Članek
Današnja mladina in njih zanimanje k novi družbeni ureditvi!
Objavljeno Jun 14, 2017

Verjetno ni potrebno navajati že utečene moje besede, ki se občasno ponavljajo na tem spletu. Vseeno pa bom napisal nekaj o tem, morda v manj gorki obliki, kot to počnem po navadi. Nekaj o mladih: »Škoda se je obremenjevati, da niso imeli naši otroci dobre vzgoje le, da politike ta čas nismo vnašali v svoje domove, ker jo dejansko tudi ni bilo potrebe, mi pa smo je bili deležni še celo v šolah in to je tisti razlog, da današnja mladina, drugače dojemajo politiko!«…


Mladi in naši otroci ne poznajo ne socializma, ker so ga živeli, kot otroci, osnovnošolci, le srednješolci, nekaj njih tudi kot študentje in se ga le delno spomnijo. Odraščali pa so že v uničeni in propadli demokraciji, ko še ni bilo čutiti nekih večjih težav v družbi in je tudi danes vsa ta zbrka za njih nova, nezanimiva in ne mislite, da ne opazijo kaj se dogaja okoli njih le, da se ne obremenjujejo s tem, pa čeprav to veliko njih občuti celo na svoji koži. Če bi pa ta naša mladina, danes lahko rečemo že odrasle ženske in možje živeli naše življenje, se učili samoupravljanje in še marsikaj drugega, kar smo mi dobili od staršev in v šolah, potem pa bi tudi oni nastopili v javnosti bolj odločno in z veliko večjim zanimanjem. Tako jaz vidim naše mlade, tiste, ki pa so se rodili že v novi državi, od njih pa je še toliko manj za pričakovati, da bi se udejstvovali v nekih družbeno usmerjenih prenovah.

Veliko nas je pričelo trezno razmišljati o situaciji v tej družbeni in do skrajnosti usrani demokraciji, po kateri ni vonja ni več od tiste prave, ki so jo v evropskih državah znali živeti pred mnogimi leti. Mi smo uvozili že izmaličeno, uničeno, že tisočkrat preoblikovano, skorumpirano in ta se v zadnjih letih sestoji in valja samo še iz pokvarjenih stereotipov, tiste prave demokracije, vse dobro pa je že zdavnaj pogorelo-izgorelo. Tista prava, zdrava demokracija, ki je imela tisti pravi značaj za varnost, sigurnost, poštenost v družbi, pa že davno, davno ni več, zakaj?..., ker je postalo z leti vse skorumpirano in uničeno. Še bolj pa zagovarjam dejstvo, da ima d
emokracija težave z dejanskim uveljavljanjem vladavine ljudstva od stare Grčije naprej in vedno prevlada partitokracija. Prej pa bo verjetno, da smo Slovenci kopirali in uvezli demokracijo ne od razvitih demokratičnih družb severa!...,kopirali smo Anglo-ameriški tip demokracije, tukaj bi lahko rekli vladavino kapitala in Bog nam pomagaj, še naprej rinemo po tej poti. Le Slovenci in te države, ki so se priključile kasneje EU, so se nasankale in vsi skupaj smo padli v pogorišče umazanih iger svetovne mafije raznih dobičkarjev, preprodajalcev orožja in močnih goljufivih korporacij.


Danes namesto vsega tega zdravega, katerega ni ostalo kaj dosti, je demokracija le še ime, ki je bilo pred petdestimi leti še cenjeno, v zadnjih letih pa je zakorakalo v neoliberalno- pokvarjeno družbo raznih goljufov, močnih svetovnih korporacij mafije in lobijev, vsi pa so si priborili, da zakonsko temeljijo na izčrpavanju malega človeka in družbe kot celote. Vem, na splošno bo težko ljudi pripraviti k sodelovanju, da bodo pričeli trezno razmišljati o povezovanju in delovanju na področju razvojnih sprememb, ki jih ta družba nujno potrebuje in so edina rešitev za izboljšanje stanje duha v družbi. Če se bomo znali povezati v močno ljudsko iniciativo, lahko uresničimo spremembe novodobnega družbenega sistema, po zakoniti poti in brez ulic. Tega vam ne bom razlagal kako, je za enkrat javnosti še prezgodaj razgrniti plan!..., zaupajte nam, sodelujte, če ne želite na oblasti ponovno to strankarsko drhal, ki nam je uničila našo deželo in večino državljanov.

Na vas je spoštovani sodržavljani, da se nam pridružite, pričnite imeti vsaj delno toliko interesa za priključitev, kot ga zberete pri pisanju, ko opravljamo-razpravljamo, se kregamo na razna grozodejstva, ki jih počnejo eni ali drugi od teh pokvarjenih politikov bančnikov, oblastnikov ipd. Pokažite vsaj malo interesa in ne, da se boste tolkli po glavi takrat, ko bo za vse že prepozno. Delujemo nestrankarsko in nič vas ne zavezuje, le doprinesete pa lahko zelo veliko, če bomo delovali povezovalno in z pametjo. To je tista prava pot do celotne nove prenove oblasti, kjer bo imelo glavno besedo ljudstvo in to smo mi in vsak posameznik te družbe. Ne dovolimo, da nam bo krojila življenje ta strankarsko skorumpirana elita pokvarjencev. Dokazali so v vseh teh letih kaj znajo, da jim ni več moč zaupati, ker se borijo le za svoj obstoj in da niso sposobni v državi speljati enega samega projekta, kjer se ne bi polnili tudi svojih žepov...

Lepo zahvaljujem Rak stari! Tako pač je in čeprav se je s tem včasih težko sprijazniti. Če ti ne bo odveč, preberi še ta prispevek: Za novo pot v pravično, socialno-zdravo in varno družbeno ureditev!

Romano ....! Sem še iz časov pred začetkom SWW. Ampak človek običajno obžaluje nekaj šele takrat, ko to, kar ni znal ceniti in spoštovati, izgubi.

Hvala Abram...

Resnica- Romano.:)***