Članek
"Moralneža" Cerar in Erjavec
Objavljeno Jul 16, 2014

Tisti, ki ste čestitali Miru Cerarju za zmago na parlamentarnih volitvah ste v resnici čestitali korupciji, klientelizmu in nepravni državi.

Kdo je Miro Cerar? Redni predavatelj na dveh fakultetah, Pravni in FDV. Je že dvajset let pravni svetovalec državnega zbora. Seveda mu te redne službe nosijo velike denarce, vendar mu to še ni dovolj. Dela tudi za odvetniško pisarno Senica in je poleg tega še samostojni podjetnik, ki širom po Sloveniji na šolah za lepe denarce predava o etiki in morali.

Pred kratkim smo lahko brali v medijih, da je Miro Cerar februarja predaval na na šolskem centru Slovenj Gradec in na Gimnaziji Ravne na Koroškem. Prvim je Miro Cerar računal 400 evrov za predavanje in 81,4 evrov za prevoz do Slovenj Gradca, drugim pa 250 evrov in dodatnih 90,28 evrov za prevoz do Raven na Koroškem.

Za polovico preveč jim je zaračunal za potne stroške. Ko je bil na to opozorjen je pristavil, da nima namena vrčati preveč zaračunanih potnih stroškov.

Tak je visokoetičen in moralen človek Miro Cerar, kateremu tistih 90 preveč zaračunanih € pomeni več kot vsa etika in morala.

Takemu človeku, ki je tako usekan na denar pravimo pohlepnež, ki s kako etiko in moralo nima nobene veze. In takemu človeku čestitati za zmago na volitvah pomeni čestitati neetičnosti, nemoralnosti čestitati goljufiji.

V neki normalni pravni državi bi politik kova Miro Cerar zaradi tega takoj odletel s položaja.

V EU se dobro zavedajo, da morajo politiki biti vzor ljudstvu. Seveda, če se je preveč zaračunanih stroškov Miro Cerar poslužil pri dveh šolah mora to biti njegova redna praksa.

Kakšno sporočilo ljudstvu pa so njegovi preveč zaračunani potni stroški?

Ljudje goljufajte državo kjerkoli in kadarkoli je to mogoče. To je ob preveč zaračunanih potnih stroških njegovo sporočilo ljudstvu.

V medijih smo lahko brali, da je DURS oglobil  natakarico zaradi 5ih€, ki jih je bilo preveč v blagajni, lastnik lokala pa bo moral plačati 1200€ kazni. 

http://www.zurnal24.si/pet-evrov-prevec-le-za-opozorilo-clanek-211035

Koliko evrov kazni bo moral DURSU za preveč zaračunane potne stroške plačati bodoči predsednik vlade sp Miro Cerar?  

Če mu kazen s strani DURS-a ne bo izstavljena o kakšni enakosti pred zakonom lahko še govorimo?   

Drugi primer je ponovno izvoljeni predsednik DESUS-a Karel Erjavec. V medijih smo lahko brali, da je njegova hči bila oglobljena zaradi prometnega prekrška s 30€ kazni, ker je med vožnjo telefonirala. Karel Erjavec je z varnostnikom vkorakal na policijako postajo in zahteval razveljavitev te kazni. 

http://www.portalplus.si/215/minister-erjavec-z-varnostniki-vkorakal/

Kakšno sporočilo daje ljudstvu Karel Erjavec?

Sorodnikom politikov ni potrebno plačevati kazni za prekrške.

Seveda bi zaradi takega dejanja Karel Erjavec v neki normalni EU državi zaradi tega takoj odletel s položaja, ampak, ker je ta tovariš topli prijatelj lobijev in kučanovega štaba si izgleda lahko privošči take izpade. 

Ponovno; O kaki ustavni enakosti pred zakonom govorimo?  

Bivši tovariši, ki so že dvajset let na položajih so res pravi pogreb te države.

Dokler ne bo lustracije, prepovedi političnega delovanja ljudi, ki so že dalj časa na položajih in ki ne znajo pojasniti od kod njim in njihovim sorodnikom lepo premoženje bo tako klepto-mafijsko kot žal v Severnem Butalistanu je.

Seveda od Mira Cerarja in njegove stranke ni za pričakovati kak zakon o lustraciji.

Že naslednje leto pa lahko pričakujemo nove predčasne volitve.

Predšasne volitve so lep biznis za bivše poslance, saj bodo nekateri od njih kar 18 mesecev dobivali za nič dela bogata nadomestila.

Seveda bodo ob tem lahko še kaj dodatno honorarno delali, tako, da bodo ob par tisočih evrih nadomestila še kaj zaslužili, tako kot je to delal Gregor Virant.

Stoyan Svet