Odsotnost kritičnega mišljenja (in razumevanje pedofilije)

Objavil/a Roman Vodeb, dne 2018-01-19 ob 09:56:30

Antropologinja Svetlana Slapšak je bila nekoč dekanja feministično-LeGeBiTrovske fakultete za podiplomski študij imenovane ISH (Institutum Studiorum Humanitatis). To je tista fakulteta, na kateri je bil meni nekoč (2001) zavrnjen doktorat (Šport skozi psihoanalizo). Feministke in geji/LGBT, ki so tam krojili politiko in »doktrino«, torej ideologijo izobraževanja, so danes glasniki doberšnega dela levega javnega mnenje. V medijski eter spuščajo takšne nabuloze, da bi se jih dalo razglasiti kot »fake news« (lažne novice).

Svetlana Slapšak je ena tistih, ki prednjači pri zavajanju občestva, laične javnosti – za seboj pa potegne še kakšnega moškega intelektualca, predvsem pa (emancipirane) ženske. Bil sem na nekaterih njenih predavanjih in vem, do kam ji pamet seže in katera njena znanj so spoštovanja vredna in katera ne. O pedofiliji zagotovo ne ve t. r. nič – razen morda to, da je bila v stari Grčija gejevska pederastija/predofilija normativna (moška) praksa. Zagotovo pa pedofilija – bodisi heteroseksualna ali homoseksualna – nima nič neposrednega s t. i. patriarhatom, ki ga v resnici sploh ne bi bilo treba tematizirati (ker je konstitutivni in normativni element človeške družbe). No, pa saj v resnici ni sama kriva, da določenih psihoanalitičnih kontekstov pač ne šteka. So pa še kako krive medijske hiše, ki jo spuščajo v medijski eter. Prednjači mariborski Večer, vendar ne zaostaja niti nacionalna RTVSLO in celo ONA(+), ki še kako diktira slovensko javno mnenje. V resnici se ONA(+) »ven veleče« z Vesno Vuk Godina, ki je kar primerna protiutež za ves ta pobesneli feminizem, ki ga po svoje pogosto perpeturira tudi ONA(+). Nika Vistoropski prav pretirava s svojo emancipiranostjo in profeminizmom. Bistveno bolj feminilna je (bila svoj čas) Klavdija Miko.

Nedavno – v petek dopoldan, 22. januarja – bi ravno Vesna V. Godina t. r. morala biti gostja dopoldanske omizja na RTVSLO, kjer je bilo govora o spolnem nadlegovanju na delovnem mestu. Edina protiutež enoumno zastavljenem omizju je bila voditeljica Ana Tavčar Pirkovič, ki si seveda svojih gostov ni sama izbrala, pač pa so jih bili uredniško vsiljeni. Jasno, da bi bil idealni opozicijski sogovornik seveda jaz – ampak sem pač premočna protiutež režimskemu feminizmu. Vesna V. Godina je zgolj t. r. nujna (ne)znosna protiutež – v resnici bi bil najboljši sogovornik (če odmislim sebe) v teh feministično podivjanih časih pokojni Janez Rugelj (samo njega se ne da izkopati iz groba).

To, da se v številnih diskutabilnih in mučnih temah kliče na pomoč Svetlano Slapšak, pa je vendarle absurd. Ta ostarela ženska pogosto ne zna nič pametnega oz. relevantnega povedati. Te dni jo je pra že omenjena feminizirana novinarka Nika Vistoropski nespretno povprašala o pedofiliji (v povezavi s spolnim nadlegovanjem): »Slovenija resda premore veliko oblik pomoči ženskam v stiski, vendar bi bilo treba tudi na akademski ravni o tem poglobljeno razmišljati in antropološko prikazati segment pedofilije, ki obstaja povsod, kjer ji to možnost daje patriarhat. Kajti pedofilijo omogoča ravno patriarhat.« Če odmislim dejstvo, da moškim v stiski država t. r. nič ne pomaga – pomaga samo ženskam – in če se osredotočim na to bedno izjavo, da »pedofilijo omogoča ravno patriarha«, moram vendarle obelodaniti nekaj teoretskega ozadja pedofilije (in patriarhata).

Moški pedofil nastane v primarni družini. Odrasel moški bi se moral znati upreti svoji »nespodobno« usmerjeni pohoti – npr. kadar se kot objekt želje pojavi otrok/deklica. Če se pohoti ne zna upreti, pomeni, da ni imel močnega oz. dostojnega ojdipskega očeta. Nadjaz je tisti, ki bi moral (psihično) povzročiti, da se odraslemu moškemu (predpubertetna) deklica seksualno ne dopade. Če odmislim dejstvo, da se hočejo nekatere mame seksualno ubraniti pohote svojih mož tako, da svojo hčerko »podtakne« pijanemu možu, je treba moško (heteroseksualno) pedofilijo razumeti čisto mimo patriarhata. Moška (heteroseksualna) pedofilija je pogosto povezana tudi z »napačno« (v otroštvu doživeto) mamo. Deček v svoji psihični realnosti dojema mamo na svojevrsten način (vselej pa paketno, skupaj z očetom). »Napačno« obnašanje mame – in do sina/dečka in do svojega moža, dečkovega očeta – je pogosto krivo, da otroka vleče v pedofilijo. Medtem ko so falične mame pogosto krive, da sinovi/dečki postanejo v odraslosti geji, je hteroseksualni pedofiliji stvar bolj zapletena. Moškemu se deklica zdi veliko bolj »varen objekt želje«, kot odrasla ženska. Vedeti je treba – oz. izhajati moramo iz tega –, da je v falični fazi za dečka ojdipalna scena koncipirana tako, da si deček (kot prvi objekt želje) še vedno želi mamico. (Deklica v tem obdobju zamenja spol prvega objekta želje in iz istospolne mame preide na različnospolnega očeta, ki ima »organ-več« kot ona in mamica.) Mamica je incestuozno prepovedana – libidinalni »lastnik« mame je oče oz. moški, ne pa deček (njen sin). »Zakonita« (libidinalna) naslednica mama je odrasla ženska, ki z dečkom oz. dotičnim moškim ni v krvnem sorodstvu. Če pa je kaj z mamo kaj »narobe«, torej, če jo deček v svoji psihični realnosti napačno doživi, se lahko pri odraslem moškem kot objekt želje uveljavi predpubertetna deklica, namesto odrasle ženske. Torej je za moško heteroseksualno pedofilija v resnici kriva mama, ne pa patriarhat sam po sebi. Svetlani Slapšak je ta psihoanalitični kontekst seveda neznanka – niti ni poklicana, da bi o tem sodila, jo je pa ONA(+) oz. profeministična novinarka Nika Vistoropski o tem po nespretno povprašala. Profeministično orientirana glavna urednica Sabina Obolnar pa je dopustila, da so te nebuloze prišle v medijski eter.

Naj pa par stavkom namenim še zloglasnem (»zdravem«) patriarhatu, ki ga Svetlana Slapšak izjemno spodletelo razglaša kot poglavitnega krivca, za moško heteroseksualno pedofilijo. Patriarha je osnovni (prd)pogoj, da se ojdipalna scena v družini zakoliči tako, kot se mora: oče očetuje avtoritativno in »nekastrirano« (in tako svojega »sina v red spravlja«) – mama pa je do otrok (še posebej do dečka) nežna in ljubeča (svojega moža pa ima skozi feminilnost in nemočnost »okrog mezinca ovitega«). Patriarhat je (pred)pogoje moške moralne razsodnosti (!), ki je nujen (pred)pogoj normanosti v družbi. Brez patriarhata bodo moški zdrsnili v hudo narcistično oz. (ne)moralno patologijo. Zato, da se deček razvije v moralno odgovornega (in testosteronskega) moškega je »zdravo« patriarhalno koncipirana družba (in posledično tudi družina) nujen (pred)pogoj. Jedro normalnega, torej »zdravega« patriarhata predstavljajo postkonvencionalno moralno razsodni moški, ki jih feministično zaželeni matriarhat ne sme simbolno kastrirati. Groteskno bluzenje o nekakšni demokraciji med spoloma in teoriji spola (gender) je ideološki konstrukt feministične ideologije, ki se perpetuira na fenomenu nezavednega zavidanja penisa.

O normalnosti in zaželenosti pravega, torej zdravega patriarhata, bom moral očitno še veliko napisati. Ljudem – predvsem ženskam – moram razložiti bistvo in smisel t. i. patriarhata. Nekaterim moškim pa moram tudi dopovedati, da v resnici niso oni »gospodarji sveta«, tudi družine, pač pa ženske, skozi svojo nemočnost in ob asistenci lepote in seksualne (ne)ustrežljivosti.

P.S.: V zadnjem času sem se moral v imenu moškega spola oz. pravih moških parkrat dobesedno opravičiti. Zadnjič sem neki ženski rekel tole: »Gospa! Jaz in moj (»koterapevt«) Loki, se vam v imenu moškega spola opravičujeva. Nismo vsi moški takšni kreteni, kot vaš mož!« In možu sem povedal, da je onečastil moški spol, ker je do svoje žene takšen kreten …

 

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
1
MGTOW
2
May 23, 2018
Med naštevanjem feminističnih medijev pogrešam Mladino.
#1
Roman Vodeb
Roman Vodeb
Objavil/a 2018-01-19 09:56:30 (Jan 19, 2018)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
»Strokovnjaki« in strokovnjaki – ali: KJE STE PSIHIATRI?!
Maske?! Nujne, a nevarne!
Razumevanje teorije zarote skozi psihoanalizo (COVID19)
Teorija zarote, COVID19, cepljenje ...
Kritika psihiatrije (skozi psihoanalizo)
CSD(jevke)
Umetnost kot vic - 5. del
Umetnost kot statusni simbol – 4. del
Izumetničena umetnost kot nateg - 3. del
Mutacija umetnosti – 2. del
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
ŠPORT
(17)
LGBT
(17)
ZZZDR
(13)
CSD
(6)
RAAM
(5)
geji
(4)
eu
(4)
1968
(4)
Film
(3)
MOM
(3)
FDV
(2)
WC
(2)
RTH
(1)
LMŠ
(1)
seks
(1)
self
(1)
DUTB
(1)
sd
(1)
sex
(1)
oče
(1)
mati
(1)
NOB
(1)
SURS
(1)
RKC
(1)
tek
(1)
FSD
(1)
gurs
(1)
OKS
(1)
SKZP
(1)
ONA
(1)
FF
(1)
IŠČI PO ARHIVU
September 2020
PTSČPSN
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Oglasi

3017.) iskanje

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

hager werken embalming powder +27640518120 (pink and white) compound/fluids for sale in south africa hager werken embalming compounds, pink and white powder are general items from germany. embalming is the art and science of preserving human remains by treating them in its modern form with chemicals to forestall decomposition. the intention is to keep them suitable for public display at a funeral,for religious reasons, or for medical and scientific purposes such as their use as anatomical specimens. embalming compound in powder form both pink and white radio active and (hot and not hot) its all available. at preferably adorable prices starting from one kilogram upwards ,we are looking for a good buyer. typically embalming compound (fluid) contains a mixture of formaldehyde, methanol, and other solvents. the formaldehyde content generally ranges from 50 to 97 percent and the methanol content may range from 9 to 89 percent.the types of embalming powder depends on the purity and colour. purity:98% ,100% hot compound origin:germany brand. hager werken purity on colour. pink 98% white 100% distributor dentist / dental technician.  hager & werken products are sold through the dental trade worldwide.  we are leading suppliers of germany made embalming compound to clients in south africa and other african states. . contact: +27640518120 or watsup.

Kategorija: Antikvariat in Antikvitete

Cena: 100 €

@europe universal ssd chemical solution+27660432483 in uk,norway,egypt, turkey, libya, thailand, belgium, spain, netherlands, brazil, switzerland we have ssd automatic chemical solution for cleaning black money and any color of defaced currency available in our laboratories worldwide. our ssd automatic solution is also used in the cleaning of bank notes with anti-breeze quality, bills like usd, euros, pounds and other local currencies. we are direct manufacturer and the main supplier of chemicals that includes ssd solution, super automatic solution. we have different types of chemicals that can perfectly clean out your notes, black notes, red notes, green notes, stained notes, stamped notes and also coded notes. we also melt frozen chemicals in our laboratory and our services are professional. we therefore provide legal document for all our products. contact us for more information: 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@universal suppliers of ssd chemical solution +27660432483 in south africa, protea glen , chiawelo , protea north , mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

$$100% universal chemical ssd solution & activation powder +27660432483 in south africa,uk,johannesburg,witbank,soweto,cape town,burgersfort,eastern cape,vanderbijlpark,polokwane, thohoyandou, phalaborwa,mokopane, bochum, lebowakgomo, mankweng, seshego, dendron, giyani, lephalale, musina,alexandra johannesburg lenasia midrand randburg,roodepoort, sandton, alberton, germiston, benoni,boksburg,rakpan,daveyton,duduza,edenvale ,germiston impumelelo, isando katlehong kempton park, kwathema, nigel reiger park springs, tembisa, thokoza,tsakane, vosloorus wattville atteridgaeville centurion hammanskraal ,we only deals on high quality s. s. d. chemicals solution for cleaning black money we are manufacturer and seller of all sort of chemicals like super automatic ssd solution z. w. v. 8 model activation powder and reactivation powder, anti air powder, mercury powder, automated money developer machines congeal chemical melting equipments,

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

free state ssd chemical solution suppliers for cleaning black money +27660432483 in lenasia , lawley , protea glen , chiawelo , protea north , zakariyya park , eldorado park a/h , orlando , ennerdale , mid-ennerdale , zondi , zola , soweto , pimville , orlando west , nancefield , naledi , mohlakeng , dobsonville , bram fischerville , diepkloof , kagiso , rangeview , homes haven , boltonia , lewisham , mindalore , west village , luipaardsvlei , silverfields , breaunanda , greenhills , randgate , finsbury , eikepark , carletonville , oberholzer , protea south , wolfelea ah , magaliesburg , eldorado estate , tladi , klipspruit west , meadowlands , thulani , devland , mofolo north , jabulani , dhlamini , molapo , phiri , doornkloof bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east london empangeni george germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park khayelitsha kimberley klerksdorp mamelodi mitchells plain mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa thohoyandou umlazi upington vanderbijlpark vereeniging welkom witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka, zimbabwe, harare, namibia, windhoek, botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies.

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@switz land & denmark ssd chemical/activation powder +27660432483 in uk,usa,sweden,germany,kuwait, nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@cape town ssd chemical solution +27660432483 in uk,kuwait,     bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.   anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. victrola paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@ssd chemical solution/activation powder in south africa +27660432483 in bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.       we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.       anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. vectrol paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical. darkened currency, black coated notes, cleaning black money

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@limpopo suppliers of ssd chemical/activation powder+27660432483 in south africa   malaysia, johannesburg,lebanon, zambia,usa,kenya, california,    dallas,england,german,spain, jamaica,st,lucia, brasil,austria,vancouver, denmark,hong kong,    china,,pretoria, durban, australia, wales, france,cairo,china, norway,, botswana,    namibia,tanzania,northern cape,new york,limpopo sweden, kenya, denmark, rwanda,    oman,qatar,dubai,poland,lesotho,canada, united kingdom,we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.contact us on +27660432483

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

  @mpumalanga best ssd chemical solution suppliers +27660432483 in south africa, protea glen, mpumalanga, secund, witbank, soweto bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east londongeorge germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park nhayelitsch polet neve kempton park randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa vanderbijlpark vereeniging welcome witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka , zimbabwe, harare, namibia, windhoek,botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 25 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze quality.others for damaged notes, bills like usd,euro, pounds, transferring

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

59.) aspirin za tomaža

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 8.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj