Članek
Čas neoliberalizma, ko se državljane slepi, krade in se jim meče pesek v oči!
Objavljeno Mar 31, 2016

Objasnil vam bom nekaj malega, kako poteka sistemska politična volja vseh politikov in uradnih oseb, kot so razni funkcionarji na občinski in državni ravni, izterjevalne agencije, tožilstva in sodišča, vse do ustavcev in vsi, ki naj bi bili povezani z nekimi zadolžitvami, v vseh državnih upravah in sektorjih.

Tu spadajo še vsi odgovorni po vseh bankah in prav vsi z politiki, poslanci, delujejo timsko po oderuškemu sistemu, ki jim nalaga, da se osiromaši ljudi srednjega in nižjega sloja. Tako jih je zdresirala zapadna gamad in v prepričanju, da je to njihova naloga, če želijo timsko sodelovati z evropskimi oderuhi.

Vsi delajo v prepričanju, da je ta politika prava, omogočeno pa je tudi vsem, ki se znajdejo in so na raznih vplivnih položajih, kjer koli na svojem področju, da nastopajo koruptivno, iskupiček pa se deli med vse, ki so v povezavi.

Sem ter tja prihaja, da novinarji le izsledijo posameznike, pri kriminalnem dejanju, o tem jim ne more nihče zabraniti, da se na veliko razpišejo, ni pa kasneje nobene bojazni, da bi dotična oseba na sodišču odgovarjala za svoja kriminalna dejanja.

To lahko sami opazite, koliko so jih razkrinkali, nihče od vseh teh, pa še ni bil obsojen za goljufijo, ki se po zakonu kaznuje od treh do osmih let z zaporom. Drugače pa je za navadne državljane, kateri ne zasedajo nekih položajev, nimajo vpliva in niso podvrženi goljufijam ali kraji, vse take se obsodi in so vsi zakoni ustavno ispravni-neoporečni.

To pa se bo dogajalo tudi v bodoče, nič ne bo bolje, pa da se v vladah in parlamentu zamenja še toliko ljudi, vsem se v tem sistemu neoliberalizma-kapitalizma opere možgane, potem pa delaj,  kot ti je naročeno ali te zjebejo, po domače povedano!

Še to bi omenil, tudi med političnimi strankami je dogovor in ne mislite, da so si res toliko v laseh, kot nam prikazujejo, NE!..., niso si v laseh, to je maska za ljudi, vsi pa delajo timsko,  po enakem principu, le v očeh javnosti se prikazuje drugače.

Preproste državljane se tretira vse na enak način, pa bodite kogaršen koli simpatizer levi ali desni, zapomnite si to, da smo za vso to mafijsko in politično rajo prav vsi, le navadne odvečne smeti, nas potrebujejo le ob volitvah, drugače pa smo jim v napoto in v breme. 

Zakaj mislite pa se prav vsi, povsem spremenijo, ko stopijo čez prag parlamenta, vsi pozabijo na obljube, ki so jih trosili pred volitvami in se dobrikali. Oprejo jim mozak, prav vsem, tudi novim, ki zasedejo prvič stolček parlamenta.

Tudi tam v samem parlamentu imajo zapisan svoj pravilnik in kdor koli od poslancev krši kodeks, zanj potem tudi odgovarja. Sankcije pa so v državnem zboru tajne in se jih ne razglaša, tako so ta njihov pravilnik in sankcije javnosti prikrite.

Vse dokler se ne bo ljudstvo prebudilo, uprlo tem izkoriščevalskemu sistemu, ustavi in da se rešimo evropskih in amero-oderuhov + NATA, bomo najebali, reši nas lahko samo sprememba sistema in ustave! Toliko o tem, to je moje razmišljanje in mnenje, vi pa si ustvarite lahko tudi svojega...

Mramor in Križanič prihranke vložila v davčno oazo | Dnevnik

Med vlagatelji v luksemburški sklad tveganega kapitala P & S East Growth sta tudi finančni minister Dušan Mramor in poslanec SD Franc Križanič. Prvi je član vlade, ki je napovedala boj proti davčnim oazam, drugi pa je leta 2012 svaril, da tja odteka denar iz Slovenije.

ma kake prihranke, izropan denar...

Prijatelji me sprašujejo, zakaj se nov družben sistem ne imenujemo kar »socializem«!

Nov družben sistem Bio-humanizem se ne more imenovati »socializem ali kapitalizem«, zato, ker potem ni nov družben sistem, ampak je lahko le modificiran star družben sistem, ki se lahko izrodi celo še za slabšega od obstoječega ali tistega, ki smo ga že imeli!

Bio-humanizem je nov družben sistem, ki je boljši od socializma in kapitalizma, saj odpravlja tudi vse njihove slabosti!

Razlog za nov družben sistem je znan, zato ni sprejemljivo, da poizkušamo restavrirati star družben sistem, ki ima polno slabosti in pomanjkljivosti in prav te so omogočile določeni politični strukturi zlorabo svoje politično oblastne vloge v škodo večine in njegovo likvidacijo s kontrarevolucijo!

Drugi razlog je zasnova novega družbenega sistema, ki ne temelji na ideoloških osnovah, kot socializem, oz kapitalizem, ampak na naravnem univerzalne dinamičnem ravnovesju in drugimi zakoni življenja, ki jih bivši socializem ali kapitalizem ne upoštevata.

Novo ime Bio-humanizem za nov družben sistem ni obremenjeno s slabostmi katerega-koli družbenega sistema (kapitalizma ali socializma) iz preteklosti, zato nima do nikogar negativni predznak ali avtomatsko nasprotovanje določenega dela prebivalstva proti spremembi obstoječega družbenega sistema in uveljavljanju novega!

Nov družben sistem Bio-humanizem je prav zato v korist vseh, saj nikogar ne izloča, kar pomeni, da vsakemu posamezniku, kot celotni skupnosti, daje neposredne koristi (univerzalne rešitve) in zagotavlja enakopravne pogoje skupnega razvoja na pozitivnih vrednotah življenja!

Nov družben sistem Bio-humanizem ima jasno vizijo družbeno-ekonomskega razvoja za vsakega posameznika v okviru nove skupnosti (s pozitivnimi vrednotami življenja) v lokalni skupnosti, na nacionalnem nivoju in nivoju mednarodne skupnosti.

Bio-humanizem se lahko aktivira na obstoječem stanju in zagotavlja prosperiteto razvojnega procesa v vsaki družbeni skupnosti, ne glede na raznolikost kulture in obstoječi veljavni družbeno-ekonomski sistem, v nov družbeno-ekonomskega razvoj, kar pomeni da ima trajnostni pomen za pozitivni razvoj vsake družben skupnosti kjer-koli v svetu!

- na kraju pa še te misli!

Sledite tem zapisom,
sledite sebi, le
tako boste najbolj v
pomoč sebi in družbi,
ki boluje, ta pa je potrebna
ljubezni in ne dvoličnosti!

ČE ŽELIŠ PREBUDITI ČLOVEŠTVO, PREBUDI SEBE
»Čaka nas čudovita prihodnost, toda le, če si prizadevamo za notranjo preobrazbo. Šele ko se sam spremenim in izžarevam notranjo radost, bom druge spodbudil k preobrazbi. Ne morem spremeniti drugih, toda spremenim lahko sebe. Neki modrec je dejal:

Če želiš prebuditi človeštvo, prebudi sebe.
Če želiš odstraniti trpljenje s tega sveta,
odstrani vso temo, vse slabo v sebi.
Največji dar, ki ga lahko podariš,
je preobrazba samega sebe.«
/Razcvet zavesti/

VSI GLUHI SLEPI

-sonet

Vse manj ljubezni,
vse manj dobrote,
humanosti je
v ljudeh, saj radi
imajo samo sebe,
to briga morala,
bi biti vseh.

Da tujci, ne bili bi vsi,
le stena mala nas deli,
ko zrli bomo si v oči
in vedeli ne bomo
kmalu, da sosed mi
najbližji si, prav ti!

Na ulicah po belem
dnevu, v mestih,
kmalu še v vaseh, se
srečevali bomo,
molče naprej hodili,
kod da nobenega
zgrešili in vedno,
kot, hodili v temnih
bi nočeh, kot slepci,
gluhih bi ušes,
postali bomo.

Naj skrb nas bo
prav vseh, ko te
vrstice bomo brali,
morda se za
trenutek nasmejali.

A v nas, naj bi
ostala večna skrb,
za nas, da v mislih
vedno bomo zbrani,
imeli skrb za vse
bi nas, po ulicah,
ne bli bi gluhi, slepi,
sosedu bi bili,
prijatelj zvesti.............avtor: romano r.