Afera Prešiček

Objavil/a Roman Vodeb, dne 2019-01-30 ob 12:17:44
Glede na to, da se v oddaji Faktor, ki je bila namenjena razumevanju situacije na (ne)kulturnem ministrstvu v povezavi z ministrom Dejanom Prešičkom (in samomorom šoferja/kurirja), se moram (tudi) tule malo razpisati in izpostaviti nekaj mojih psihoanalitičnih videnj/interpretacij. Za tiste, ki si Faktorja niste ogledali – evo posnetek:
Osnovna moja teza, ki je na Faktorju nekako nisem dovolj izkristaliziral je, da Prešiček ni klasične (pokvarjen) psihopat, za katere je značilno, da nimajo Nadjaza oz. imajo veliki deficit v moralnem razsojanju. Številne stavčne dikcije oz. verbalni zdrsi, vključno z »držo«, ki jo je zavzel v medijih (nacionalni TV Tarči, na POPTV pri Slaku …) nakazujejo, da Prešiček vendarle premore določen – res da šibek – Nadjaz (beri: sposobnost osnovnega moralnega razsojanja), vendar njegov največji problem ni »odsotnost Nadjaza« (beri: odsotnost moralnega razsojanja), pač pa nekontrolirana jeza (agresivnost), ki nebrzdano bruha iz njega, če je le prilika. Zaradi Nadjaza (kljub temu, da ne preveč močnega) so se Prešičku dogajale določene zmote in spodletele stavčne dikcije, ki jih je plasiral v medijski eter. Nadjaz je tisti, ki zavestnemu Jazu vsiljuje zmote/spodrsljaje. Močnega Nadjaza Prešiček sicer res nima – ker bi mu prav Nadjaz lahko krotil jezo (pa mu je ne). Tudi vsa ta zaposlovanja sorodnikov (o katerih je poročal Bojan Požar), so moralno sporna: http://pozareport.si/post/444266/na-konservatorju-zaposleni-kar-trije-presicki-to-je-se-v-zasebnih-firmah-redko-videti
Prešiček bi moral sam pri sebi že zdavnaj spoznati , da je zanj najboljše, da se drži svojega saksafona in fura umetnost. (Da bi bil po mojem psihoanalitičnem videnju – zaradi evidentnega sadizma in agresivnosti – boljši bobnar kot saksafonist, sem izpostavil tudi že na Faktorju, in tudi neko svetovanje oz. psihoterapijo sem mu predlagal.) Zaradi določenega deficita v samopodobi, se je silil h koritom moči in oblasti, kjer je lahko poravnaval račune s svojim (očitno) ponesrečenim (»težkim«) otroštvo (kerierizem od njega terja njegov Véliki Drugi, kot bi rekel Lacan). Preveč besa ima »uskladiščenega« v svoji psihi, v nezavednem – gre za infantilne potlačitve, povezane z jezo oz. agresivnosti, ki so se navezale na njegov osnovni sadizem (ki ima sicer osnovno »analno« poreklo, kot se reče v psihoanalizi) – da bi se takšnega kolerika smelo pustiti h koritom moči in oblasti, torej, da bi se ga pripustilo v kakšen »stolček«, še najmanj direktorski in celo ministrski. Židan (oz. SD) je v tem kontekstu naredil(a) napako – zato je Židan (SD) vsaj toliko kriv(a) kot sam Prešiček. Židanove zmote, ko mu je parkrat po pomoti rekel »PrAšiček«, so po svoje logične. Poudarim naj še enkrat: ko je Židan branil Prešička – bolje bi bilo, da ga ne bi – je v resnici branil sebe, saj je prav on tisti, ki ga je predlagal za ministra (in se pri tem uštel). Šarčevo formalno imenovanje Prešička za ministra, nekako ne meče slabe luči na Šarca, ki se je iz te afere vendarle izvleke brez madežev – celo rahel plus (tako kot pri menjavi Bandellija) si je prislužil ...
Če Prešiček ne bi bil nekoč – kot otrok – jezen na določene (v otroštvu doživete) like (lahko je to oče oz. starši, lahko so to sorojenci – bratje sestra – ali pač nekatere osebe, ki so malemu Dejan(čk)u povzročale veliko neugodja, jeze/besa), v odraslosti ne bi zlival svoje agresivnosti/koleričnosti na soljudi, sodelavce, podrejene. Videti je bilo – in to je za napadalce v paradigmi mobbinga eklatantna značilnost – da Prešiček rabi in uporablja ljudi (sodelavce, podrejene) zato, da se »čisti«/»puca« (za nazaj). Nepredelane potlačitve se mu vračajo v obliki agresivnih/koleričnih izbruhov, ki jih na družbeno nesprejemljiv način, »predeluje« oz. se z njimi spopada – bolje rečeno: s Prešičkovimi nepredelanimi potlačitvami se soočajo/spopadajo njegovi sodelavci, podrejeni oz. vsi tisti, ki so bili v preteklosti deležni Prešičkovih agresivnih/koleričnih izpadov.
Ko je v TV Tarči Prešiček rekel, da »ni trpinčil brez razloga«, bi se dalo reči, da se mu je zareklo. Reči je hotel, da ni bil agresiven brez razloga – in resnici na ljubo: Ministrstvo za kulturo res rabi »šibo« oz. nekoga, ki bo ministrstvo (zaposlene) avtoritativno v red spravil. Od tod tudi zmota poslanca SDS Tomaža Lisca, ki je v TV Odmevih v kontekstu omenjanja Ministrstva za kulturo in afere »Prešiček«rekel – beri: zareklo se mu je – da gre za »vrh ledene dobe«. Ministrstvo za kulturo je bilo doslej res v nekakšni »ledeni dobi« (beri: ponesrečeno »zamrznjeno« v času), ki je eskalirala do ekscesa (»ledene gore«, ki gleda na površje – večino »nesnage« pa je skrite pod površjem), ki ga je nespretno uprizoril prav Prešiček.
No, še veliko bi se dalo povedati – veliko je bilo tudi že povedanega … Za sklep naj rečem, da se dotičnemu šoferju/kurirju vendarle ne bi bilo treba ubiti, storiti samomora. Samomor v takšnih situacijah je domena šibkih osebnosti, slabičev. Samomor je sicer tudi stvar poguma – vendar: pustiti bolehno ženo in otroke, sam pa v obupu zbežati v smrt, je neodgovorno.
PS: Bi se pa dalo tale zapis skleniti takole: hvala Bojanu Požarju, da je na slovenskem političnem prizorišču »zakuhal« to afero (»Prešiček«) – ker: takšni ministri res niso v ponos nobeni vladi, nobeni državi, narodu, še najmanj pa kulturi – bolje rečeno umetnosti; ker: šport je toliko kultura, kot umetnost! In za konec: umetniki so si povsem neupravičeno prisvojili pojem kulture (zato, da bi skrili zabavljaški« fundament svoje umetnosti.
profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
1
perezvictoria631 perez
1
Feb 08, 2019
Izbris neprimernega komentarja / admin
#1
Roman Vodeb
Roman Vodeb
Objavil/a 2019-01-30 12:17:44 (Jan 30, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Rdeča zvezda je simbol vagine! Pa se lahko na glavo postavljate!
Demonstracije?! »Kolesarjenje«?! Zakaj?! – 3. del
Protesti?! Zakaj že?! – 2. del
Demonstracije?! »Kolesarjenje«?! Zakaj?! – 1. del
Nadutost, nečimrnost, narcizem …
Veliko dildotov se bo polomilo, vibratorji se bodo znucali, pocrkali
Interpretacija teorije zarote
Janek Musek Vs. Vodeb
COVID19 - 5. del
Korona - 4. del
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
ŠPORT
(17)
LGBT
(17)
ZZZDR
(13)
RAAM
(5)
CSD
(5)
eu
(4)
1968
(4)
geji
(4)
MOM
(3)
Film
(3)
FDV
(2)
WC
(2)
oče
(1)
mati
(1)
NOB
(1)
SURS
(1)
RKC
(1)
tek
(1)
FSD
(1)
gurs
(1)
OKS
(1)
SKZP
(1)
ONA
(1)
FF
(1)
RTH
(1)
LMŠ
(1)
seks
(1)
self
(1)
DUTB
(1)
sd
(1)
sex
(1)
IŠČI PO ARHIVU
Junij 2020
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Oglasi

3017.) iskanje

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

hager werken embalming powder +27640518120 (pink and white) compound/fluids for sale in south africa hager werken embalming compounds, pink and white powder are general items from germany. embalming is the art and science of preserving human remains by treating them in its modern form with chemicals to forestall decomposition. the intention is to keep them suitable for public display at a funeral,for religious reasons, or for medical and scientific purposes such as their use as anatomical specimens. embalming compound in powder form both pink and white radio active and (hot and not hot) its all available. at preferably adorable prices starting from one kilogram upwards ,we are looking for a good buyer. typically embalming compound (fluid) contains a mixture of formaldehyde, methanol, and other solvents. the formaldehyde content generally ranges from 50 to 97 percent and the methanol content may range from 9 to 89 percent.the types of embalming powder depends on the purity and colour. purity:98% ,100% hot compound origin:germany brand. hager werken purity on colour. pink 98% white 100% distributor dentist / dental technician.  hager & werken products are sold through the dental trade worldwide.  we are leading suppliers of germany made embalming compound to clients in south africa and other african states. . contact: +27640518120 or watsup.

Kategorija: Antikvariat in Antikvitete

Cena: 100 €

@europe universal ssd chemical solution+27660432483 in uk,norway,egypt, turkey, libya, thailand, belgium, spain, netherlands, brazil, switzerland we have ssd automatic chemical solution for cleaning black money and any color of defaced currency available in our laboratories worldwide. our ssd automatic solution is also used in the cleaning of bank notes with anti-breeze quality, bills like usd, euros, pounds and other local currencies. we are direct manufacturer and the main supplier of chemicals that includes ssd solution, super automatic solution. we have different types of chemicals that can perfectly clean out your notes, black notes, red notes, green notes, stained notes, stamped notes and also coded notes. we also melt frozen chemicals in our laboratory and our services are professional. we therefore provide legal document for all our products. contact us for more information: 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@universal suppliers of ssd chemical solution +27660432483 in south africa, protea glen , chiawelo , protea north , mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

$$100% universal chemical ssd solution & activation powder +27660432483 in south africa,uk,johannesburg,witbank,soweto,cape town,burgersfort,eastern cape,vanderbijlpark,polokwane, thohoyandou, phalaborwa,mokopane, bochum, lebowakgomo, mankweng, seshego, dendron, giyani, lephalale, musina,alexandra johannesburg lenasia midrand randburg,roodepoort, sandton, alberton, germiston, benoni,boksburg,rakpan,daveyton,duduza,edenvale ,germiston impumelelo, isando katlehong kempton park, kwathema, nigel reiger park springs, tembisa, thokoza,tsakane, vosloorus wattville atteridgaeville centurion hammanskraal ,we only deals on high quality s. s. d. chemicals solution for cleaning black money we are manufacturer and seller of all sort of chemicals like super automatic ssd solution z. w. v. 8 model activation powder and reactivation powder, anti air powder, mercury powder, automated money developer machines congeal chemical melting equipments,

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

free state ssd chemical solution suppliers for cleaning black money +27660432483 in lenasia , lawley , protea glen , chiawelo , protea north , zakariyya park , eldorado park a/h , orlando , ennerdale , mid-ennerdale , zondi , zola , soweto , pimville , orlando west , nancefield , naledi , mohlakeng , dobsonville , bram fischerville , diepkloof , kagiso , rangeview , homes haven , boltonia , lewisham , mindalore , west village , luipaardsvlei , silverfields , breaunanda , greenhills , randgate , finsbury , eikepark , carletonville , oberholzer , protea south , wolfelea ah , magaliesburg , eldorado estate , tladi , klipspruit west , meadowlands , thulani , devland , mofolo north , jabulani , dhlamini , molapo , phiri , doornkloof bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east london empangeni george germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park khayelitsha kimberley klerksdorp mamelodi mitchells plain mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa thohoyandou umlazi upington vanderbijlpark vereeniging welkom witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka, zimbabwe, harare, namibia, windhoek, botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies.

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@switz land & denmark ssd chemical/activation powder +27660432483 in uk,usa,sweden,germany,kuwait, nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@cape town ssd chemical solution +27660432483 in uk,kuwait,     bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.   anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. victrola paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@ssd chemical solution/activation powder in south africa +27660432483 in bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.       we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.       anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. vectrol paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical. darkened currency, black coated notes, cleaning black money

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@limpopo suppliers of ssd chemical/activation powder+27660432483 in south africa   malaysia, johannesburg,lebanon, zambia,usa,kenya, california,    dallas,england,german,spain, jamaica,st,lucia, brasil,austria,vancouver, denmark,hong kong,    china,,pretoria, durban, australia, wales, france,cairo,china, norway,, botswana,    namibia,tanzania,northern cape,new york,limpopo sweden, kenya, denmark, rwanda,    oman,qatar,dubai,poland,lesotho,canada, united kingdom,we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.contact us on +27660432483

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

  @mpumalanga best ssd chemical solution suppliers +27660432483 in south africa, protea glen, mpumalanga, secund, witbank, soweto bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east londongeorge germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park nhayelitsch polet neve kempton park randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa vanderbijlpark vereeniging welcome witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka , zimbabwe, harare, namibia, windhoek,botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 25 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze quality.others for damaged notes, bills like usd,euro, pounds, transferring

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

59.) aspirin za tomaža

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 8.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj