Članek
Še nekaj besed o Prešernovih nagradah
Objavljeno Jul 14, 2015

Kot je povedal gospod Mojmir Sepe, je predlagal Slavka Avsenika za podelitev Prešernove nagrade. Slovenska "visoka kultura" je vihala nosove in se s podelitvijo ni strinjala. Zdaj pa bi tukaj na blogu vprašal poznavalce in "poznavalce" kulture, kdo pravzaprav v Sloveniji je tista "visoka kultura", ki odloča kdo spada med njih in kdo izmed njih je odločil. 

Tako imenovana "visoka kultura" je bila proti nagradi, imenoval jo je pa Mojmir Sepe. Toliko v vednost. Opažam, da nekatere jaha JJ kot čarovnica in so obsedeni z njim podnevi in ponoči.

Avseniku prav dol visi. Briga ga! A ni dobil spomenik že za časa življenja? Kaj pa bi moral še dobiti? Oskarja?

Jao, tale Vanjo... katastrofa, kaj človek najde na vrhu. Kdo je v Sloveniji visoka kultura,... Ja, Janez Janša, kdo pa?

Slavka Avsenika pa tudi jaz ne bi predlagal za prešernovo. Pa ne trdim, da jo dobivajo sami tapravi. V bistvu tega ponavadi ne vem zagotovo. Avseniku bi bilo treba dati državno odlikovanje zaradi promotorja Slovenije št. 1 ! Za svoje genialno avtorstvo in delo pa je bil nedvomno kar veliko nagrajen. Večino v Avstriji, Nemčiji , Švici. S priznanji in veliko goro denarja. Zasluženo in velikemu mojstru "kapo dol"!

Dvomim in ne vem od kod ti podatek, da je vzela oz. dobila denar! Meni se zdi, da je to še kar ena za lase privlečena bedarija. poleg tega pa je Svetlana takrat, ko je "v celoti" zavrnila nagrado povedala dolgo in izčrpno obrazložitev in to glede patra je samo del zgodbe. Nisem njen občudovalec ampak kar tako nekaj pa spet ne gre.