Članek
Kateri vitamini gredo k vašim letom?
Objavljeno Dec 01, 2014



V vsakem starostnem obdobju prevladujejo določeni problemi, ki jih najlažje obvladujete s hrano. Preverite, kakšna hrana ustreza vašim letom.

20 do 30 let
[s2]
Če mislite, da ste v tem obdobju najbolj zdravi, da vaš organizem deluje optimalno, se motite. Res je, da vsi organi delujejo s polno močjo, zato morate še kako skrbeti, da bo tako tudi ostalo. Potrebujete vse vrste vitaminov in mineralov, vsekakor pa bodite pozorni na vitamin A. Jejte hrano z veliko železa, ki preprečuje anemijo in preprečuje slabokrvnost in jejte veliko rastlin z zelenimi listi, še posebej špinačo.

30 do 40 let
[s3]
Zlasti za ženske je to običajno obdobje materinstva, tako moški, kot ženske pa potrebujejo veliko hrane, ki pomirja in osrečuje. Pozorni bodite na živila, ki imajo veliko folne kisline, kalcija in vitamina D. Na jedilniku naj bo vsak dan mleko in mlečni izdelki, jejte veliko zelja in rib, vsem temu ob bok pa vzdržujte telesno kondicijo. Ključno v tem obdobju je, da ohranite postavo takšno, kot na maturantskem plesu. V teh letih se namreč zredi več kot 80 % ljudi.
... ...

Preberite več na Vemkajjem.si ...