Članek
Merkur v Dvojčkih od 1.5.2015
Objavljeno May 02, 2015

Bodite pozorni, da ne bo težav, kajti od 4.5.2015 naprej bo že čutiti njegov retrogradni vpliv

V mesecu maju se bo energija iz stabilnega zemeljskega znamenja Bika premaknila v bolj lahkotno znamenje Dvojčka.  Veneri, ki že prehaja znamenje, se bo 1.5.2015 pridružil še vladar Dvojčkov, Merkur. Vzdušje bo postalo bolj igrivo in radoživo.

Energija Dvojčkov je nemirna, vendar stvarna, praktična, intelektualna in neosebna. V obdobju Dvojčkov je poudarjena  komunikacija, pisanje, kratka potovanja, druženje in učenje novih stvari. Smo radovedni, zanimajo nas nove stvari, smo bolj odprti za navezovanje novih stikov in za nove domislice in ideje. Ker nemirni Merkur prinaša hitre spremembe mišljenja, veliko začetih stvari in projektov v tem času ne bo dokončanih.

Od 4. 5. 2015 dalje bo Merkur v tako imenovani senci. Bodite pozorni in previdni, da ne boste zapadli v težave in preglavice, ki jih prinaša vpliv njegove retrogradnosti. 19.5 2015 se bo obrnil v retrogradno gibanje, v katerem bo do 12.6.2015, ko bo postal zopet direkten. Posledice njegove retrogradnosti pa bomo čutili še vse do konca junija.

To bo nervozno obdobje, polno zamud, zastojev in napačnih informacij. Pod vplivom retrogradnega Merkurja se radi kvarijo telefoni, računalniki in vozila. Izgubljajo se listine in dokumenti, če nismo pozorni lahko postanemo žrtev prevarantov.

V času retrogradnosti se moramo izogibati površnosti ter nejasni komunikaciji. Izredno previdni moramo biti pri podpisovanju in sklepanju pogodb. Na cesti moramo biti zbrani in pozorni. Prav tako ni čas retrogradnosti dober za nove začetke in nakup nove opreme, še posebej telekomunikacijske, računalniške. Odsvetujem tudi nakup novega avtomobila.