Članek
Zakaj bi morali kečap, majonezo in kislo smetano črtati iz jedilnikov?
Objavljeno Jul 24, 2015



Si lahko predstavljate sendviče in solate brez majoneze? Ali pa krompirček brez kečapa? Ali pa gobovo juho brez kisle smetane? Težko, vendar gre za vaše zdravje ...

Kaj vse se skriva v industrijsko pripravljeni majonezi, kečapu ali kisli smetani, ne bomo nikdar izvedeli. Čeprav so recepti poslovna skrivnost, pa bi bilo vseeno odgovorno do potrošnikov, da smo seznanjeni z vsemi sestavinami. Vendar pa, če bi vedeli (včasih je dovolj prebrati deklaracijo), bi se drugače odločili.

Majoneza
Problem večine majonez je, da je narejena iz sojinega olja, ki velja za eno najbolj škodljivih, ker vsebuje veliko trans maščob. Poleg tega gre pri sojinem olju za gensko spremenjeno sojo, zato pravih učinkov na zdravje ljudi sploh še ni. Kadar so rezultati raziskav tako različni, potem lahko z gotovostjo trdimo, da je nekomu v interesu, da ustvarja zmedo na tržišču.
... ...

Preberite več na Vemkajjem.si ...