Članek
Moreč sistem pokvarjenih elit, umazane ekonomije goljufov in izkoriščevalcev...
Objavljeno Nov 22, 2015

Tudi sedaj bo prišel tisti pravi čas, ko bo narod moral biti pripravljen in se odločiti, iti v borbo za spremembe ali obtičati še naprej med štirimi stenami, prisilila pa nas bo brezizhodna situacija, s katero se bo očitno moral srečati marsikdo od državljanov, da se bo pričel trezno zavedati trenutne norosti v državi, Evropi in v svetu.

Sistem neoliberalizma v katerem živimo, nas je opeharil, v njem ni čutiti volje ljudstva, temveč volja oblastnih struktur, ki se sami nagrajujejo iz neproduktivnosti, do onemoglosti pa črpajo in izkoriščajo tudi svoje državljane. Človek se v tej samovoljni in diktaturni demokraciji ne počuti več varno in je tudi socialno ogrožen, že skoro uničen. Kamor stopimo, začutimo ogroženost od nasilja, nespoštovanja, zaničevanja od prestižno, nadute in samovšečne elite tistih, ki so našli pot do polnih korit in se nažirali dobrot, v katere smo prispevali tudi mi vsi s skupnimi močmi.

Kdaj bodo napredni Slovenci (resnični intelektualci) dojeli, da ni dobro slepo služiti zločinskemu sistemu ali oblastni strukturi, ki služi formalni avtoriteti ali egoizmu na oblasti, kajti to je dejansko poosebljeno človeško zlo, ki vodi celotno človeško skupnost v samouničenje ali uničenje človeka in življenja na planetu zemlja!

Od nas samih pa je odvisno, bomo znali najti prave poti v novodobni sistem iz te moreče stiske, v katero so nas spravili prav tisti, ki se nam danes posmehujejo. Bo v ljudeh še dovolj volje in prisebnosti, da se bomo znali postaviti po robu nenasitnim neoliberalom, tej požrešni mafiji in kot državljani zahtevali vse enake pravice, ki nam sledijo ali dopustili, da nas pokonča uničevalen sistem korporativnih elit umazane ekonomije goljufov in izkoriščevalcev...