Članek
7 naravnih antioksidantov
Objavljeno Oct 20, 2015



Pri oksidaciji nastajajo prosti radikali, ki v telesu sprožajo verižne reakcije zaradi katerih prihaja do poškodb celic. Tako nastane rak. Antioksidanti te procese preprečujejo.

Antioksidanti preprečujejo in upočasnjujejo procese oksidacije. Prav zaradi tega bi morali biti zelo pozorni nanje in jih zavestno vključevati v vsakodnevne obroke. Med najpomembnejše antioksidante spadajo glutation, vitamina C in E, multikomponentni encimi, peroksidaze ... V trgovinah je mogoče kupiti različne prehranske dodatke, ki že vsebujejo antioksidante, vendar pa ni jasno, ali so ti "umetni" antioksidanti res tudi uporabni. Vsekakor so tisti iz svežega sadja in narave veliko boljši.

Tokrat vam ponujamo 7 živil, ki imajo močen antioksidativen učinek, krepijo imunski sistem, poleg tega pa z njihovim vnosom v telo dobimo ne samo vitamine in minerale, pač pa tudi maščobe, ki so pomembne za topnost vitaminov in drugih hranljivih snovi. Znanost se namreč v tem trenutku največ ukvarja, kako pripeljati antioksidante na obolela mesta, do poškodovanih celic.
... ...

Preberite več na Vemkajjem.si ...