Članek
5 kombinacij proti 5 boleznim
Objavljeno Jan 26, 2015



Včasih ni dovolj, da jemo samo raznoliko in uravnoteženo hrano - največja moč se skriva v pravilnih kombinacijah živil ...

1. Visok pritisk

S previsokim pritiskom se muči že skoraj več kot desetina prebivalstva, razlogov za to pa je več. Najučinkovitejša naravna kombinacija je zelena listnata zelenjava in olivno olje. Jejte čim več solate, pazite le, da njene zdravilne učinke ne pokvarite s preveč soli, ali dodatnimi prelivi - samo solata in olje.

2. Povišan holesterol

Nekateri so se zaradi težav s povišanim holesterolom odpovedali hamburgerjem in pečenemu mesu. Če bi poleg te "prepovedane" hrane pojedli prav toliko avokada, se vam ne bi bilo treba ničemur odreči. Pomembno je, da poleg 100 gramov težkega pečenega kotleta pojesta prav toliko, ali pa še več, avokada. Avokado namreč nevtralizira efekt maščobnih kislin in znižuje nivo holesterola. Pazite le, da vam holesterol preveč ne pade, ker to tudi ni dobro za telo. Zato ne pretiravajte z avokadom. Pa tudi z mesom ne. Kilogram mesa na dan noben avokado ne more nevtralizirati.
... ...

Preberite več na Vemkajjem.si ...