Članek
Koliko stane čudež?
Objavljeno Mar 03, 2016

Zgodbica, ki sem jo slišala; pravzaprav ni "kr ena", pač pa je anekdota:

Majhna deklica je šla v svojo sobico in iz skrivališča potegnila steklen kozarec, v katerem je imela shranjene svoje pripranke. Kovance je stresla na tla in jih zbrano preštela. Večkrat. Morala je vedeti, koliko dragocenih kovancev ima.

S svojim zakladom se je skrivaj izmuznila skozi zadnja vrata ter odšla nekaj ulic daleč do lekarne, vstopila je in potrpežljivo čakala, da jo farmacevt opazi, vendar je bil zelo zaposlen.
Tess je podrsala z nogami, da bi vzbudila pozornost. Nič. Odkašljala se je, najbolj glasno, kar je zmogla. Ni pomagalo.  Končno je vzela en svoj kovanec iz kozarca in ga vrgla na stekleno polico. Zdaj jo je lekarnar vendar opazil!
"Kaj hočeš?" jo je farmacevt nestrpno vprašal in ne da bi počakal na njen odgovor, dodal: "Govorim s svojim bratom iz Chicaga, že celo večnost ga nisem videl."
"Rada bi govorila z vami o mojem bratu," je Tess odgovorila. "Res je zelo zelo bolan .... Želim kupiti čudež."
"Kaj?" je debelo pogledal lekarnar.
"Njegovo ime je Andrew in nekaj raste v njegovi glavi, nekaj slabega, očka pravi, da ga samo čudež lahko reši. Torej, koliko stane čudež?"
"Mi tukaj ne prodajamo čudežev, mala deklica. Žal mi je, ampak jaz ti ne morem pomagati, " je rekel farmacevt z mehkim glasom.
"Poslušajte, imam denar za to plačilo. Če to ni dovolj, bom prinesla še vse, kar imam. Samo povejte mi, koliko stane čudež."
Farmacevtov brat je doslej stal tiho zraven, zdaj pa se je sklonil k deklici in jo vprašal: "Kakšen čudež potrebuje tvoj brat?"
"Ne vem," je žalostno odgovorila Tess. Vem samo, da je zelo bolan in mami pravi, da potrebuje operacijo. Ampak moj očka je ne more plačati in da lahko pomaga samo čudež, pa bi jaz rada pomagala s svojim denarjem ..."
"Koliko imaš?" jo je vprašal človek iz Chicaga.
"En dolar in enajst centov," je Tess  odgovorila komaj slišno. "To je vse, kar imam ..."
"No, kakšno naključje," se je nasmehnil človek. "Dolar in enajst centov --- natančno toliko stane čudež za malega brata."

Vzel je njen denar v eno roko, z drugo pa je prijel deklico za roko in dejal: "Pelji me domov. Rad bi videl tvojega brata in srečal starše. Poglejmo, če imam čudež, ki ga  potrebujete. "
Ta moški, lekarnarjev brat, je bil dr. Carlton Armstrong, kirurg, specializirant za nevrokirurgijo.
Dr. Armstrong je dečka operiral in ni bilo dolgo, ko se je Andrew zdrav vrnil domov. Mama in oče sta srečna govorila o verigi dogodkov, ki so vodili do tega trenutka.
"Ta kirurški poseg," je Tessina in Andreweva mama zašepetala, "je bil pravi čudež. Zanima me, koliko je to stalo? "
Tess se je nasmehnila. Točno je vedela, koliko je stal čudež ... en dolar in enajst centov ...  Dala je vse, kar je imela, vse svoje prihranke, in zaupala!

Pomagaj si sam in Bog ti bo pomagal :)

Naredi vse, kar moreš, in zaupaj!

pacificus, prav imaš: zaupati ... ampak tudi (prej) narediti vse, kar moremo ...

Martinka, res ja! :)

Anka, kajne! Take stvari, dejanja ljubezni, se dotaknejo naših src!

Ana, solze so mi prišle na oči.....