Članek
Zakaj ne voliti parlamentarnih strank?
Objavljeno Jul 10, 2014

1. Zato jih ne voliti, ker so vse te parlamentarne stranke sramota Slovenije. Posredno in neposredno so nas okradli za stotine milijard evrov in nas do grla zadolžili, vsakega državljana že za 35000€. Za ves ta politični in gospodarski kriminal še nihče ni odogovarjal. Vsi nosilci teh strank bi morali biti v zaporih.

2. Zato jih ne voliti, ker  so vse parlamenrarne stranke v svojih programih obljubljale davkoplačevalcem med in mleko pravljice za lahkonoč otroci, boj proti korupciji in klientelizmu, socialno državo, blaginjo za državljane, ko so prišli na oblast pa nič od tega. Korupcija in klientelizem sta se razrstla še bolj v vse pore oblasti. Glede korupcije smo postali prva država na svetu. Nikogar zaradi tega od politikov ni bilo sram. Nasprotno na larpurlartističnih drugorazrednih proslavah so si peli slavo.

3. Zato jin ne voliti ker so kot papige ponavljali, kako je država slab gospodar in kako je treba vse sprivatizirati. Država smo mi državljani in davkoplačevalci, oni bi morali biti naši predstavniki, so pa bili samo predstavniki tistih, ki so nas kradli in jim v žepe trpali denar. Lutke mafijskega kapitala. 

4. Zato jih ne voliti, ker so si v državnem zboru politikanti kar sami določili bajne plače in še en kup enih bonitet, skoraj zastonj kosila, poceni poslanska stanovanja, mobilno telefonijo, računalnike itd, za sodelovanje v raznih komisijah so si dodajali še posebne sejnine, pa še eno plačo za delo na terenu, katerega seveda nihče nikoli ni kontroliral. Skratka raj brez kakršnegakoli nadzora. Medtem pa več kot polovica državljanov živi na robu preživetja, ampak seveda to se posčancev v državnem zboru nikoli ni tikalo. Oni so bili tam, da pod strankarskim nadzorom tipkajo na tisti dve tipki za ali proti nekemu brezveznemu larpurlartističnemu zakonu, ki ga bodo že v naslednjem mandatu ukinili, ali spremenili. Poleg tega mi davkoplačevalci vsako leto plačujemo na stotine tisočev evrov za poslanske svetovalce. Kdo pa so ti svetovalci? Razni bvši poslanci, strankarska podjetja in inštituti za mešanje megle. Eden od teh svetovalcev, ki poleg profesure na pravni fakulteti že 20 let prelepo živi na davkoplačvalski račun je tudi Miro Cerar.

5.Zato jih ne volit, ker za vsemi parlamentarnimi strankami stojijo strici iz ozadja oziroma lobiji, ki strankam plačujejo bajne predvolilne kampanje. Ti strici iz ozadja, oziroma lobiji vnaprej odločajo o tem kdo bo zmagovalec volitev. Ker so ti strici iz ozadja tudi lastniki vseh medijev in 75ih milijard evrov na eksotičnih otočjih se javno o teh stricih in podpornikih strank ne sme javno govoriti. V vseh medijih pa se vsak dan kar naprej pojavljajo imena njihovih favoritov.

6. Zato jih ne volit ker interes politikantskih parlamentarnih strank nikoli ni bila dobrobit za celotno ljudstvo, ampak samo dobrobit za njihovo žlahto in strankarske pripadnike, ki so jih brez kvalifikacij  lepo vključevali  v državne službe in ministrstva, v državne banke, zavarovalnice, železnice, elektrogospodarstvo itd skratka državne ustanove so si lepo razdeljevali kot fevde.

7. Zato jih ne voliti, ker so parlamentarne stranke sprejele protiustaven zakon o izvršbi, ki že za majhne zneske manj od 100€ dovoljuje izvršbe na nepremičniniah. Kljub raznim pobudam državljanov za spremembo tega protiustavnega zakona se ni zganila nobema parlamentarna stranka, niti ministrstvo niti Pličanič kot minister za pravosodje.

8. Zato jih ne voliti, ker so parlamentarne stranke s spremembo ustave 3A člena dobesedno prodale državo bankirju Rithschildu in tujim interesom, Tako se NATO zveza z vojaškimi vajami in vremenskim vojskovanjem kar naprej lepo izživlja nad večino prebivalcev s kemičnim zapraševanjem letal parlamentarne stranke pa so za vse pritožbe gluhe.  

9. Zato jih ne voliti, ker so družno razen poslanca Vogrina spremenili 90 in 97 člen ustave in praktično ukinili referendume in možnost poseganja ljudske volje v finančne in vojaške zadeve.

10. Zato jih ne voliti, ker nobena parlamentarna stranka ne kaže interesa, da bi se pokradenih 75 milijard evrov davkolačevalskega denarja kdaj vrnilo nazaj v proračun.

11. Nobena parlamentarna stranka se ni lotila korupcije v parlamentu, sodstvu in ostalih državnih ustanovah in podjetjih.

12. Skratka državna mantra; "Kradlo se je in kradlo se bo" se veselo nadaljuje.

13. Prepričan sem, da ima vsak od vas še kakšnih deset dobrih, ali celo boljših razlogov zakaj ne voliti parlamentarnih strank.

14. Bi pa vprašal predstavnike parlamentarnih strank kaj ste doslej razen vaših praznih obljub naredili za dobrobit vseh nas državljanov in davkoplačevalcev in zakaj ne? 

Stoyan Svet