Marina Orsag in njena subtilna inkvizicija/cenzura

Objavil/a Roman Vodeb, dne 2015-01-26 ob 11:46:58

Tale blog sem napisal zato, da se bo vedelo, kaj se je zgodilo v Zagrebu. Minuli četrtek in petek naj bi gostoval v Zagrebu – v Studiu smijeha, ki ga vodi Marina Orsag, z DuoTragiKomedijo »Ljepotica i psihoanalitična zvjer« (v četrtek) in MonoTragiKomedijo »Seks, Freud i ja«, ki je bila predvidena za petek. 1. polčas mojega gostovanja v Zagrebu se je na odru zgodil, petkov 2., torej solistični »polčas«/del, pa je, zaradi cenzure, odpadel. Paradoks je toliko večji, ker Ordagova poudarja, da »u njenom Studiu nema cenzure i da su kod njih dobrodošli svi«. Alfa in omega Studia smijeha – stand-up komičarka Marina Orsag ni prenesla mojega kritičnega odnosa do feminizma in glorifikacijo heteroseksulnosti, torej ženstvenih žensk (in pravih moških). V prvi predstavi sem med drugim ošvrknil tudi feministično oz. lezbično boginjo Simone de Beauvoir in njeno feministično biblijo Drugi spol. Povedal sem par zamolčanih resnic o njej in o feminizmu. V nebo sem – preko (hrvaške) »Monice Pushinsky« koval ženstvene ženske in normalno, torej heteroseksualno spolno usmerjenost in tudi – res je – »željo po kurcu« in/oz. zavidanje penisa, ki predstavlja nočno moro feminizma, še posebej lezbijk. Vse to počnem tudi v Sloveniji, na tukajšnjih. Tako rekoč identični, morda za odtenek malce bolj sremažljiv scenarij sem pripravil tudi za Zagreb … – in publika (okrog 100 se jih je zbralo v Studiu smijeha, reklama pač ni bila močna) se je krohotala, me po predstavi hvalila. Morda je kdo – kakšen gej, lezbijka ali feministka ali radikalni konzervativec – res zapustil dvorano, to se mi dogaja tudi v Sloveniji. Vendar je bila večina zelo zadovoljna s predstavo, ki seveda ni navadna predstava – hudič je, da je vse RES, in da jaz skozi lik psihoterapevta Sigmana Frojdeba, le igram samega sebe.

Marina Orsag je petkovo solo »predstavo« oz. »predavanje«, za katerega je sumila, da bo šlo v podobno smer, vehementno oz. inkvizicijsko opovedala. Najprej me je nonšalantno proglasila za bolanim, torej da »odkazuju predstavo zbog Vodebove boljesti  i da mi žele što brži oporavak«. Torej, kar zlagala se je, da sem zbolel. Potem pa, ko se je zvedelo, da sem jaz popolnoma zdrav – v času obvestila sem dajal v hotelu Westin intervju za Nacional – je Orsagova dikcijo spremenila, češ, da je predstava tako slaba, da bo Studiu smijeha cena padla in da je prejšnji dan 30% ljudi zapustilo dvorano, kar seveda ni bilo res. Problem je le, da ni(so) slišali komentarjev večine publike, ki so o mojih odrskih (teoretskih) »monologih« govorili v superlativah, me hvalili, mi čestitali. Še dobro, da se niso spušlali v moj jezik, hrvaščino oz. "futbalerščino"/"jugoslovanščino".

Resničen problem v resnici ni moj antifeminizem, pač pa militantni feminizem – tokrat pač ene inkvizitorske lezbijke Marine Orsag, ki se boji – tak okot vse feministke (in geji) –, da bi se moje interpretacije spolov prenesle na Hrvaško, in da jih folk zapopade/razume/skuži tako, da bodo feministkam, še posebej lezbijkam, zrasla oslovska ušesa. In če se to zgodi, jaz ne morem nič – (za)molčal določenih psihoanalitičnih resnic pač ne bom zaradi tega. Psihoanalitična teorija spolov je pač taka kakršna je! »Anatomija genitalij je usoda«, kot bi rekel Freud. In zdrse, ki jih je imela Simone de Beauvoir, je treba obelodaniti – ne gre drugače. In če bo feminizem crknil/utihnil/umrl, pač naj. »Biblija« feminizma Drugi spol, mora biti razkrinkana kot psihotični špeh, ki je zrasel na zelniku militantne lezbijke, ki v resnici sploh ni bila partnerica Jeana-Paola Sartra. Obtožili so jo celo pedofilijo, starši deklet, njenih dijakinj/študentk so jo tožili – in profesorski kolegi so Beauvoirjevo komaj rešili pred univerzitetnim suspenzom. In te resnice se ne smejo predavati nikjer – zato jaz »predavam« na gledaliških odrih, v obliki mono in duog tragikomedij. In zato sem zažigan na grmadi skozi laži, ki jih je tokrat o meni in moji predstavi širila Marina Orsag.


							Kjerkoli, s komerkoli, kadarkoli in na kakršenkoli način sem se pripravljen (z besedo, torej pogovorno) spopasti s temi psihotičnimi/norimi feministkami. Ne prebavljam pa laži, ki jih ti ideologi feminizma in gejevskega gibanja trosijo (o meni) naokoli. Ceno, da lahko govorim, kar si mislim, sem plačal – pred 15-imi leti, ko sem se zavestno odrekel doktorskemu nazivu. Geji in lezbijke oz. feministke mi pač ne bodo prali možganov. In tudi neka Marina Orsag mi ne bo ovira – lahko me spotika, zaustavila me pač ne bo; na Hrvaško se tako ali drugače (verjetno) še vrnem – no, prav posebej silil se res ne bom.

Kor sem rekel – o feminizmu, psihoanalizi, razlikah med spoloma, športu, bontonu in vsakdanjem življenju, tudi o politiki (Kolindi Kitarović Grabar) sem dal »pikanten« intervju za tednik Nacional. Upam, da bo le-ta dosegal čim širši krog bralcev, in potem, če Bog da, bo resnica o meni, Studiu smijeha in še čem (npr. feminizmu) morda le prišla na dan za celo Hrvaško (in Slovenijo).

http://www.index.hr/black/clanak/slovenski-psihoanaliticar-optuzuje-studio-smijeha-ovo-je-cenzura/797218.aspx


							PS: In sedaj, ko ste ravno prav firbčni – »ljubi Slovenci in Slovenke« – za Valentinovo (14. februarja) spet gostujem s slovensko »Monico Bikinsky« v grosupeljskem Kongu. Še prej – 7. februarja na Gorenjskem, v bližini Kranja, natančneje v Kokrici. V petek 13. februarja pa ravno z odpadlo zagrebško »predstavo«/»predavanje« »Seks, Freud in jaz« gostujem v mariborskem Univerzitetnem Kliničnem Centru (zaželele so si me tamkajšnje medicinske sestre).

profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
3
Roman Vodeb
0
Feb 01, 2015
Tole je konsistentna kmečka/laična logiko. Po intervjuju se ne da ravno sklepati, da je posebno moten. Če pa vemo, kaj vse si je privoščil v preteklosti, pa se asociacija obrne v marsikatero smer - tudi v smer histroničo-narcistične osebnosti.
#3
Alexio Dickson
0
Jan 30, 2015
Pozdravljen Roman, a te lahko prosim za en kratek komentar tega psihotika? Nepovezane misli, zelo naivno in amatersko razlaganje pojmov kapitalizma in razumevanja pojma države.

Aktivist Aleš Metličar - YouTube

Aktivist Aleš Metličar
#2
masad masad
1
Jan 26, 2015
Roman Vodeb, podpiram vas.

Tudi meni je jasno, da so šle zadeve krepko čez rob.

In če so ženske prevzele vloge moških, moški pa postali poženščeni mehkužci (tako v glavi, kot pod popkom), potem človeštvu na dolgi rok vsekakor ni pomoči...

In formula se žal glasi: Dildoti (dildi?) v porni šopu vs. moški penis = 5 : 0... Tudi na tem segmentiu moški postajamo druga, če ne tretja liga...

Jebenti, vidoviti Milan (Kučan) je imel celo prav: Nič več ni tako, kot je bilo. Žal.
#1
Roman Vodeb
Roman Vodeb
Objavil/a 2015-01-26 11:46:58 (Jan 26, 2015)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Zlival sem jezo na Twitterju
Tea Jarc na Kredarici
Anksioznost in hipnoza – 3. del
Tesnoba/tesnobnost (anksioznost) in nezavedno – 2. del
Tesnoba/tesnobnost (in nezavedno) – 1. del
WikiLažija
Agresivnost
Razočarana gospodinja Liza Kurtz Potrebuješ
Dijaški protesti, globe ...
Tožarjenje
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
ŠPORT
(19)
LGBT
(17)
ZZZDR
(13)
Freud
(10)
CSD
(6)
RAAM
(5)
geji
(4)
eu
(4)
1968
(4)
MOM
(3)
Film
(3)
FDV
(2)
WC
(2)
DUTB
(1)
sd
(1)
sex
(1)
oče
(1)
mati
(1)
NOB
(1)
SURS
(1)
RKC
(1)
tek
(1)
FSD
(1)
Jung
(1)
gurs
(1)
OKS
(1)
SKZP
(1)
ONA
(1)
FF
(1)
RTH
(1)
LMŠ
(1)
seks
(1)
self
(1)
IŠČI PO ARHIVU
Oktober 2021
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Oglasi

3017.) iskanje

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

hager werken embalming powder +27640518120 (pink and white) compound/fluids for sale in south africa hager werken embalming compounds, pink and white powder are general items from germany. embalming is the art and science of preserving human remains by treating them in its modern form with chemicals to forestall decomposition. the intention is to keep them suitable for public display at a funeral,for religious reasons, or for medical and scientific purposes such as their use as anatomical specimens. embalming compound in powder form both pink and white radio active and (hot and not hot) its all available. at preferably adorable prices starting from one kilogram upwards ,we are looking for a good buyer. typically embalming compound (fluid) contains a mixture of formaldehyde, methanol, and other solvents. the formaldehyde content generally ranges from 50 to 97 percent and the methanol content may range from 9 to 89 percent.the types of embalming powder depends on the purity and colour. purity:98% ,100% hot compound origin:germany brand. hager werken purity on colour. pink 98% white 100% distributor dentist / dental technician.  hager & werken products are sold through the dental trade worldwide.  we are leading suppliers of germany made embalming compound to clients in south africa and other african states. . contact: +27640518120 or watsup.

Kategorija: Antikvariat in Antikvitete

Cena: 100 €

@europe universal ssd chemical solution+27660432483 in uk,norway,egypt, turkey, libya, thailand, belgium, spain, netherlands, brazil, switzerland we have ssd automatic chemical solution for cleaning black money and any color of defaced currency available in our laboratories worldwide. our ssd automatic solution is also used in the cleaning of bank notes with anti-breeze quality, bills like usd, euros, pounds and other local currencies. we are direct manufacturer and the main supplier of chemicals that includes ssd solution, super automatic solution. we have different types of chemicals that can perfectly clean out your notes, black notes, red notes, green notes, stained notes, stamped notes and also coded notes. we also melt frozen chemicals in our laboratory and our services are professional. we therefore provide legal document for all our products. contact us for more information: 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@universal suppliers of ssd chemical solution +27660432483 in south africa, protea glen , chiawelo , protea north , mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

$$100% universal chemical ssd solution & activation powder +27660432483 in south africa,uk,johannesburg,witbank,soweto,cape town,burgersfort,eastern cape,vanderbijlpark,polokwane, thohoyandou, phalaborwa,mokopane, bochum, lebowakgomo, mankweng, seshego, dendron, giyani, lephalale, musina,alexandra johannesburg lenasia midrand randburg,roodepoort, sandton, alberton, germiston, benoni,boksburg,rakpan,daveyton,duduza,edenvale ,germiston impumelelo, isando katlehong kempton park, kwathema, nigel reiger park springs, tembisa, thokoza,tsakane, vosloorus wattville atteridgaeville centurion hammanskraal ,we only deals on high quality s. s. d. chemicals solution for cleaning black money we are manufacturer and seller of all sort of chemicals like super automatic ssd solution z. w. v. 8 model activation powder and reactivation powder, anti air powder, mercury powder, automated money developer machines congeal chemical melting equipments,

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

free state ssd chemical solution suppliers for cleaning black money +27660432483 in lenasia , lawley , protea glen , chiawelo , protea north , zakariyya park , eldorado park a/h , orlando , ennerdale , mid-ennerdale , zondi , zola , soweto , pimville , orlando west , nancefield , naledi , mohlakeng , dobsonville , bram fischerville , diepkloof , kagiso , rangeview , homes haven , boltonia , lewisham , mindalore , west village , luipaardsvlei , silverfields , breaunanda , greenhills , randgate , finsbury , eikepark , carletonville , oberholzer , protea south , wolfelea ah , magaliesburg , eldorado estate , tladi , klipspruit west , meadowlands , thulani , devland , mofolo north , jabulani , dhlamini , molapo , phiri , doornkloof bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east london empangeni george germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park khayelitsha kimberley klerksdorp mamelodi mitchells plain mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa thohoyandou umlazi upington vanderbijlpark vereeniging welkom witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka, zimbabwe, harare, namibia, windhoek, botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies.

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@switz land & denmark ssd chemical/activation powder +27660432483 in uk,usa,sweden,germany,kuwait, nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@cape town ssd chemical solution +27660432483 in uk,kuwait,     bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.   anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. victrola paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@ssd chemical solution/activation powder in south africa +27660432483 in bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.       we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.       anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. vectrol paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical. darkened currency, black coated notes, cleaning black money

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@limpopo suppliers of ssd chemical/activation powder+27660432483 in south africa   malaysia, johannesburg,lebanon, zambia,usa,kenya, california,    dallas,england,german,spain, jamaica,st,lucia, brasil,austria,vancouver, denmark,hong kong,    china,,pretoria, durban, australia, wales, france,cairo,china, norway,, botswana,    namibia,tanzania,northern cape,new york,limpopo sweden, kenya, denmark, rwanda,    oman,qatar,dubai,poland,lesotho,canada, united kingdom,we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.contact us on +27660432483

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

  @mpumalanga best ssd chemical solution suppliers +27660432483 in south africa, protea glen, mpumalanga, secund, witbank, soweto bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east londongeorge germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park nhayelitsch polet neve kempton park randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa vanderbijlpark vereeniging welcome witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka , zimbabwe, harare, namibia, windhoek,botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 25 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze quality.others for damaged notes, bills like usd,euro, pounds, transferring

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

59.) aspirin za tomaža

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 8.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj