Članek
Se dogaja vse mogoče oz. kdo ima najbolj prav? ;)
Objavljeno Oct 02, 2016

Spodnji pogovor med Američani in Španci je resničen. Njegov posnetek je objavil Kanal 106 (Finisterra, Galicija) pomorskih komunikacij. 

Španec: Tu Α-835. Da bi se izognili trku, prosim, spremenite smer za 15 stopinj severno. Trenutno ste oddaljeni 25 navtičnih milj in plujete naravnost proti nam.

Američan: Vi spremenite smer za 15 stopinj južno!

Španec: Negativno! Ponavljam, spremenite smer za 15 stopinj severno.

Američan: Govori vam kapitan ladje Združenih držav Amerike, takoj spremenite smer za 15 stopinj južno.

Španec: Vaš predlog ni niti logičen niti izvedljiv. Če želite, da se ne boste zaleteli v nas, spremenite smer za 15 stopinj severno.

Američan (s povzdignjenim glasom): Govori kapitan Richard James Howard z druge največje letalonosilke Montana. Imamo dve torpedovki, lovsko letalo in štiri podmornice. Poleg tega imamo podporo križark. To ni NAMIG, to je UKAZ! Spremenite smer za 15 stopinj južno, sicer bomo sprejeli vse potrebne ukrepe za varnost naše flote. Takoj spremenite smer!

Španec: Govori Juan Manuel Salas Alcantara. Tukaj sva dva človeka, z nama je pes, imava svoja večerna obroka, dve steklenici piva in kanarčka. Kanarček ob tej uri spi. Imava tudi podporo radijske postaje Cadena Dial de La Coruna. Govorim iz svetilnika št. A-853 ob španski obali pri Finisterri v Galiciji in vas obveščam, da se nimava namena premakniti. Nimam pojma, ali smo največji ali najmanjši svetilnik na španski obali. Lahko sprejmete vse svoje preklete ukrepe, potrebne za varnost vaše preklete flote, vendar vam ponavljam, da se z vso hitrostjo približujete našim skalnatim obalam. In še vedno vztrajamo in vam svetujemo, da spremenite svojo smer za 15 stopinj severno.

Američan:.................. ! OK! Se razume, hvala

Rezultat iskanja slik

Fotografija

-----

Kdo je največji?
Tisti, ki uporablja pamet! :)

Radmila, o, se strinjam! Imam pa te dni tako v glavi črnsko vprašanmje, sploh ni tako dolgo nazaj, ko so se belci do črncev obnašali kot danes isis do nemuslimanov. Ravno sme prebrala knjigo Otroci strica Toma. Pred nekaj meseci pa Služkinje. Človek enostavno ne more verjeti ... In vendar mora ... saj vidi, sliši ... Žalostno.

Ana...#4......ko govorim o ameriški nadutosti...imam v mislih državo kot celoto...ki je po vsem planetu zgradila več kot 1000 vojaških baz.. kadar pa govorimo o posameznih ljudeh....pa so tako kot povsod drugje...večinoma prijazni....saj večina ljudi je prijaznih......

VinKos, hehe, jaaa, in morda še to, da so jim pustili v miru pojest večerjo - in morda se jim je zasmilil pes ;)

ZimZelen, ja, to je to, jaz si tudi ne morem misliti, kako ej mogoče;) Kot Roaldova Matilda, ki je z očmi premikala vrč vode in še kaj :)

Radmila, tudi Američani so vseh vrst! ;) Ampak tale tukaj je bil res nadut! Na FB imam prijatelja, ki je šel v Ameriko z majhno hčerko na operacijo, ker so ji tamlahko več pomagali kot pri nas. Omenja fejst ljudi, ki jih je srečeval na cesti, v svoji okolici, kjerkoli. Gotovo se ne bi vsak Američan tako odtzval :) No, saj je na koncu - na srečo! - tudi tega pamet srečala! :)

Neverjetno, da se ni hotela obala umakniti tako močni sili. (upam, da jo niso raketirali in izbrisali iz pomorskih kart :)

odličen prikaz ameriške nadutosti