Članek
Pobuda državljanov
Objavljeno Oct 11, 2015

ODPRI POVEZAVO


Do tako organiziranega socialnega podjetništva v Sloveniji ne more priti, vsaj ne v taki sestavi političnih struj, kjer ni pravega sodelovanja med strankami in ne posluha do državljanov, bo to lahko samo na papirju in v naših željah. Kaj vse lepega lahko preberemo, v dejanjih pa se vse dobre stvari razblinijo.

Kot sem že velikokrat v raznih prispevkih napisal, je pri nas preveč egoizma med ljudmi in med politiki, sama politična struktura je trenutno naravnana samo še izkoriščevalsko in v takem družbenem sistemu je tako gospodarstvo težko izvedljivo, realno gledano, je to pri nas nemogoče.

Vsi si želimo, da bi prišlo do sprememb v sistemu, le ta pa bo moral sloneti na pravičnejšemu in veliko bolj humanemu odnosu medsebojnega sodelovanja, tudi z naravo in ne samo z ljudmi. Sedanja Evropska, izkoriščevalska in že zdavnaj preživeta demokracija, kakršno poznamo, pa ni in ne bo naša prihodnost.

ZDRAVA prihodnost, zavisi samo od preoblikovanja družbenega sistema v Bio-Humanizem, to pa velja za ves svet in ne samo za družbo v Evropi, le čas pa bo tisti, ki bo verjetno neusmiljen in krojil našo prihodnost, da kaj kmalu pridemo do teh sprememb.

Predhodno pa se bo v tej družbi, potrebno naučiti še marsikaj drugega, tudi med odnosu do sočloveka in vsega živega, le takrat se bodo pričele uresničevati, te za enkrat samo še sanje po lepem življenju in novem sistemu.

V ljudeh je preveč pokvarjenosti, egoizma in sovraštva, kar pa Bio- Humanizem strogo zavrača. Zato je pot do uresničitve, da bi živeli v takem sistemu, še zelo dolga in trnova...