
Fiho
(1)
ddv
(1)
FAM
(1)
UMAR
(1)
SPIZ
(1)
grki
(1)
MS
(1)
gdpr
(1)
UKOM
(1)
nvo
(1)
FIS
(1)
York
(1)
FIBA
(1)
Neum
(1)
durs
(1)
geto
(1)
Jož
(1)
VTB
(1)
5G
(1)
BHP
(1)
N1
(1)
Koks
(1)
SPSS
(1)
2tdk
(1)
nuk
(1)
ACCI
(1)
zae
(1)
ICIJ
(1)
SCT
(1)
laž
(1)
jbtz
(1)
sdp
(1)
vis
(1)
g20
(1)
Imos
(1)
JLA
(1)
ww3
(1)
KPMG
(1)
sto
(1)