Članek
Lepote Slovenije =)
Objavljeno Mar 16, 2015

Danes je sicer oblačen dan in vidljivost ni ravno na vrhuncu, vendar me že dlje časa mika, da bi napisala nekaj o lepotah narave in okolja, v katerem živim. 

Vsakodnevno se sprehajam s svojimi psi naokrog, predvsem po okolici domačega kraja in predvsem, kadar je lepo, sončno vreme, ko je vidljivost popolna, lahko vidim, v kako lepem in čudovitem okolju živim. Vse naokoli hribi, kamorkoli pogledam, vidi se Triglav, vidijo se Kamniško - Savinjske Alpe, vidijo se vsa gričevja, hribovja in gorovja daleč naokoli, medtem ko vaščani tega kraja živimo na ravnini, kjer je baje nekoč tekla Kamniška Bistrica. Polja vabijo sprehajalce s svojimi širjavami, kjer si vsakdo lahko najde pot, ki mu ustreza. Če komu ne paše hoja na odprtem polju, si lahko privošči pomirjujoč sprehod ob bregovih Kamniške Bistrice, poti ob njej so vse lepše in vse bolj urejene, mostov je vse več in je lažje prečkati reko kadarkoli se ti zahoče. 

Čeprav ne živimo na samem in čeprav je prometa tudi na stranskih cestah vse več, še vedno živimo v mirnem okolju, kjer je možno poslušati ptice, ko žvrgolijo v svoji svobodi, lahko se sprehajaš, kjer in kolikor te je volja, lahko se umakneš od vsakdanjega hrupa, če se ti zdi, da je promet preglasen. 

Sama nikoli ne bi živela v mestu, dežela je tako lepa, in še vedno imamo vse pri roki, Ljubljana je oddaljena le 15 kilometrov, Domžale, Kamnik, Mengeš in ostala mesta, kjer je vse, kar bi človek danes potreboval, pa so tako blizu, da bi šla lahko tudi peš, kar se sem in tja celo zgodi, vendar ne z namenom nakupovanja ali obiska zdravnika, temveč bolj za rekreacijo in uživanje.

Lepo je živeti na deželi =)