Članek
KONCERTI 333

Gornja Radgona

Objavljeno Oct 04, 2022

Iz ene občine Gornja Radgona so zrastle nove občine in sicer Apače, Radenci in Sv. Jurij. Vse občine so imele skupno glasbeno šolo Gornja Radgona. Tako so se iz te glasbene šole razvili tudi pihalni orkestri. Pihalni orkester Apače, kateremu predseduje g. Davorin Žižek ima prve zapise v letu 1885. Pihalni orkester Gornja Radgona, kateremu predseduje g. Bogdan Hafner pa ima prvi zapis v letu 1923 in bo v naslednjem letu  2023 praznoval 100 let obstoja. Pihalni orkester iz Sv. Jurija, ki mu predseduje  g. Matjaž Rožman je nastal iz Jurovskih godbenikov Pihalnega orkestra Gornja Radgona leta 1997.

Pihalni orkester Apače

Predsedniki vseh treh godb smo se odločili o skupnem sodelovanju in povezovanju vseh orkestrov. Tako smo se že pred 4. leti dogovorili, da bomo imeli vsako leto po eno druženje z igranjem in igrami.

Prvo leto po dogovoru nismo uspeli najti skupnega termina pozneje pa nam je  2 leti zagodel korona virus.

Za pripravo prvega  druženja je bil zadolžen predsednik iz godbe Sv. Jurij  g. Matjaž Rožman. Ta je predlagal, da bi imeli vsi 3 orkestri v vsaki občini po en nastop, skupno bi tako imeli tri nastope. Tako je iz tega dogovora nastal projekt 333 - 3 orkestri, 3 občine in skupno 3 nastopi. Projekt 333 je kmalu dobil tudi nekaj sponzorjev in podpore med drugimi tudi JSKD G. Radgona.

Prvi koncert je bil v Svetem Juriju, 8.5.2022, drugi koncert v Apačah, 15.5.2022, in zadnji koncert, 20.5.2022, v Gornji Radgoni. Na vsakem koncertu je imel vsak orkester po 15 minut svojih skladb na koncu pa smo še zaigrali 3 skladbe skupaj. Na koncu smo imeli tudi prijetno druženje z godbeniki. Tako smo se tudi kar 3x družili.

Vsi koncerti  so bili med občinstvom lepo sprejeti in vse kaže, da bomo s takimi koncerti in igranjem tudi v prihodnje nadaljevali.

tekst in fotografije Bogdan Hafner, predsednik KD Pihalni orkester Gornja Radgona

#kultura #Zabava #zsg #zvezaslovenskihgodb #ljubljana #Ajdovščina #ankaran #apače #beltinci #Benedikt #BistricaObSotli #Bled #Bloke #Bohinj #Borovnica #Bovec #Braslovče #Brda #Brezovica #Brežice #Cankova #Celje #CerkljeNaGorenjskem #cerknica #Cerkno #Cerkvenjak #Cirkulane #Črenšovci #ČrnaNaKoroškem #Črnomelj #Destrnik #divača #Dobje #Dobrepolje #Dobrna #DobrovaPolhovGradec #Dobrovnik #DolpriLjubljani #DolenjskeToplice #Domžale #Dornava #Dravograd #Duplek #GorenjaVasPoljane #Gorišnica #Gorje #GornjaRadgona #GornjiGrad #GornjiPetrovci #Grosuplje #Grad #Hajdina #Hodoš #Horjul #HočeSlivnica #Hrastnik #HrpeljeKozina #Idrija #Ig #IlirskaBistrica #IvančnaGorica #izola #jesenice #Jezersko #Juršinci #Kamnik #KanalObSoči #Kidričevo #Kobarid #Kobilje #Komen #komenda #Koper #KostanjevicaNaKrki #Kostel #Kozje #Kočevje #Kranj #KranjskaGora #Križevci #Krško #Kungota #Kuzma #Laško #lenart #lendava #Litija #Ljubno #Ljutomer #LogDragomer #Logatec #LovrencNaPohorju #LoškaDolina #LoškiPotok #Lukovica #Luče #Majšperk #Makole #Maribor #Markovci #Medvode #mengeš #Metlika #Mežica #MiklavžNaDravskemPolju