Članek
Ni nas bilo težko zavesti, le prepričati vas je sedaj veliko težje, kajne?
Objavljeno Mar 24, 2016
-zapis: Lili Vidrih
Ne bom nakladala dogajanja v letih 2004 do 2008, zelo pomembno se mi zdi pa dogajanje , ko je premierski stolček zasedel Janša od Pahorja. Začela se je recesija, lahko bi takrat ob pravih, hitrih ukrepanjih, odreagiral za mnogo manj posledic za državljane in državo, kot pa je, ampak ne, on je bluzil o knjižici Rupla, pa z mularijo iz Celja, pa glede potrditve plana preteklega leta (ali nekaj takega) , čas je pa tekel in tekel, a nič se ni zgodilo.
Potem je na volitvah zmagal g. Jankovič, kar je bilo pokvarjencem, hohštaplerjem katastrofalno in so vse sile združili, pomagal jim je celo Musolinomeli, pokvarjeni jenki, v gosteh v naši državi, skratka vse so storili, da so Jankoviču onemogoči prevzem vladanja. Še danes sem prepričana, da bi lahko bilo mnogo boljše, a to vseh teh hohštaplerskih politikantov ni bil namen in ne želja za slovenski živelj. Potem, ko je šlo že vse navzdol, le še beda poglabljala, vse do danes, ko smo kao od nekoga ogroženi.
Dejansko smo res ogroženi, a od lastnih hohštaplerjev na oblasti, jenkijev in skupnih izdajalcev EU politikantov, in narod večinsko naseda tem pohlepnim kriminalcem, ki jim ni mar, za vsako preminulo življenje včeraj v Bruslju, v Afriki , v Parizu, v Ameriki, Južni Ameriki, Ukrajini, toliko jim je mar, kot za lanski sneg. Že idiot od Busha je začel s tem sranjem ogroženosti in vsi sedaj presrečni , da se je ta virus, ki prehaja v pandemijo razširil še na EU. Enostavno ne razumem ali pa, težko razumem ljudstvo, da tega ne sprevidi...

- komentar: Saj ljudstvo vse to sprevidi, le nikomur se ne da nič narediti, kako besedo na internetu še kdo napiše, da bi pa pristopil in se resno angažiral, pristopil v neodvisno-združeno civilno iniciativo, ni pa nobenega glasu od nobenega. Ne mislim vas prositi, iz tega se ne izcimi nič dobrega, sami se boste morali ponuditi, ne glede ste levi, desni, rdeči, beli, verni ali ateisti, vsi državljani dobre volje, ki niste preobremenjeni z zgodovino in da znate z duhom prisluhniti sočloveku.

No ne smem reči, nekaj jih že kaže interes, samo kaj drugi razmišljate, da se ne podate v organizirano združenje in da nam masovno le nekaj uspe na tem področju. Moramo se rešili iz ameriškega in evropskega primeža, ki nas dobesedo že davi . Tudi sam imam rad šport, ne morem pa si zamisliti, da se ljudje tako masovno odzovejo raznim takmam, ko pa je potrebno narediti kaj za boljši jutri, pa še mar ni nikomur. To naše ponašanje, politične stranke, zelo rade izkoriščajo v prid sebi.

Pa kaj mislite, da nas bo politika popeljala v lepši jutri in spremenila to situacijo v državi kaj na bolje, vam slika ni dovolj jasna, kaj so sposobni narediti, sleči nas do zadnjih spodnjic, med sabo še bolj skregati, ker jim vsa ta ne zadovoljstva in kreg med državljani, prinaša točke, še posebno posamičnim strankam.

Pozabite, da bodo oni kaj spremenili, le še okradli nas bodo! Mi ljudstvo smo tista sila in moč, prav mi bomo morali prevzeti vajeti tega konja in vsem strankarskim politikom dati na znanje, da jih imamo dovolj in da se naj pospravijo, ker so znali, v vseh teh dolgih letih, državo in državljane samo uničiti, psihično in fizično.

Ne bom se ponavljal in pisaril, kaj vse bo potrebno postoriti, kako naj bi vse potekalo, veliko sem pisal o tem, še sedaj pišem razne prispevke, kot pa vidim, jih nekateri sploh ne berete, kaj da bi še kdo kaj napisal ali podal kak pameten predlog, tudi to vam je težko. Le kaj se potem lahko pričakuje od vseh, ki znajo samo kukati po spletu, le kaj? Na drugih skupinah moje zapise veliko več berejo in komentirajo, le toliko!

Ustanavljajo se nove stranke, katere nam ne bodo v prid in bodo samo dodaten podaljšek obstoječim. Nove elite ljudi, ki si želijo dokopati do korit in da nadaljujejo delo že sedanjim strankam. Ne nasedajte ponovno, le če si želite pridružiti, potem vas nima smisla prepričevati.

Ne pričakujem nič dobrega, če si pred volitvami ne bomo v neodvisni-družbeni in civilni iniciativi priborili spremembo sistemskega zakona, o volitvah in strankah. Vsaj to bi morali doseči, ne bo lahko, a morali bi biti vztrajni in ne omajni.

V tem trenutku, je več kot očitno, da še vsi dobro živite in da še ni dovolj hudo. Ko vam bo v rokah žvenletal samo še drobiš, bo že prepozno, zapomnite si, ker že sedaj veliko zamujamo. Čas neusmiljeno beži, dnevi minevajo, v javnost pa vsaki dan prihaja na kupe raznih obvestil, o gospodarskem kriminalu in zelo slabem poslovanju v državi, pa da ne omenjam politikov in poslancev.

Tako je to, vse zamanj se jezite, to nas ne bo rešilo, da se bomo prebujali v lepša jutra, potrebno se je pogledati v ogledalo in sebe prvo vprašati, kaj pa jaz storim, da bo kaj bolje, to že končno enkrat naredite in odidite izpred ogledala z odgovorom, ne samo z umitim obrazom in našminkanimi ustnicami...