Icon bars
Članek
Novinarji bi morali raziskati, ali je Luka Mesec res na kokainu, ne pa zgolj širiti njegovega jokcanja

Če bi se namreč izkazalo, da je Luka Mesec res na kokainu, bi to seveda pomenilo ne samo konec njegove politične kariere, ampak tudi hiter potop Levice ...

Objavljeno Aug 01, 2022

Bilo je pred leti, ko je novinarska zvezda na časniku Delu postajal Dejan Karba, danes sicer vidni lokalni politik in občasni visoki uradnik stranke Socialnih demokratov, in se je sredi zakulisja politike in medijev pojavila lažna novica, da naj bi se lider SDS Janez Janša in njegova žena Urška Bačovnik "znebila" enega svojega otroka. Ja, ubila, zastrupila naj bi ga, se je govorilo. Čeprav je lansirana lažna zgodba že na prvi pogled mejila na znanstveno fantastiko, jo je Karba začel preverjati, in to tako, da je na policijo poslal novinarska vprašanja, ali kriminalisti (že) preiskujejo domnevni umor otroka zakoncev Janša. Sicer ni točno jasno, ali je bilo takratno Karbovo preverjanje domnevnega umora enega od sinov zakoncev Janša načrtovani del strategije lansiranja in širjenja te lažne novice, je pa dejstvo, da imajo novinarji ne samo pravico, ampak tudi nekakšno poklicno dolžnost raziskovati vse, kar je pomembno (oziroma zanimivo) za javnost in kar želijo nosilci družbene moči prikriti, preverjanje dejstev pa je nujni del tega, zato je Karba, ne glede na svoje morebitne politične motive (saj se je kasneje dejansko izkazalo, da je pravzaprav ves čas "novinaril" za tranzicijsko levico, ki ga je na koncu, ko mu novinarka kariera ni šla več naprej, rekrutirala direktno v politiko), pri spraševanju policije tehnično opravljal svoj novinarski poklic: preverjal je, ali je kaj na teh govoricah, informacijah, ki zadevajo pomembnega politika.

Podobno je pri aktualnih govoricah, ki so se na družbenih omrežjih razširile po "čudnem vedenju" koordinatorja Levice ter aktualnega ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luke Mesca med eno od nedavnih sej pristojnega parlamentarnega odbora, kar je sicer vrhunsko dokumentirano tudi na videu, ki se ga dejansko splača pogledati (vir).

Ampak, mimogrede, vedenje Luke Mesca je bilo res zelo čudno, še več, prepleteno z mnogimi znaki, izrazito značilnimi za zasvojence z drogami. Potem so itak sledili še pozivi na twitterju, naj se Mesec testira na droge in javno objavi rezultate, česar pa vodilni politik Levice in član vlade Roberta Goloba očitno noče storiti. In tako, razumljivo, samo še podžiga govorice.

Medklic: pri Luki Mescu je sicer zanimivo in vredno posebne novinarske pozornosti tudi njegovo drastično spreminjanje fizičnega videza. Saj gre za politika, in ker pri tem zagotovo obstajajo tudi posebni motivi, zakaj - konkretno ta politik - čuti potrebo po nenehnem spreminjanju svojega videza, vse to pa je seveda zanimivo za javnost.

Toda poklicni novinarji večinskih medijev, ki, pozor, sicer celo sami priznavajo, da je šlo za "čudno vedenje"* Mesca in ki so včasih, spomnimo, vpili, "vsi smo Karba", namesto raziskovanja in preverjanja, ali je vodilni politik Levice morda res na kokainu (in kar je brez najmanjšega dvoma tudi izjemno pomembno za javnost!), tega ne storijo, ampak - prek naklonjenih intervjujev - zgolj nekritično širijo Meščevo jokcanje, da ga desnica z umazano kampanjo hoče medijsko uničiti ...

No, če bi se izkazalo, da je Luka Mesec res na kokainu, bi to seveda pomenilo ne samo konec njegove politične kariere, ampak tudi hiter potop Levice.

* Iz sobotnega intervjuja Luke Mesca za mariborski časnik Večer, ki so ga potem poobjavljali praktično vsi ostali mediji v rokah tajkuna Martina Odlazka:

Paywall post locked

Celotni Članek je na voljo le naročnikom

Berite članke že od

Dnevna naročnina €1,99/dan
Mesečna naročnina €3,99/mesec
Letna naročnina €29,99/leto
IM

Danes sprašujem komikrona, a lahko umrem od komikrona. Tip meni. Ja če voliš komikrona. Kaj pa če volim "ljtečega pingića". No way, ne moreš umreti!!! Lahko si samo okužen z komikronom. In po tem samo fuke špilaš.

IM

Mesec je pičkin dim. Vsi ti ti lopovi ki nas želijo jebati v glavo, so tipični sado maso majmuni. Vsaki normalen Človek se tega nebi šel. Seveda tile lopovi sadomazohistični pa uživajo ko nas jebejo v glavo. Cepiva za vse, to pomaga. In živeli boste večno! Samo golokron vas bo povozil. Tudi za to golazen se bo našel svinec.

F

Zakaj B. Požar ne objavi posnetek, na katerem Mesec v neki mračni in zakajeni sobi svalka "narko cigarilos", kjer ob enem tudi jasno pove da ni slabo kdaj pa kdaj kakšnega ZAPOHAT.

IM

Če že, se naj vsi, kar pa seveda ne bo šlo. Rezultati bi bili zelo zanimivi. Če je Človek pošten, se nima česa bati. Kar pa za politike ne bo veljalo. Vse, da ne bo pomote. Kot kaže je "poklic" politika zanimiv samo za, lopove, štabne kurve, psihiće, prevarante, ljeteće pingiće, udbovce, majmune i milicajce. Pošteni Ljudje si tega ne želijo. Zato pa je tako kot je. Tako da, volitve??? ... ne hvala!

Tudi če se dokaže, da je Mesec na kokainu, se veliko ne bo spremenilo. "Kokainarji" ga bodo še naprej volili, "neodvisni" mediji pa ne bodo uprizarjali več tedenskih onaniranj nad tem. Za butast in pokvarjen narod je Mesec sprejemljiv v vsakem primeru..

NN

Sam en "lasek", pa bo vse jasno.

VH

Na testiranje, pa bo imel mir!