Članek
Od otroštva se začne...
Objavljeno Mar 11, 2014

Prehrana je zelo pomembna, predvsem v otroštvu. Če ne prej, ko zbolimo ugotovimo da je tako. Prej ali slej imamo težave tudi z zobmi. Od raznih obolenj, občutljivosti na mrzlo, parandotoze,… in vse to samo zaradi nepravilne prehrane v otroštvu.

Če se leta in leta nepravilno prehranjujemo se to slej kot prej pokaže. Zobje pa so zelo občutljivi in tam se zelo hitro kaj pojavi. Zato je bolje kot plačevati zobozdravnike, poskrbeti za pravilno prehrano z dosti zelenjave in sadja.

Nihče se ne protožuje, da mora k zobozdravniku in to še privat, ker pri osebnem prej ostaneš brez zoba kot pa na vrsto, a pri hrani varčujemo in trgamo sebi od ust. A ni neumno, bolje je dobro in kvalitetno jesti, saj manj porabiš, kot bi sicer znosil k zobozdravnikom, ortodontom, raznim specialistom,…

Pa še res je zelo pomembno kakšnega zobozdravika imamo, meni je otroška zobozdravnica že v rani mladosti populila kar dosti zob. Takrat so samo pulit znali, pa tudi ko sem šla samoplačniško k zobozdavniku mi je uničil zob. Tako da, je treba res poskrbeti najprej za kvalitetno prehranjevanje potem pa še za dobrega zobarja, ki vam ne bo uničeval zobe, ampak vam jih popravil in obdržal čim dlje.

Tako je kot pri čevljih če ne kupite dobrega čevlja ki vas nosi, boste slej kot prej imeli težave z nogami,…

To se pravi vase in nase, jaz se tega strogo držim… Ker če sami ne poskrbimo zase, za nas ne bo nihče…

 Glede hrane ni potrebno komplicirati in se dajati v nevem kakšne stroške, kot sem že omenila jemo lahko zelo poceni pa zelo kvalitetno, ali pa zmečemo na stotine evrov za same »packarije«.

Jejte razne juhe – enolončnice, mineštre,… zelenjavo lahko pripravite na tisoč in en način, meso ali ribe zraven. Zelo dobro in zdravo. Pri temu pazite le še na kombinacije in ne morete zgrešiti. Ljudje smo po večini sladkosnedi, ampak raje doma kaj spečite kot pa posegati po industrijskih izdelkih. Peciva iz pirine moke so odličnega okusa pa še zdravo je.

Prišparali boste na vseh koncih, če boste le racionalno delali, predvsem pa na zdravju… Vsi si želimo dolgo in kvalitetno živeti, a zato se moramo malo potruditi…