Članek
Zdravniki so mu napovedali samo še 6 mesecev življenja, a so na nekaj pozabili
Objavljeno Aug 25, 2017



Da se pri angleškem BBC odločijo, da o nekom posnamejo dokumentarec, potem mora res biti tehten razlog za to. Zgodba Stamatisa Moraitisa je zelo poučna!

Glavni junak BBC-jevega dokumentarca je Grk Stamatis Moraitis. Dlje časa se je namreč slabo počutil, bil pogosto prehlajen, izmučile so ga angine in pljučnice. Vse najslabše se mu je dogajalo, kot po tekočem traku. Šel je k zdravniku in vseh devet zdravnikov, ki je napovedalo najhujše: zaradi posebne oblike pljučnega raka bo živel največ še 6 mesecev.

Seveda je takšna diagnoza Moraitisa močno pretresla. Kemoterapije, ki so mu jih ponujali, je zavrnil. Zavrnil je tudi nekaj eksperimentalnih zdravil. Vdal se je v usodo. Padel je v globoko depresijo, razmišljal je celo o samomoru. Naposled se je odločil, da bo umrl v svoji rodni vas na otoku Ikar. Na otoku sta namreč živela še njegova mama in sestra, ki sta skrbeli zanj. Bilo je to najtemačnejše obdobje v njegovem življenju. Moraitis je namreč samo ležal in spal, motilo ga je sonce, tudi apetit mu je povsem splahnel. Kazalo je, da ga bo bolezen premagala prej, kot so napovedali zdravniki.
... ...

Preberite več na Vemkajjem.si ...