Članek
Kdo je boljši: wasabi proti hrenu?
Objavljeno Jul 31, 2015



Wasabi ali japonski hren se pogosto povezuje z azijsko hrano. Ali ga je mogoče primerjati s hrenom?

Po okusu in načinu uporabe sta si hren in wasabi zelo podobna, nutricistična primerjava hranljivih snovi na prvi pogled pa daje prednost hrenu, podrobna analiza pa ni več tako odločna v korist enemu.

[s2]
Hren je k nam prišel iz Rusije, izvira pa iz Azije. Slovenci smo ohranili kar rusko ime in ga hitro posvojili. Več stoletij je bil hren pri nas edina ostra začimba. To je bilo še veliko preden je v naše kraje prišel poper (in še potem je bil skoraj stoletje tako drag, da si ga ni mogel vsak privoščiti). Danes se večinoma uporablja samo korenina in sicer naribana, ali v omaki, spomladi pa je zanimivo tudi hrenovo listje. Solata iz njih ima poseben samosvoj in prav tako oster okus.
... ...

Preberite več na Vemkajjem.si ...