Članek
Presenečeni boste, česa ne smete jesti, ko ste lačni, kot volk
Objavljeno Sep 15, 2015



Ko vas zagrabi nepopisna lakota, ohranite delček samokontrole. Ne zato, ker določene jedi še spodbujajo apetit, pač pa določene jedi na prazen želodec lahko povzročijo poškodbe, rane, razjede ...

Zares lačni postanemo, če preskočimo obrok, cel dan nič ne jemo, želodec pa se skrči in komaj čaka, da ga z nečim napolnite. V takih primerih morate močno zategniti zavoro in še posebej pazljivo izbirati hrano. Z določenimi živili si lahko razdražite sluznico in celo trajno poškodujete prebavni trakt. Še posebej je to nevarno, če se vam preskakujete obroke in imate neredno prehrano.

1. Začimbe
Močno začinjena in pikantna hrana je tudi v stanju, ko je želodec poln, zelo problematična za prebavo. V prebavnem traktu nastajajo zelo močne kisline, da bi razgradile začimbe, ki škodujejo celo telesu samemu. Je pa razlika, ali so v želodcu še drugi sokovi, ki razredčijo nevarne kisline, ali ne. Začinjena hrana na prazen želodec bo skoraj zagotovo povzročila krče in bolečine v trebuhu. Če nimate druge hrane, potem pred obrokom popijte vsaj kozarec mleka, ali jogurt, da okrepite sluznico in želodec po več urah stradanja pripravite na "trše" okuse.
... ...

Preberite več na Vemkajjem.si ...