Članek
Da bi ga pes poscal
Objavljeno Mar 22, 2017

Saj ne vem, od kod mi je priplavala ta fraza, ampak tako močno je zaodmevala v meni, ko sem se vračala domov iz trgovine, s poscanim povodcem v roki in s poscanim psom. Ko sem prišla iz trgovine, me je ogovoril mlad fant, če je pes, ki je tam privezan, moj. Naša pasja mrcina je, ja, seveda.

Da ni kaj narobe ...?

Pove mi: "En pijanec ga je poscal, toliko, da boste vedeli. Sem ga potem nagnal."

Joj.

"Pijanec po njem, ne pes po pijancu," poudari.

Pridem do psa, ponižno sedi, revež, luža ... fuj ... bogi revež. Gravža se mi odmotati povodec, ampak kaj čem ...

Pomislim: "Nek človek je scal po našem psu ... ko bi mu naš pes vsaj kaj odgriznil."

Oh, potem bi pa pes nastradal, ne tisti pijanec ...

Jezna sem, res. Zamalo se mi zdi.

Da bi ga pes poscal, pijanca, si mislim.

Doma potem sin stušira psa, operemo povodec in ovratnico.

Sin se čudi, ko zve, da je bil pijanec sam zunaj. Ne gre mu v glavo. Njemu se zdi, da pijan človek potrebuje spremstvo!

Prav imaš, sine, če bi tisti tip imel varuha, ne bi poscal našega psa ... in naš pes ne bi bil moker (kot) cucek ...

-

Slikca iz nekega drugega časa :)

Anka, mislim, da je svet vedno drvel v prepad, v vseh časih, pa še vedno "stoji" :) Kat pomisli na mnoge zgodbe iz svetovne zgodovine. Tudi na svetopisemske, recimo na Jona in Ninive. Mislim, da so bili v vseh časih obupni ljudje in hkrati so bili zelo dobri, sveti ljudje ...

svet drvi v prepad.....žal....

ZimZelen, hehe :) Kakšne besedne igre so tako lepe! In zanimivo bi bilo raziskati, kako so sploh nastale! O marsikateri nič ne vem ... Sicer pa: bolje, da ga pes ne poščije ... ker bi potem bil revež bogve kako dolgo - poscan ...

Saj ni vreden, da bi ga pes poscal! Vzemite besedo nazaj, gospod! Se opravičujem, je vreden, da bi ga pes poscal! (Zabaven dvogovor, ki je med ljudmi že malo pozabljen:)

O, hvala, VinKos, pa res, meni je v možgane pricurljalo samo pol fraze! Koliko je vreden tisti tip? Je toliko, da bi ga pes poscal? Ali ne? :) No, dost ... V resnici je en revež ... Verjetno tudi ni imel ravno vklopljenega gumba "presoja". Zato bi pa potreboval spremljevalca :)

Fraza: "Nisi vreden, da bi te pes poscal" se je malo pomešala v od pijače zmedeni glavi. Štrafan je že z načinom življenja, a moja prva reakcija, ko to izvedel, je bila: polno kahlo bi zlil nanj!