Članek
Izven okvirjev...
Objavljeno Feb 21, 2014

Kakšni okvirji? To so okvirji, ki nam jih je »vsilila« družba, država, predvsem pa mi sami, ker se bojimo biti drugačni od ostalih in se bojimo kaj bodo na to rekli naši sorodniki, prijatelji, sosedje,… In zaradi tega ne upamo narediti koraka in vstrajamo na tej poti in slepimo samega sebe kako se imamo fajn. Žal smo zaradi tega čedalje bolj zagrenjeni in nesrečni in velikokrat smo zaradi tega nevoščljivi do vseh tistih, ki naredijo korak naprej in jim zaradi tega uspe. Mi pa enostavno nimamo »jajc« se premakniti naprej in nekaj vendarle spremeniti. A ja, sej res… zato je potrebno naresti korak, nekaj spremeniti, tega pa ne bi nihče naredil, vsi bi samo lahkomiselno živeli od danes do jutri in se pritoževali nad tem in onim in iskali krivdo v vseh drugih razen v sebi….

Žal smo si za dogodke, največkrat sami krivi. Življenje nam postavi na pot samo tisto kar lahko premagamo….

 

Sem ena izmed tistih, ki nemara okvirjev… Že od kar pomnim sem drugačna in me zaradi tega okolica ni kaj dosti sprejemala. Nikoli nisem imela neke družbe, »prijatelje« pa predvsem take da so me izkoriščali. Večkrat kot pa ne, sem bila razočarana, a tako pač je… Ugotovila sem da ubistvu ne potrebujemo kaj dosti ljudi okoli sebe. Samo tiste, ki so iskreni… predvsem pa partnerja, ki je prijatelj, partner, ljubimec,… Ljudje, še posebno v današnjih časih, ki so bili že večkrat razočarani so postali previdni in se držijo zase… Ugotovili smo, da nas izkoriščajo na vseh koncih in krajih od države, vlade, poslancev, trgovcev, vedeževalk, bioenergetikov,… Ljudje nategujejo eden drugega… In kako sploh še komu verjeti in zaupati, ko pa je toliko nategovanja… Pa to prodajajo pod bio, pa je bilo na koncu ugotovljeno, da je to deleč od tega, pa smo ugotovili, da sadje ki ga prodajajo pod slovensko – domače, je pripeljano iz Italije….

Če se postavim v kožo bralca tega članka, ima verjetno veliko od vas v glavi, no pa je še ena ki samo naklada o zdravi hrani,…

Ja mogoče je pa to res. Ne bom vas prepričevala, ker vas popolnoma razumem. Tudi sama imam dovolj ljudi, ki sami sebe opevajo in se hvalijo kako so super, oh in sploh… na koncu pa ugotovimo da je zadeva malo drugačna… Sem mnenja, da bodo energije že prinesle svoje, saj če delaš dobro se ti to slej kot prej obrestuje. Tudi ne bom klicala na pomoč, kako sem super in kako obvladam svoje delo in da je to edino kar vam lahko pomaga… Želim si samo, da se vam predstavim –  sebe in svoje delo, ki je izven vsakdanjika. Delam malo drugače od vseh tistih, ki so zdravilci saj to na nek način tudi sem…

To kar počnem, ni napisal še nihče… To je prehranska karta na moj preverjeni način oz. že kar knjiga o spremembi načina prehranjevanja oz. življenja…

Ob prakticiranju moje metode prehranjevanja, ki je nekakšen mix véčih prehrambenih vrst (presno-jedstvo, kislinsko-bazično ravnovesje, prehrana po krvnih skupinah, prehrana po glikemičnemu indeksu, živa hrana, ločevanje hrane in prehrana po LCHF), je uspeh zagotovljen- saj sem sama dokaz za to.

Zelo veliko je diet, nešteto jih je. Nobena od vseh diet, ki obstajajo niso točne oz. pravilne. Vsaki nekaj manjka, da bi bila res koristna za vsakega posameznika ne le za izjeme in ekstremiste. Pri ničemer v življenju ni prav pretiravati, pri prehrani pa je to še tako bolj pomembno. Iz vsake od teh načinov prehranjevanja (zgoraj so našteti) sem potegnila tisto, kar je bilo prav zame in za moje telo oz. tisto za kar menim, da je pravi način prehranjevanja. Ob tem pa se dobro počutim in sem zadovoljna, sama s sabo kar je pa najpomembnejše.

Vse, kar je zapisano, je praktično preverjeno! Veliko časa sem potrebovala, da sem ugotovila kaj je prav in kaj ne (vse te izjave v medijih o superživilih, etikete na živilih,…).

Ta način prehranjevanja prakticiramo počasi, da naša psiha sprejme novitete, spremembe, ki nam bodo dobro dele.

Imeli bomo veliko več energije, bolje se bomo počutili, ter kar je najbolj pomembno zadovoljni bomo z rezultati.

Prehrano zamenjajte postopno in brez nasilja nad svojim lastnim telesom. Prve tedne nekoliko eksperimentirajte in počasi boste našli takšno kombinacijo jedi, ki vam bo po volji. Najbolje je, če spontano posegate po živilih iz kategorije ustreznih živil in občasno preizkusite zlasti tista, ki so redkokdaj na vašem jedilniku ali jih morda še ne poznate. Telesu je potrebno pustiti čas, da se navadi na nova živila. Posvetite mu svoj čas. Po dolgem uživanju nekaterih živil, ki nam ne ustrezajo se telo navadi nanje. Če vas po kakšni hrani napihuje, se vam spahuje, je potrebno to hrano odstraniti z jedilnika vsaj za nekaj časa da intoleranca na to živilo mine. Včasih se nam to dogaja samo zaradi nepravilnega kombiniranja. Zato je potrebno iti od začetka, od osnove in poslušati svoje telo kaj mu odgovarja. Po tem postopku, bomo presenečeni na koliko takih zadev se je telo moralo navaditi skozi življenje. Pa kje je še stres, ki vse to samo še poslabša, prebavni sistem.

Uživajte najmanj 3 obroke na dan, če se le da vsak dan ob isti uri, ker se telo navadi na red in je prav da ga ne stradamo. Zelo je pomembno, da zaužijemo najprej živilo, ki vsebuje nizko vrednost GI in šele nato živilo z višjim glikemičnim indeksom, ker se nam tako glikemični indeks porazdeli. Kljub temu, da imamo informacijo na »nekem predmetu« (te zapise prav tako delava s partnerjem), ki nam samodejno že GI uravna, ne smemo pretiravati, ker potem ne bo pravega uspeha. Ne mešajmo hrane med seboj.

In seveda na koncu je potrebno vsa živila uživati po svoji krvni skupini oz. prevladujoči krvni skupini.

Krvna skupina je najmočnejša genetska povezava, ki jo imamo s svojimi predniki in prav zaradi tega ji pripada izjemno pomembna vloga. Krvna skupina predstavlja ključ do celostnega telesnega imunskega sistema. Določa in nadzira vpliv virusov, bakterij, okužb, kemikalij, stresa in katerih koli napadalcev kot tudi bolezni, ki lahko ogrožajo imunski sistem.

Krvna skupina je podobno kot barva oči ali las določena z dvema vrstama genov – z dediščino, ki jo prejmemo od matere in očeta. Ugotovila sva, da imamo v telesu vse tri krvne skupine in katera od njih prevladuje.

Ja res, ta hrana ima veliko bolj drugačen okus mogoče boste imeli na začetku kar malo težav a se kar potrudite, ker vaš miselni vzorec ne dovoli sprememb. Po nekem času boste zadovoljni in tudi opazili boste spremembe, na počutju, videzu.Ampak to ni samo metoda za hujšanje ampak želimo doseči zdrav način življenja zato naj ne bo ta hrana oz. tak način prehranjevanja le muha enodnevnica.                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Smo tisto kar jemo… Tudi v avto, ki je dizel ne natočite super 95 ali 98. Poskrbimo zase, samo sami lahko to naredimo…

Ni rečeno, da če je hrana draga da je tudi kakovostna, lahko jemo zelo dobro za zelo malo denarja in že tako se vam povrne vložek, ki ga namenite v svoje zdravje(nakup karte, informacij). Jeste boljše, bolj zdravo…

Vsak naj se sam odloči kakšno življenje si želi…