Članek
Dovolj je laži, provokacij in neprestanih žaljivk, čas je, da krenete na odgovornost!
Objavljeno Mar 25, 2016

Še marsikaj bi bilo potrebno obsoditi pri nas, sedaj vsi vidijo samo Janšo, umazan jezik politika, kot, da so sami brez napak. Vsa ta politična drhal, kar jo je pri nas od strank pa naprej, bi se rabila opravičiti za storjene napake, v vseh teh letih, jih ne videti in iskati le pri drugih. Vsak naj prvo počisti tudi svoj prag.
Svoj ponos iščete v dobrih športnikih, ki v svet ponesejo svoje dobro ime in ime naše Slovenije, borijo se za dosežke svojega trdega dela. In kaj imate za ponesti in pokazati Vi politiki???...NIČ OD NIČ že vsa leta!!!

V vseh strankah bi se morali zavedati, da že dolga leta ne delajo v dobrobit državljanov, to velja še posebno za tiste tolpe strank, ki se že dolga leta vlačijo po parlamentu, vse od samostojnosti Slovenije. Kdaj se bodo opravičili državljanom, ker so nas potopili v mlako in marsikatero družinico v brezizhoden položaj.

Koliko samomorov je bilo že v državi, koliko ločitev in to vse, zaradi naših, nesposobnih politikov, kateri samo sebi polnijo žepe. Ne zagovarjam sedaj Janše, zasluži si kritike, pa še kaj hujšega od samih kritik, tudi on je eden izmed tistih, ki je s svojo samovoljo uničeval in še uničuje to državo, le das mu to ne kapne.

Zakaj vsa ta politična drhal, že končno sama ne uvidi, da niso sposobni peljati te male države v pravo smer in da za sabo puščajo iz leta v leto samo še večja pogorišča. Zakaj sami ne pridejo do zaključka, da tako ne more iti več naprej in ljudstvu prepustijo, da si na novo izoblikuje družbeni red, v kakršnem želi živeti večina nas. Zakaj rinejo z glavo skozi zid in želijo biti na teh položajih, izrecno zaradi dobrega plačila in da še kaj postrani kapne, zakaj se ne ozrejo na svoje sosede, sovaščane, someščane in sodržavljane, ki so v nemilosti. Kaj to  teh zabluzenih politikov nič ne skrbi, nimajo ni toliko srca, da bi najbližjemu privoščili lepše življenje?

Pa dajte, skulirajte se že enkrat in si priznajte, da ni drugega od vas, kot mešanje zraka po vladnih prostorih in po parlamentu. Kaj mislite, da vas ne opazujemo, sledimo vašim govorancam, spotikanjem, očitanjem, spletkarjenjem, ni pa od vas konkretnih rezultatov in da bi v vseh teh letih, vsaj enkrat nasmejali državljane.

Nič ni z vami, v parlamentu si ves čas mečete pod noge samo polena in ne morete brez očitkov, kaj je kdo naredil in kaj bi moral. Veliko bi morali narediti v vseh teh letih, veliko, pa niste bili tega sposobni napraviti. Vsi ste imeli vajeti države že v rokah, eni dalj časa, drugi malo manj, od vas pa ni bilo nobenih koristi, le izgube na vsej črti, državljani pričakujemo rezultate, ki bi tej državici in državljanom dali socialno varno življenje.

Iz leta v leto nas potapljate samo še v večje kalne vode. Pa kdaj vam bo tega že enkrat dovolj, kdaj vas vprašam, jaz osebno si ne bi upal pogledati v oči nikomur, če bi že toliko let gladil klopi v parlamentu, še posebno v vseh teh letih, pa kaj od vas nima nihče več nobenega ponosa? Ja, saj verjamem, v dušah ste že zdavnaj okameneli in že pred leti ostali brez srca, brez vsakega sočutja do najbližnjega, kaj šele do soseda, prijatelja.

Res me zanima in sprašujem vse vas lenobe, kaj bomo morali res sami državljani napraviti red v tej družbi, Vi vsi bi kot izgleda, samo dobre plače, za drugo tako niste sposobni. Nekaj vas pajacev si domišlja spet nove stranke, da bi še naprej imeli moč drsati te poslanske klopi, kajne?...,pa kje vam je pamet, kaj ne opazite, da vas je že sedaj več, kot preveč in da se prerivate med sabo. Vsi bi le do korita, do kdaj tako???

Bolani ste že vsi, na levici in desnici, pokvarjeni pa tudi vsi. Pa saj tako ne moremo naprej, ne Vi gospoda, pa ne mi reveži, zavedajte se, da nam gre na povračanje, ko vas poslušamo, beremo, bolijo pa nas še oči, kadar vas moramo pod prisilo tudi gledati.

Odvratni ste nam in končno že sprevidite in se po mirni poti umaknite iz položajev politike, to delo pa prepustite ljudstvu, da si bo državo in družbo skrojilo in izoblikovalo po svoji zdravi in človeku dostojni zamisli in kjer bo vrednost imel človek, ne kapital. Pojdite nekam čimprej, dovolj ste pokasirali, nam lagali in iz nas brili norca, končajte to umazano igro, ker bo tudi za vas ta poteza najbolj zdrava in razumna...

V novem družbenem sistemu Bio-humanizmu
se nagrajujejo vrednote!

Katere so tiste pozitivne vrednote življenja človeka na katerih je utemeljen Bio-humanizem in jih obstoječi družben sistem zanemarja ali celo zlorablja in ponižuje, se lahko sami prepričate na primeru Petra Prevca!

Da bi se slovenska družba kot celota dvignila na višjo raven, smo Mateja Tuška prosili, naj izpostavi pet lastnosti, ki jih ima šampion Peter Prevc in bi še kako prav prišle slehernemu Slovencu.

1. POGUM
To ni le lastnost Petra Prevca, ampak, v tem kontekstu, vse slovenske skakalne reprezentance. Posebej v poletih se vidi, da ne zmagujejo le tisti, ki so najbolj natrenirani, ampak tudi najpogumnejši, ki si upajo agresivno leteti do dna, čeprav je tveganje tudi za padec ali poškodbo. Tega nam manjka.

2. ISKANJE VZROKOV V SEBI, NE ZUNAJ SEBE
Prevc vedno, kadar slabo skoči in mu novinarji rečejo, da je imel smolo z vetrom, odvrne, da je sam naredil napako. Skratka, priznavanje napak, iskanje vzrokov pri sebi, ne pa kritiziranje drugih in iskanje alibijev za lastno pasivnost in slabšo kakovost pri drugih, v sistemu, politiki ... Preprosto je treba pogledati, kaj lahko jaz naredim in spremenim na bolje. Niso vedno krivi drugi, včasih si kriv tudi sam.

3. UČIMO SE NA NAPAKAH
Prevc je bil lani v svetovnem pokalu drugi, na zadnji tekmi je nesrečno ostal brez globusa. Namesto, da se tako kot navijači prepiramo in iščemo vzroke tam, kjer jih ni (Jurij Tepeš), se je treba učiti na napakah in neuspehu. Prevc je iz izkušnje naredil dodatno motivacijo in vso jesen razmišljal, kaj narediti, da se ne bo zgodilo isto. Torej: neuspehi niso katastrofa ampak jih lahko izkoristimo za to, da smo še boljši.

4. KLJUČNO JE TIMSKO DELO
Skoki so sicer individualni šport, a slovenska reprezentanca vedno odlično deluje tudi kot moštvo. V Sloveniji je to največja težava. Da nam primanjkuje poguma, je dejstvo, a ni tako hudo kot to, da bi vse radi delali sami. Bolj kot delamo sami, bolj nas nihče ne more nadzirati, bolj si lahko izmišljujemo, kako garamo, v resnici pa je realnost lahko povsem drugačna. Na drugi strani, ko delamo timsko, je užitek, ko nekaj dosežeš, večji. Bistveno lažje je tudi dobro delati, saj je vedno nekaj ljudi, ki te popravljajo, ki iščejo izboljšave in znajo videti, ali smo na pravi poti. Timsko delo je torej ključna stvar, ki je Slovenci ne obvladamo in bi se jo morali naučiti.

5. VREDNOTE, KI JIH JE SLOVENIJA ZANEMARILA
Prevc ima pozitivne vrednote, ki jih slovenska država v zadnjih dvajsetih letih ni prav preferirala, zato verjamem, da se bo lahko dolgo obdržal na vrhu. Predvsem ima poštenost in neko skromnost. Da ne zletiš takoj v nebo in ti sonce stopi kril, ki so kot pri grških letalcih zlepljena z voskom. Skratka, zelo pomembno je, da znamo z osebnim prizadevanjem in delovnimi vrednotami spoštovati tisto, kar smo dosegli. Pri Petru je bila družinska vzgoja ustrezno uveljavljena, saj naš sedanji formalno vzgojno-izobraževalni sistem takšnih vrednot ne nagrajuje in jim daje potreben vrednostni pomen. Vir (tukaj)

Vse navedene človekove pozitivne vrednote življenja, kot so: "pogum, priznanje in odprava lastnih napak, timsko sodelovanje, poštenost, delavnost in ljubezen do tistega kar delaš" - ne napuh ali pohlep, ...itd, ki jih navajamo za primer pri Petru Premcu (zgoraj), se ustrezno nagrajujejo tudi v novem družbenm sistemu Bio-humanizmu!