Mirela (Big Brother) načrtuje tretjega otroka? Več v novi Novi!

Govori .se
19.04.2016 09:38 (Apr 19, 2016)

40-letna Mirela iz šova Big Brother iz tedna v teden preseneča. Tokrat je šokirala tako svoje kot Markove prijatelje, ko je napovedala, da bi imela še enega otroka, pri čemer naj bi razmišljala že o imenu.

V novi Novi, ki vsak ponedeljek razgalja slavne, boste lahko brali tudi:

 • Tim Kores in Ines Erbus (Znan obraz ima svoj glas) sta novi vroči par. Nova razkriva!
 • Na obisku pri Tugomirju (Big Brother) na Bledu: Turistom oddaja sobe.
 • Breda (Bilo je nekoč) je neprepoznavna: Šov jo je čisto uničil.
 • Faki (Kmetija: Nov začetek) je priajtelje peljal v Španijo in sicer kar za avtom vse do Barcelone.
 • Denis (Kmetija: Nov začetek): Zaljubljen je!

Nova se je na svojih straneh poklonila tudi legendarnemu gledališkemu režiserju Tomažu Pandurju, ki se je veliko prezgodaj poslovil in v črnino zavil umetniški, gledališki in kulturni svet.

Revija Nova - že na prodajnih mestih po Sloveniji!

Franc s kmetije je zadovoljen tudi s tolažilno nagrado, piše nova Nova!

Govori .se
28.12.2015 15:40 (Dec 28, 2015)

Skromni kmet in ljubljenec gledalcev, Franc Vozel, je zadovoljen tudi s tolažilno nagrado, t.j. kravo Roziko. Uredništvo Nove ga je obiskalo na najegovem skromnem domu v Ojstrovem nad Trbovljami in spoznalo tudi njegovo Jolando, za katero Franc pravi, da je 'zlata žena'!

V novi Novi boste lahko brali tudi:

 • Denis (Kmetija) bo takoj v letu 2016 moral na težko operacijo.
 • Bili smo na pogrebu Simone Weiss. Od kraljice ljudskih src so se tja prišli posloviti Saša in Miha, Tereza, Tanja, Jože in Marko.
 • Ana Haložan (Miss Universe) si je poškodovala živec na obrazu. Njen obraz je zdaj paraliziran.
 • Peter Poles je za Novo razkril svojo veliko željo, ki pa je zelo težko uresničljiva.
 • Savina Atai je bila s svojim grškim bogom ujeta v Novin objektiv. Naj na tem mestu razkrijemo le še, da jo njen izbranec prav zares nosi po rokah!

Nova, ki vsak ponedeljek razgalja slavne, že na prodajnih mestih po Sloveniji!

Nova z dobrimi mislimi za Simono, a tudi o tem, da bo Andrej Murko kmalu očka!

Govori .se
21.12.2015 15:15 (Dec 21, 2015)

V času, ko se je zaključevala revija Nova, se je Simona še borila za življenje. Zbrali smo želje znanih Slovencev in Slovenk, ki so jo bodrili. Žal se je njeno življenje v soboto - potem ko je bila revija že v tisku - končalo, a dobre želje kljub temu ostajajo, saj so bile izrečeno iskreno.

Danes, ko že vemo, da vse molitve niso bile dovolj, pa nam ne da miru naslednja misel: Simonino življenje se je mnogo prekmalu končalo.

V novi Novi boste poleg lepih misli in želja za Simono lahko brali tudi:

 • o Fakiju in Maruši (Kmetija), ki živita po slovenskih običajih. Faki namreč, četudi je musliman, z Marušo praznuje tudi božič.
 • o Tomašu (zmagovalec Kmetije), ki je končno razkril, kaj bo s 100 tisočaki! Bo tudi on odprl lokal?
 • o Petru Mankoču, ki se danes s 15 kilogrami viška zdi skoraj neprepoznaven.
 • o Andreju Murku (Gostilna), ki bo očitno kmalu postal očka! In to še ta mesec!
 • o Nataliji Verboten, ki v tem predprazničnem času ne pozablja na sočloveka. Lahko se boste prepričali

Neisha odkrila čudežni vir energije

Govori .se
11.12.2015 11:19 (Dec 11, 2015)

Glasbenica Neisha, ki je pred kratkim razveselila svojo zvesto publiko s koncertom ob deseti obletnici delovanja, nam je zaupala v čem se skriva njen vir energije.

Glede na to, da jo je jesen položila v posteljo z antibiotiki zaradi atipične okužbe, smo pričakovali malce bolj umirjen nastop, a Neisha je na odru prekipevala od energije. Kako ji je to uspelo? "V Devee centru, kjer že dlje časa izvrstno skrbijo za moje telo, sem odkrila pravi mali čudež - kristalno posteljo. Skrivala se je za vrati in premagala me je radovednost. Antibiotiki seveda terjajo svoje, potrebno je ponovno vzpostaviti ravnovesje v telesu in okrepiti imunski sistem, pa sem poskusila," nam je zaupala pevka, ki se je že po prvi terapirji počutila kot prerojena. "Svetlobna kopel v barvah čaker sprošča, obenem pa te napolni z energijo, zdravi, skratka kristali v danem trenutku dajo telesu ravno to, kar potrebuje. Res, pravo odkritje."

Niko je veselo samski, piše nova Nova!

Govori .se
07.12.2015 16:06 (Dec 07, 2015)

Očitno je res! Niko Žižek s kmetije naj bi bil po novem samski. "Majo bom že prebolel," je Niko, ki je medtem postal največja zvezda v Beltincih, kjer ima kmetijo s 400 prašiči, med drugim povedal za novo Novo.

V Novi boste poleg izpovedi Nika, pa tudi fotografij z obiska pri njemu doma, lahko brali še:

 • Denis (Kmetija), ki se je razgalil za Novo, je bojda pravi magnet tako za moške kot za ženske.
 • Oti Roš se trebušček vidno veča. V dokaz imamo fotografije.
 • Na obisku smo bili pri Mari (Slovenija ima talent), ki je vdova že 30 let.
 • Nekdanja žena Rajka Hrvatića Daša Podržaj se bo pokazala v Playboyu!
 • Peter Mankoč svojo 8-mesečno hčerko že uči plavati!
 • Aleksandra Ilijevski o razmerju z Zrnecem: "Pričakovala sem, da bo veliko huje."

Nova, ki vsak ponedeljek razgalja slavne, že na prodajnih mestih po Sloveniji.

Lado Bizovičar: Vtaknil se je tudi v Novo

Govori .se
27.10.2015 17:17 (Oct 27, 2015)

Zaradi njegovega izjemno natrpanega urnika smo se komaj uskladili in opravili tale intervju. Vedno iskriv in porogljiv je lahko le Lado Bizovičar, ki že vrsto let skrbi za zabavo Slovencev tako prek televizijskih zaslonov kakor tudi z gledaliških odrov.

Že od malih nog ste v svetu zabavne: akrobatski rokenrol, pa glasbeni bendi, da voditeljstva in odra ne omen­jamo. Mislite, da je človek v ta poklic rojen?

Ali vanj preklet!

Ja, so rekli "veš, poet, svoj dolg?" Koliko odrekanja je bilo zaradi tega posla pri vas?

No, no, pritoževati se ne moremo in ne smemo! Saj smo si sami izbrali, nihče nas ni silil. Boris Cavazza mi je nekoč, ko sem jamral, kako mi je težko zaradi stresa pred bogsigavedi katero oddajo, dejal: "Pejd na ladjo delat, tisto je delo!".

Pa kljub temu ni vedno lahko, kaplje znoja so vidne tudi med tem 'lahkot­nim šovbiznisom'...

Kolegica, tale vaša vprašanja razkrivajo, da res trpite! Vam lahko ponudim psihoterapijo ali vsaj topel objem, besedo tolažbe?

Haha, hvala, sem se

Anita s kmetije je zaradi bujnega oprsja pravi magnet za moške!

Govori .se
27.10.2015 17:11 (Oct 27, 2015)

Izpadla kmetica Anita je za Novo spregovorila o lepotni operaciji - povečanju prsi, pa tudi o svojem sinčku, ki ga je na kmetiji zelo pogrešala.

V novi Novi boste lahko brali tudi:

 • o slavnih kuharjih iz šova Gostilna. Nova razkriva, kdo čaka doma Žana, Mida, Tomaša in Luigija.
 • o tem, kakšno mnenje imajo znane slovenke, ki so jih spoznale, o Dolandu in Melaniji Tramp.
 • o tekmovalkah šova TOP 4, ko so se te mudile na delovnem obisku v uredništvu Nove. Preizkusile so se namreč kot novinarke.

Nova, ki je tokrat bogatejša za kar 26 strani počitniškega branja - priloženi sta prilogi Sodobna mama in Zdravstveni turizem, vas čaka na vseh prodajnih mestih po Sloveniji.

Ste prepričani, da na stranišču sedite pravilno?

Govori .se
22.10.2015 15:08 (Oct 22, 2015)


Ste vedeli, da so ljudje vse do poznega 18. stoletja enostavno kakali čepe? Vse kaže, da naše male lične keramične straniščne školjke le niso bile od nekdaj z nami. Pa ste se kdaj vprašali tudi, če si s sedenjem na naših razkošnih straniščnih prestolih ne delamo morda le slabo uslugo?

Izraelski zdravnik Dov Sikirov se je njega dni vprašal prav to in se nato odločil, da z manjšim eksperimentom preveri, kaj se dogaja, ko ljudje različno opravljajo svojo potrebo.

Naprosil je 28 prostovoljcev, da so veliko potrebo opravili v treh različnih položajih: sedeč na straniščni školjki, napol čepe na manjšem stranišču in čepe kot na prostem. Meritve časa opravljanja potrebe so pokazali, da je čepenje v povprečju trajalo 50 sekund, večina poskusnih oseb pa je položaj ocenila kot tistega, v katerem so lahko blato popolnoma iztrebili. Po drugi strani pa je sedenje zahtevalo največ časa, povprečno kar 130 sekund, prostovoljcem pa se je tudi zdelo, da v tem položaju iztrebljanje ni bilo zares učinkov

Borghesia na prvem samostojnem ljubljanskem koncertu

Govori .se
22.10.2015 15:04 (Oct 22, 2015)

Obeta se prvi samostojni ljubljanski koncert kultne elektronske alter-rock zasedbe po izdaji povratniškega albuma in reformaciji koncertne zasedbe Borghesia!

BORGHESIA, ki je v osemdesetih pomagala definirati žanr EBM (Electronic Body Music), je lansko leto izdala nov album »And Man Created God«, osvežena zasedba pa se je formirala okoli ustanovnih članov Daria Seravala in Alda Ivančiča. Prenovljena Borghesia bo na koncertu predstavila tako material iz novega albuma, kot tudi izbor iz kultnega repertoarja 80-ih let.

Posebna pozornost velja tudi posebnim gostom tega večera. TROBECOVE KRUŠNE PEĆI so prav tako kultni veterani iz Zagreba, avantgardni postpunkerji ki so veljali za najbolj varovano skrivnost zagrebške underground scene na prehodu iz osemdesetihih v devetdeseta. To bo njihov prvi ljubljanski nastop po nedavni reaktivaciji.

Borghesia je kultna elektronska alter-rock zasedba, ki je bila nastala daljnega leta 1982 v Ljubljani iz alternativne gledališke skupine FV-112/15.

Podarjamo vstopnice za gledališko predstavo Priznam

Govori .se
22.10.2015 15:00 (Oct 22, 2015)

Priznane igralke Marijana Brecelj, Zvezdana Mlakar, Tina Gorenjak, Aleksandra Balmazović in Maja Martina Merljak so avtorice predstave Priznam, ki bo premiero doživela 30. oktobra v Veliki dvorani Union v Ljubljani.

Pet odličnih igralk bo skupaj z gledalci znova podoživelo pretekli čas, obdobje zadnjih 25 let, ki je zaznamovalo Slovenijo in njihova življenja. Igralke v različnih časovnih odlomkih projicirajo lastne ter hkrati obče strahove, želje, nestrinjanja, nemoči, uspehe, izgube ... Vse to na način, ki ga razume prav vsak posameznik in se v njem tudi prepozna.

Ne prezrite komedije življenja, ki vas ne bo pustila ravnodušne in vas bo hkrati ponesla v povsem jasno prihodnost.

"Gre za avtorsko predstavo, kot je v Sloveniji še ni bilo. Je iskrena predstava o Slovencu; o meni, o tebi, o vseh, ki Sloveniji rečejo moj dom. O vsem, kar smo preživeli do danes, in kako je vse to izoblikovalo našo skupno identiteto. In četudi morda jaz (ali kdo drug še mlajšegeneracije) določenih obdobij ni

Ekipa filma Utrip ljubezni obiskala slovensko obalo

Govori .se
19.10.2015 14:41 (Oct 19, 2015)

V soboto popoldan je ekipa filma Utrip ljubezni obiskala tudi Koper. Najprej so se predstavili na glavnem odru Planet Tuš Festa, sledilo je druženje z oboževalci v preddverju Cineplexxa Koper ter težko pričakovan ogled filma.

Cineplexx Koper jeobiskala ekipa slovenskega mladinskega celovečernega hip hop filma Utrip ljubezni, režiser Boris Petkovič, igralca Zlatan Čordić Zlatko in Matic Klemenc.

Najprej so se predstavili na glavnem odru Planet Tuš Festa, kjer sta se v rap bitki pomerila domačin Andrej Bučar – Drill ter Matic, nosilec ene izmed vlog v filmu.

Publiko so pred ogledom filma v freestyle ritmih ogreli plesalci Šole za nastopanje Bast.

fotogalerija

Naše srebrne fante smo pričakali na Brniku!

Govori .se
19.10.2015 14:38 (Oct 19, 2015)

Slovenski odbojkarji, ki so nas na evropskem prvenstvu v Bolgariji razveselili s srebrno medaljo, smo danes v dopoldanskih urah pričakali na letališču Brnik. Fantje so se v domovino vrnili veseli in ponosni na uspeh, o katerem smo pred njihovim odhodom lahko sanjali le v najbolj divjih sanjah. S svojo nadvse žlahtno medaljo pa niso osupnili le sebe in slovensko javnost, temveč tudi celotno odbojkarsko Evropo.

več fotografij

Polona Požgan Štorman - obiskali smo jo v domači kuhinji!

Govori .se
19.10.2015 14:33 (Oct 19, 2015)

Nekdanja radijska voditeljica je mikrofon zamenjala s kamero in se zavrtela s kuhalnico v roki v oddaji Polona ga žge. Obiskali smo jo na domu v vasici Brunšvik v okolici Maribora, kjer v njeni domači kuhinji tudi snemajo oddaje.

Polono smo lahko spremljali kar nekaj let na radiu, kjer je v jutranjem programu navduševala v tandemu s Sašem Pappom. In prav Sašo je bil eden prvih gostov, ki so se zavrteli v njeni kuhinji. "Sašo je stari maček na področju medijev, tako da mu je šlo odlično. Prav tako sva v družbi drug drugega zelo suverena, kar je seveda posledica dolgoletnih izkušenj in skupnega dela. Rada delam z njim, ker je profesionalec. Sva prijatelja, vsake toliko se pokličeva, včasih sva se videvala vsak dan, danes se seveda bolj redko. Pa vendar, takrat, ko se vidiva, je vse prav tako sproščeno in iskreno, kot je bilo takrat, ko sva se videvala vsak dan. Mislim, da ne obstaja nobena tema, o kateri se ne bi mogla pogovoriti z njim. Je res zaupanja vreden človek, z glavo in srcem

Nova po sledeh domnevnega razhoda Alenke in Jureta Koširja

Govori .se
19.10.2015 14:30 (Oct 19, 2015)

Pred dnevi je odjeknila vest, da naj bi se sanjski par Košir, ki smo ga zadnjih 21 let vsi kovali v zvezde, razšel. Akterja zgodbe so kontaktirali iz uredništva Nove in od njijudobili odgovore, ki jasno razkrijejo naslednjo enigmo: ali gre zgolj za novinarsko raco in kako je v resnici na stvari!

V novi Novi boste lahko brali tudi:

 • Saša in Miha (Usodno vino) sta zaljubljena do ušes ... in v pričakovanju!
 • Gregor (Gostilna) je spet veselo samski. Po odhodu iz gostilne in pustil še punco.
 • Sebastijan (Kmetija) je pogorel kot podjetnik. Govori se, da ga pestijo veliki dolgovi.
 • Vse o Elle Style Awards 2015 By Škoda - še posebno se je razpisala Novina modna mrha in pod drobnogled vzela vse najboljše in najslabše oblečene Slovence na prireditvi!

Revija Nova, ki vsak ponedeljek razgalja slavne, že na prodajnih mestih po Sloveniji!

Cristiano Ronaldo je skrben očka

Govori .se
19.10.2015 14:29 (Oct 19, 2015)

Nogometaš Cristiano Ronaldo (30) je sicer polno zaposlen. Eden od najboljših nogometašev vseh časov je med najpomembnejšimi členi svojega kluba Real Madrida, poleg tega pa je še uspešen poslovnež. Trenutno osvaja trg z linijo svojega spodnjega perila, moški pa se lahko tudi pohvalijo, da nosijo čevlje s podpisom slavnega nogometaša. Vseeno pa vedno najde čas za sina Cristiana mlajšega, in kadar le lahko, ga pelje v šolo in tudi gre iskat. Verjetno na veliko veselje mamic.

Alenka Zagorc (Gostilna išče šefa): Mož doživel hudo prometno nesrečo

Govori .se
19.10.2015 14:27 (Oct 19, 2015)

Na uredništvu nam je k srcu prirasla 44-letnica z Brezovice. Njena umirjena narava, razumljivost in dobrosrčnost so se pokazale že v oddaji Gostilna išče šefa, podobo s televizije pa je potrdila tudi realna slika, ko smo Alenko pretekli teden obiskali na njenem domu v Brezovici.

Alenka, ki je sicer tako po poklicu kot po duši kuharica, si hišo deli z moževimi starši in svakom. "V tej hiši živimo 18 let in pol, odkar sva se z Alešem poročila. Imam dva sinova, Uroša in Martina, vendar zdaj z nami živi samo še mlajši sin Martin, ki obiskuje srednjo šolo," nam je povedala Alenka in dodala, da je 24-letni Uroš svoj dom že našel v Dragomerju, kamor se nameravajo ob koncu letošnjega leta preseliti tudi sami. "V hiši, kjer so doma moji starši, si stanovanje urejamo že zadnjih devet let. Prenova se je zavlekla, ker je imel moj mož prometno nesrečo, zaradi katere je sedem let ostal na bolniškem," nam je povedala Alenka in dodala, da ga je na poti iz službe zbil avto, v prometni nesreči pa so s

Jasmina Kandorfer: Življenje je brez cenzure

Govori .se
04.10.2015 11:54 (Oct 04, 2015)

Simpatična televizijska voditeljica Jasmina Kandorfer je znana po dolgih in zanimivih klepetih, ki jih ima ob kavi. Prav tako se imenuje tudi njena televizijska oddaja Klepet ob kavi, ki bo v letošnji jeseni znova na malih zaslonih.

Jasmina bi se rada preizkusila še kot igralka.

Story: Jasmina, letos boste znova klepetali z različnimi sogovorniki. Česa se najbolj veselite?

Najbolj se veselim, da bom znova srečevala nadvse zanimive ljudi svoje 'sorte', ki me vedno znova navdušujejo, motivirajo, širijo obzorja. Tokrat smo koncept oddaje pripravili še širše, hkrati pa tudi globlje, tako bo lahko gledalec ali gledalka ob spremljanju oddaje dobil veliko napotkov in tudi orodja, kako se posvečati sebi, svojemu počutju, da zviša kakovost življenja. Veselim se njihovih zgodb o preobrazbah, spremembah v njihovem življenju.

Story: Kakšna je bila pretekla sezona?

Prejšnja sezona je imela po mojem mnenju še veliko porodnih krčev in tudi to, da sem celotno produkcijo v svoje roke vzela na sredini

Gordana Buh: Ljubezen do glasbe ima v krvi

Govori .se
03.10.2015 12:33 (Oct 03, 2015)

A pozabite na klasiko in strogost, ki vam ob tem morda pride na misel. Vodja Big band Špicikuc Orchestra je razigrana in energična, ravno takšna, kot je tudi zasedba, ki ravno te dni praznuje 15 let. Glede na to, da je tudi sestra priznane glasbenice Neže Buh - Neishe, se sploh ne čudimo, da je tako. Pozitivno energijo in ljubezen do glasbe imajo Buhovi namreč v krvi.

Prihaja iz družine s šestimi otroki, kjer ji je bila glasba nekako položena v zibelko. Doma so imeli klavir, zato ga znajo igrati tako rekoč vsi. A Gordana je imela druge želje. "Tudi jaz sem začela s klavirjem, ampak sem si vedno želela igrati flavto. Doma so kmalu ugotovili, da to ne bo le muha enodnevnica in da mislim resno, tako da sem jo le dobila in začela obiskovati pouk flavte v Škofji Loki," pove Gordana, ki pa se sprva ni odločila za študij v tej smeri.

"Vpisala sem se na biologijo in kemijo in hitro sem ugotovila, da to ni to. Po tem sem izbrala študij na Koroškem deželnem konservatoriju v Celovcu in vso energ

Kako zaslužiti na youtubu, ki je vsako minuto bogatejši za 300 ur videoposnetkov?

Govori .se
03.10.2015 12:31 (Oct 03, 2015)

Od 23. aprila 2005, ko je eden od soustanoviteljev youtuba Jawed Karim objavil prvi youtube video 'Jaz v ZOO-ju', ki ga je posnel v živalskem vrtu v San Diegu v Kaliforniji in je bil dolg zgolj 18 sekunda, pa do danes se je spletna video platforma z skoraj milijardo dostopov mesečno povzpela na tretje mesto najbolj obiskanih spletnih strani na svetu.

Po podatkih Internet Live Stats si uporabniki na youtubu vsako minuto ogledajo kar 5.745.350 videov, vsako minuto pa uporabniki na youtube naložijo novih 300 ur videoposnetkov. Youtube, ki ga obiskuje kar 60% vseh uporabnikov interneta, je samo v letu 2014 zaslužil kar 4 miijarde dolarjev.

S svojo priljubljenostjo pa ne služi le youtube, temveč tudi nekateri njegovi uporabniki. Njihove zaslužke je sicer težko natančno oceniti zaradi velikih razlik v stroških na tisoč ogledov med posameznimi kanali, ocene zaslužkov pa prav tako ne upoštevajo Googlovega deleža. A kakorkoli že, v Guinnessovo knjigo rekordov se je kot največji youtube z

Dvojno praznovanje Damjana Murka

Govori .se
01.10.2015 14:57 (Oct 01, 2015)

Damjan Murko je pripravil posebno zabavo za sinov tretji in ženin štirideseti rojstni dan. Dogajanje je potekalo na idilični lokaciji turistične kmetije Goričan v Zgornji Polskavi, kjer so postregli z vrhunsko kulinariko.

Seveda je Damjan svoja dva največja zaklada, kot jima sam pravi presenetil še z odlično glasbo Dua Rocco, s pevcem Damianom Rojem, največje presenečene za vse pa je bil Dejan iz skupine Poskočni muzikanti, ki je malemu Tiarju zapel njegovo najljubšo pesmico, Adijo madam.

Ko je mali Tiar slišal prve takte pesmi, je takoj v roke vzel kitaro in navdušeno spremljal Dejana. Mladi očka Damjan pa je v šali dejal, da se naj kar drži kitare, da ne bo pel tako kot njegov ati. Sicer pa je bilo dvojno praznovanje v znamenju risanih junakov Minionov. Baloni iz prodajalne v Mariboru, Moj dan, kjer imajo vse za zabavo, ter kar dve torti, za malega junaka seveda Minion, za Majo pa nadstropna torta z rožicami in z njenim najljubšim okusom iz slaščičarne Studio Kocake iz Ponikve.

Pra

Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj