Članek
Filozof in filozofija

Od filozofa do bleferja in politikanta

Objavljeno Jun 03, 2023

Pozdravljeni! Res sem vesel, da nekateri že dojemate, kje je osnovni problem v družbenem razvoju ali integraciji človeka v ustvarjalno skupnost ljudi, kajti filozofija je integralna in univerzalna veda o svobodnem razmišljanju, ki je usmerjeno v iskanje resnice in tudi razumevanje smisla bivanja ter življenja človeka!

Vedeti je potrebno, da je filozofija izgubila svoje izvirno mesto in vlogo iz dveh razlogov in sicer, ko se je pričela deliti na akademske filozofe, ki so filozofijo sprejeli kot znanost za lastno promocijo in drugo vrsto filozofov, ki so obdarjeni z naravnimi sposobnostmi svobodnega razmišljanja, opazovanja in iskanje resnice brez vsiljevanja znanih vzorcev!

Slednji vedno uporabijo naravne danosti prostora in časa bivanja in pri iskanju resnice, ki temelji na otroški radovednosti (brez vsiljenega subjektivnega uma) spoznati bistvo in smisel življenja ter vsega kar obstaja, ali je še celo neznano, saj nam (znano in neznano) skupaj določa biti in obstati!

Razlika med obema vrstama filozofov je očitna, saj prvi razlagajo teorije in znane vsebine ter misli filozofov iz preteklosti in za to niso sposobni poiskati odgovore in rešitve za vsakdanje probleme sedanjosti ali najboljše poti in vizije za prihodnost!

V javnosti so takšni akademski filozofi znani, kot populisti, ki mnogo govorijo, pa nič bistvenega ali novega ne povedo, zato so postali moteči za vse, saj le strokovnjaki na primarno naravoslovnem področju s svojimi rezultati dela in raziskavah potrjujejo svojo uporabno vrednost v vsakdanjem življenje!

Pravi filozofij, z naravnim darom svobodnega razmišljanja, imajo vsak trenutek pri svojem delu, ali razmišljanju in iskanju resnice, odgovorov ter rešitev, vključene vse svoje duhovne, emotivne in čustvene sposobnosti, ki so indikatorji zaznavanja informacij iz polja univerzalnosti in neskončnosti, ali onstranskosti obstoječe stvarnosti, zato niso zasvojeni in vezane le na določeno znanje ali znane vzorce, kar jim omogoča izvirno ustvarjalno in kreativno svobodo delovanja!

Na osnovi obstoječega družbenega sistema, ki temelji na egoizmu človeka, se uveljavlja pragmatizem in posledično znanje, ki se takoj manifestira v uporabni vrednosti, zato je v ospredju znanost s področja naravoslovja, ki daje uporabno vrednost ljudem in strukturi na oblasti produkte, ali učinkovito sredstvo za nadzor in manipulacijo z množico ter uveljavljanje svojih interesov samozvane elite na račun neuke in zlorabljene množice poštenih in delovnih ljudi!

Pravi filozofi so za to stigmatizirani in sistemsko izločeni, kot čudaki, iz javnega življenja, saj jih nadomeščajo akademski filozofi, ki služijo vladajoči eliti, kadar ta nima ustreznih rešitev, ali potrebuje podporo za svoje ravnanje in zavajajoča pojasnila javnosti!

Prav ta moralno in etično deformirana samozvana elita blokira duhovni razvoj človeka in človeške skupnosti, ker jo svobodna misel ogroža in odkriva v njeni zlo vlogi, zato imamo negativni razvojni proces v katerem se naravoslovna znanost uveljavlja preko tehnološkega napredka in družboslovna vedno bolj zaostaja, kar ustvarja vedno hujše družbene konflikte in nasilje ter uničevanje osnovnih pogojev za življenje!

Na vsa najbolj relevantna ali pomembna vprašanja in probleme v družbi ima dejansko pravilne odgovor in rešitve le prava filozofija in ker ta nima v zavesti javnosti mesta, ki ji pripada (zaradi pomanjkanje ljubezni in dominacije egoizma ter načrtne blokade duhovnega razvoja človeka), ampak je celo stigmatizirana in izločena, smo na poti v katastrofo!

Dejstvo je, da le filozofija, kot interdisciplinarna dejavnost svobodnega in razmišljujočega bitja zagotavlja sinergijo in celoto bivanja, zato je brez nje proces razvoja človeka in njegove skupnosti pod silo entropije, kar pomeni, da je človek brez prave filozofije in sinergije na poti samouničenja ali samomora!

Pravi filozofi dojemajo in sprejemajo naravno evolucijo razvoja, ki temelji na univerzalnem ravnovesju, kot osnovo za pozitivni razvojni proces razvoja človeka in človeške skupnosti, kajti le pravi filozofi imajo razvite univerzalne naravne intelektualnih sposobnosti, zato lahko rešijo vse obstoječe družbene probleme in težave ter zagotovijo tudi ustrezne pogoje za obstoj in razvoj človeka in življenja na zemlji!

Potrebno bo spoznati filozofijo "dobrega in zla" ter ugotoviti kje je vir dobrega in zla, da bomo lahko ugotovili , da prava filozofija temelji na univerzalnem, realnem,.. dobrem in ljubezni ter akademska na parcialnem, subjektivnem,... egoizmu ali bolj razširjenem pojmu, ki ga opredeljuje in definira populizem! 😉

#Filozofija #SvobodnoRazmišljanje #IskanjeResnice #DružbeniRazvoj #IntegracijaČloveka #NaravneSposobnosti #BistvoInSmisel #AkademskiFilozofi #PraviFilozofi #ElitaInManipulacija

Rešitve so zelo preproste in učinkovite, le videti jih je potrebno in realizirati!

Za takšno dejanje in spremembe je potrebno znanje volja in pogum!

Očitno večini nekaj od tega manjka, zato je pasivna in podložna! Rezultat je takšen, kot ga vidimo vsak dan!

Večini manjka najbolj pomembna lastnost svobodnega človeka, ki uporablja svojo glavo, kar pomeni, da jo uporablja za misliti, odločati in delovanju v svojem življenju!

Če ste med njimi, potem ste svobodni, sicer vsak dan le stokate in jokate ter se sami sebi smilite!

Prava rešitev je pri vas, ne pri sosedu!

Če jo ne najdete pri sebi, jo pričnite iskati s pomočjo tistih, ki so vaši iskreni prijatelji, kajti brez njih je ne boste našli!

Spomnite se starega ljudskega pregovora, ki pravi:

"Najtežje je najti tisto, ki imamo pred nosom, pa tega ne vidimo, ker nas moti vse drugo, razen tega, kar potrebujemo, pa žal nimamo ali ne vidimo, pa bi morali imeti in videti! " 🍀👍😊

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=5960730570722294&id=100003562314287

Spoštovani upokojenci in ostali reveži obstoječega nepravičnega družbenega sistema! 🍀

Vsem v razmislek, da je mogoče za dostojno življenje vseh, tudi drugače !!!

Zelo jasno je povedano v novem družbenem sistemu neposredne demokracije Bio-humanizmu, da pokojnina mora zagotavljati socialno varnost starejših (in dela nezmožnih), ki zaradi psiho-fizične iztrošenosti oz. zmanjšanja dela zmožnosti sami ne morejo več zagotavljati potreb za varno življenje.

Si kdaj slišal za UTD, ki vsakemu omogoča socialno varnost in kdor želi več in je zdrav lahko še naprej dela in si z delom zviša prihodke in izboljšuje materialni status.

Komur njegovo premoženje zagotavlja socialno varnost pokojnine sploh ne potrebuje, saj pokojnina ni nobena nagrada, ampak potreba za dostojno življenje starejših, torej socialno varnost, ne pa blagostanje enih na račun revščine drugih!

Zakaj bi nekdo moral dobiti pokojnino na primer 2.500, 00 eur-ov, če je zdrav in lahko z delom zasluži se več.

Merilo za penzino bi morala biti socialna varnost in ne delovna doba ali starost, kajti dokler si sposoben delati nisi socialno ogrožen in si z delom zagotavljaš sam varnost za svoje življenje!

Zakaj bi nekdo, ki ima uspešno podjetje, ali več milijonsko premoženje potreboval še pokojnino ali penzino iz pokojninske blagajne ali boljše pokojninskega sklada iz katerega se financirajo pokojnine za socialno varnost vseh ne glede na leta življenja.

Mnogi prej umrejo, kot dočakajo svojo starost, čeprav so celo življenje delali in plačevali obvezne dajatve ali prispevke.

Vprašanje za vse, ki se jim od preračunavanje za pokojnino že meša, kje pa so tista finančna sredstva od preminuli in kdo razpolaga z njimi!

V pokojninskem skladu se bi ta sredstva (za socialno varnost) plemenitila, kot se v na primer v banki ali v skupnem (aktivnem) premoženju! Halooo

V takem sistemu za socialno varnost pomoči potrebnim (mladim in starejšim), socialna varnost nikogar ne bi bila ogrožena in revščina iz tega naslova odpravljena!!! 🍀👍😊

Za skupnost svobodnih, srečnih in ponosnih ljudi!

🧡 Za svobodno Slovenijo! 🧡

Spoštovani prijatelji, res je, vendar je potrebno posebej podariti, da to kar imamo, so le posledice, zato ne rešimo nobenega problema, če ugotavljamo le posledice in jih želimo odpraviti, kajti odpraviti je potrebno vzrok in s tem avtomatsko odpravimo tudi negativne posledice!

Nov družben sistem neposredne demokracije Bio-humanizem to omogoča, saj z njim uvajamo ustrezne rešitve, ki jih lahko realiziramo sami, le pridobiti moramo vse potrebne informacije za akcijo in pozitivne spremembe! 🍀

Nihče ne more namesto nas storiti tisto, kar moramo narediti sami!!! ☝️☝️☝️

Zakaj?

Zato ker tisti, ki imajo od obstoječega stanja koristi, in so na privilegiranih položajih, ne bodo nič menjali, ker bi se s tem morali odreči svojim privilegijam! ☝️

Znano je dejstvo, da tisti, ki problem povzroči, zaradi lastnih koristi, problema ne bo rešil, saj ga ne zna ali noče, kar pomeni, da ga ne more! ☝️

Najbolj pomembno je, da sami spoznamo, kaj lahko in moramo storiti mi sami in vse žrtve obstoječega stanja, kajti najprej moramo osvoboditi sami sebe suženjstva in ne tiste, ki nas izkoriščajo in zlorabljajo za svoje koristi in potrebe! 🧡

Nihče drug namesto nas, ne more narediti to, kar moramo storiti sami in to lahko z novim družbenim sistemom neposredne demokracije Bio-humanizem! 👍

Obstoječi družbeni sistem je orodje tistih, ki imajo od njega koristi, saj ga uporabljajo v svojo korist in našo škodo ali vseh žrtev obstoječega družbenega sistema! ☝️

Nov družben sistem neposredne Bio-humanizem pa je naše orodje in orodje vseh žrtev s katerim lahko rešimo vse naše probleme in težave ter dosežemo vse dogovorjene življenjske cilje v našo in skupno korist ter skupni pozitivni napredek v katerem vsakdo ima svoje mesto, ki mu v svobodni skupnosti tudi pripada! 🍀👍😊

Spoštovani prijatelji! 🍀

Verjetno že vsi poznate, kako deluje in na čem je utemeljen obstoječi zločinski družben sistem, ki omogoča uveljavljanje negativnih moralno-etičnim vrednot in zagotavlja negativni razvojni proces od slabega na slabše!

Verjetno ste od politikov ali mafije na oblasti tudi že slišali, da je gonilo razvoja kapital (denar) in podjetništvo zasnovano na zasebni lastnini!

Da se to lahko potrjuje v vsakdanjem življenje, pa imamo pravno državo in ves represivni aparat ter institucije, ki morajo s silo in nasiljem vzdrževati obstoječi družben sistem, sicer bi se sesul sam vase in politična klika na oblasti odtujena od ljudi ne bi tako zvesto služila svojemu egu in lastniku kapitala, ki mu zvesto služi, kot sluga pokorni! ☝️

Kam nas vse to vodi, občutimo in vidimo vsak dan v obliki vojn in nasilja ter razvoju sodobnega suženjstva (s pomočjo digitalizacije in umetne inteligence), ki na vseh področjih vodi razvoj v uničenje človeške civilizacije, torej ves svet iz krize v krizo, v uničenje in katastrofo!

Marsikdo se vprašuje, zakaj, kdo je kriv, kje so razlogi, kaj moramo spremeniti, da bo tega konec, da se bo lahko pričel nov začetek ali nova pot za človeka in človeštvo na kateri se na dobrem gradi še boljše ter tako delo in življenje postane užitek, ne trpljenje!

Odgovor je na dlani, ko boste spoznali nov družben sistem neposredne demokracije Bio-humanizem v katerem vsi tvorno sodelujemo, torej načrtujemo, odločamo, izvajamo in nadziramo razvojni proces v skupno dobro! 👍

V njem se primarno zavest človeka dviguje, bogati in oblikuje pogoje za svobodnega človeka, ki načrtno gradi novo skupnost svobodnih ljudi! 🍀

V novem družbenem sistemu neposredne demokracije Bio-humanizmu so temelj v sistemu pozitivne moralno-etične vrednote "posvetnega Humanizma" , ki določajo s pozitivnimi vrednotami vsebino zdravega življenja in omogočajo ustvarjalni proces sobivanja z naravo in sočlovekom. 🍀👍😊

Zgodovina in življenje v obstoječem družbenem sistemu potrjujeta, da potrebujemo radikalne spremembe v našem obnašanju in ravnanju ter menjavo prioritete obstoječe dominantne dejavnosti, ki bo gonilo ozaveščanja in pozitivnega razvoja zavesti človeka!

Matra in dominantne dejavnosti na katerih temelji obstoječi družben sistem sta:

- nasilje, ki se manifestira preko pravne države in izvajanja terorja manjšine nad večino, v obliki vladanja in vojne ter
- podjetništvo usmerjeno v tehnološki razvoj in zlorabljanje ali uničevanje naravnih dobrin, ki so pogoj za zdravo življenje ter obstoj človeštva in naše civilizacije! ☝️☝️☝️

Kaj in katera dejavnost mora postati primarna prioritetna dejavnost v življenju človeka, da se manifestira skozi humanizem ter zagotavlja sistemski razvoj zavesti človeka? Le ta dejavnost edina lahko zagotavljala ravnovesje in pozitivni razvojni proces od dobrega na boljše in tako bo življenje postalo poslanstvo in užitek vsakega človeka!?

Iz spoznanj in vsebine novega družbenega sistema neposredne demokracije Bio-humanizma je razvidno in dokazano, da moramo vladanje menjati z upravljanjem in namesto represije in nasilja uvesti ustvarjalno sodelovanje in kulturo dialoga!

Primarna dejavnost človeka in človeške skupnosti mora postati, in v Bio-humanizmu tudi postane, "KULTURA" bivanja in življenja vsakega človeka! 🧡☝️🧡

Prav kultura je tista dejavnost, ki neposredno zagotavlja razvoj zavesti človeka na višji nivo ter hkrati razvoj duhovne komponente človeka, kajti brez nje nobeno bitje ne obstaja.

"Kultura" je prav za to tista primarna dejavnost, ki omogoča vsem ljudem pogoje za zdravo in srečno življenje, ali preprosto - "Biti in Obstati"!

Kako in zakaj le "kultura" osvobaja in bogati zavest človeka s konkretno vsebino in vsakdanjo prakso?

V to se lahko prepričate in spoznate sami iz video zapisa intervjuja Saše Pavček na RTV SLO.

Ta je bil v oddaji Profil: Saša Pavček, dne 29. maj 2023 ob 22.40 uri.

Ali si ogledate videlo in slovansko kulturo - spodaj na linku, ko spregovori notranje bistvo, ali duša človeka brez kateri ni življenja in seveda tudi našega poslanstva v domu, ki mu pravimo planet Zemlja! 🍀👍😊
https://365.rtvslo.si/arhiv/profil/174937834

Za skupnost svobodnih, srečnih in ponosnih ljudi!

🧡 Za svobodno Slovenijo! 🧡

https://fb.watch/kU2R-GtEjo/

Vsaka misel je lahko moteča za nekoga, če jo projecira preko svojih moralno etičnih vrednot, kajti to je duhovni skelet vsakega človeka, ki ga oblikuje njegova narava in vsebina življenja!

Še le, ko sprejemaš sebe in življenje takšno kot je, lahko sprejemaš misli nekoga drugega le, kot mavrico življenja v kateri se skrivajo vse podobe življenja in te lahko razumemo in sprejmemo le, ko aktiviramo empatijo, ki nas poveži z vsem, kar obstaja zunaj nas, pa vendar prav za to, tam zunaj lahko najdemo tudi sebe!

Sami sebe spoznamo in resnično sprejmemo še le takrat, ko dovolimo obstoj in bivanje tudi svojemu nasprotju, da lahko ocenimo in vrednotimo svojo misel in vsebino smisla svojega življenja!

Po naravnih zakonih življenja, brez da spoznamo svoje nasprotje, sploh ne moremo vedeti kdo v resnici smo, kajti še le naše nasprotje nam izmeri pravo vrednost in smisel našega življenja!

To spoznanje in naravna zakonitost življenja nam potrjuje dejstvo, dokler ne spoznamo tudi življenje okoli ali zunaj nas, ne moremo vedeti kdo in kaj v resnici smo!

Ali preprosto, brez empatije smo in bomo za vedno izgubljeni v vesolju! 🧡☝️🧡