Članek
Potreba po rekreaciji ali dan zase
Objavljeno Jan 18, 2014

Pred dnevi (če izpustim dejstvo, da pišem z zamikom) ... že zjutraj s prijateljico od doma, jaz najprej na limfno drenažo, še zaradi stanja po poškodbi, ona pa medtem po svoje. Potem dan v enem od kopališč v našem glavnem mestu. Plavanje na sončku, zvečer v meglicah v soju luči, vmes notranji bazeni in savna, infra za moj hrbet in parna za dihala, dan za rekreacijo in sprostitev. Z eno besedo, krasno.

Dan, da bi ga z malo žličko pojedel, če doživetje opišem z besedami ene svojih fb prijateljic. In vprašam se, le zakaj si nisem  tega privoščila že prej in večkrat. Ali se moram res vezati na obveznosti, tokrat na mojo že zakupljeno terapijo, da se spravim od doma, vedoč da mi bo sicer propadel že plačan termin ... In če sem že na poti v Ljubljano, zakaj ne bi obenem naredila še nekaj zase?
Tako sem se odpravila temu užitku in relaksaciji naproti že drugič v štirinajstih dneh. Jaz in moja spremljevalka v štirih urah nisva bili niti pet minut na ležalnikih, na katere sva pogrnili brisači in odložili stvari. Privoščili sva si malo mehurčkanja, plavanja, sproščanja v kopelih, pregrevanja v savni. A je lahko še boljše?

Ja, lahko. Spotoma obiščeš še tržnico v BTC-ju in si kupiš odlično domačo skuto, za sirove štruklje na primer. In kislo smetano, gosto in okusno, tako kot se je včasih naredila kot slasten pokrov na lončku domačega mleka, ki smo ga dali na toplo, da bi se skisalo. S koščkom sveže žemljice zajameš kremasto dobroto kar iz lončka, za malico.
Lahko si pa, če se odločiš za celodnevno razvajanje in sprostitev in si res lačen, tudi znotraj kopališča privoščiš okusen, poceni, in zdrav obrok. O kalorijah pa ne razmišljaš, saj si bil pravkar na plavanju. Ali pa greš na plavanje in jih boš tako z lahkoto porabil.

Pa še za vse tiste, ki ne vedo, kako do tja. Z glavne železniške postaje v Ljubljani vozi vlak, ki vas odloži prav pred vhodom v vodni park. Za tiste, ki pridemo iz drugih krajev z osebnimi avtomobili, pa je na voljo velik parking.
Tako preprosto je vse skupaj. Le mi smo se navadili, da kdaj pa kdaj po nepotrebnem kompliciramo ... ;)