Članek
Sistem neoliberalizma in kapitala, ki v naša lica bruha že vso svinjarijo, kako dolgo še tako?
Objavljeno Dec 03, 2015

Vprašanja, ki jih že kar nekaj časa zastavljam po raznih spletih, odziv pa beden. Nihče, prav nihče od izobraženih ljudi, se ne angažira, da bi osnoval skupino, s katero bi pričeli z dobrimi programi in zahtevami osveščati ljudi, se združevati in delati na spremembah sistema v naši družbi. Oblast trenutno ljudi uči, da se problemi in težave ter še posebej posamezni interesi uveljavljajo s silo in nasiljem.

Kot sem že večkrat sam napisal, da je struktura oblasti v svetu pokvarjena in izkoriščevalska, nastajajo in vladajo nam brezobzirni kapitalisti, uničujejo vse vrednote človeku spodobnega in varnega življenja. Kam nas vse to vodi, če se ne bomo uprli izkoriščevalskem sistemu neoliberalov in preživeti demokraciji, ki je postala vse prej, kot skupek celic poštenih, socialno zaščitenih, enakopravnih in življenja vrednih državljanov.

Kar se Janezek nauči" to Janezek zna!, pravi star slovenski pregovor.
In ko se bo narod dobro naučil nasilja bo verjetno tudi pokazal svoje sposobnosti svojemu učitelju na oblasti! Morda pa se še vsi učite in je morda to razlog, da se ne ukrepa na zmeren in ne usiljen način, menim pa, da vse to vodi k nasilju, učenje in čakanje boljših časov.


Slovenci smo resnično en čuden narod, pustimo, da nas vsaka vlada, kolikor jih je bilo do sedaj nategujejo, lažejo in na zadnje izigrajo. Tudi razne odgovorne službe, od uradov, tožilstev in sodišč, pa se obnašajo po zakonih, ki jim dovoljujejo z manipulacijo poštenih državljanov. "Do kod bo to vodilo, da se prebudimo iz zimskega spanja kot medvedje, smo res narod, vreden pomilovanja in neodločnosti, res skrbi že vsak samo še za svojo rit!!!"

Spreglejte že končno izobraženi, mladi, polni zagona, priključite se delovanju raznim skupinam, ki že delujejo na spremembah, so pa nemočne, da se uprejo sedanjemu uničevalskemu sistemu in vsem elitam mafije, ki nas bodo vsak čas pokopali. Če se ne bomo združevali, delali v močnem povezovanju, ne more priti do nikakršnih sprememb.

Včeraj so potekale preiskave težkih kriminalnih dejanj v perutnini Ptuj, kaj menite, kaj se bo izcimilo iz vsega tega, ko službe proti kriminalu dobro delajo, tožilstva in sodišča pa vse zamočijo in gospoda pokvarjencev, se bo svobodno sprehajala med nami in kradla še naprej. To je že utečena praksa pri nas in v tem pokvarjenem sistemu, ki v družbi pušča sledi umazanije, nezaupanja do organov pregona, tožilstev in sodišč.

Koliko preiskav je že bilo iz raznih področij gospodarskega kriminala in kako so zaključili na sodiščih, če sploh kriminalno dejanje dobilo svoj epilog. Mislim, da mi ni potrebno pojasnjevati, vsi nič krivi, vsi pošteni in vsi dokazi ne utemeljeni. Sistem nam že dolgo kaže roge, bruha samo svinjarijo v naša lica, žalosti pa me, da že končno ne spregledate tudi vsi tisti, ki imate življenje še pred sabo, jaz sem v zrelih letih, pa mi ni vseeno, kako bodo živeli moji otroci, vnuki, generacije za nami, pa vi?

Pomislite tudi vi sami, vsi bomo kmalu zapustili ta svet, ker je življenje kratko in kaj zanamcem zapustili, vas to nič ne vznemirja in prepriča, da je potrebno v akcijo???