Članek
6 najmočnejših, ki nas ščitijo pred rakom
Objavljeno Mar 24, 2015



Pred rakom nas ščitijo industrijske kemikalije, sintetični prehranski dodatki, ionizirajoča sevanja in tudi naravna živila. Od vas je odvisno, kaj boste izbrali ...

V življenju je tako, da resnica ni samo ena. Resnic je več. To se najbolje vidi prav pri zdravju, kjer najboljše učinke dosežemo s kombinacijo zdravil, zdravega načina življenja in zdrave hrane. Zbrali smo nekaj živil, ki jih je dobro jesti tudi, če nimate najhujše diagnoze. Veliko več uspeha boste imeli, če boste bolezni preprečevali, kot zdravili.

1. Kurkuma
Kurkuma sodi med najmočnejše zaviralce bolezni raka. Vse več raziskav potrjuje, da kurkuma ne samo, da preprečuje razvoj rakastih celic, pač pa jih tudi uničuje. Dovolj je že ena čajna žlička na dan, ki zavira nastanek in razvoj bolezni. Poleg tega je kurkuma zelo priporočljiva tudi pri preprečevanju negativnih učinkov pesticidov, ki jih najdemo v sadju, zelenjavi, mleku in, ki povzročajo težave s ščitnico (teh bolezni je vedno več, odstotek obolelih pa raste tako hitro, da bo kmalu to najpogostejša težava na svetu, ob boku s sladkorno). Ne pozabit, da je dolgotrajno zadrževanje pesticidov v telesu danes najpogostejši vzrok za razvoj rakastih obolenj. Več o zdravilnih učinkih kurkume najdete v prispevku 5 razlogov, zakaj je k jutranjem smoothiju dobro dodati žlico kurkume, preberite pa si tudi nekaj o težavah z žlezo ščitnico Kaj nam žleza ščitnica pove o našem zdravju.
... ...

Preberite več na Vemkajjem.si ...